autor:

Monica_Marton

» » Retete de post

Humus reţetă

Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
Pentru 2 porţii:, , 250 grame de năut, , un ardei iute uscat, mic sau o jumătate de linguriţă de chili, , jumătate de linguriţă de chimen, , jumătate de linguriţă de cimbru, , un căţel de usturoi, , 2 linguri de pastă de tahini sau îl înlocuiţi cu 2 linguri de susan şi 2 linguri de ulei de susan presat la rece, , 4 linguri de ulei de măsline, , sucul de la o jumătate de lămâie, , 4 seminţe de coriandru, , 5 boabe de piper roşu, , 2 boabe de piper negru, , linguriţă de mac, , o linguriţă de sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Spălaţi năutul şi îl lăsaţi în apă caldă să se înmoaie 3 ore pentru a se fierbe mai repede, apoi îl puneţi la fiert pentru o oră şi jumătate în apă cu un vârf de cuţit de sare, spumând periodic. Dacă nu folosiţi tahini, spălaţi şi fierbeţi pentru jumătate de oră susanul şi îl stoarceţi.





Când năutul e fiert, scurgeţi apă de pe el fără să o aruncaţi şi îl lăsaţi să se răcească apoi îl puneţi în blender.



Puneţi în mojar ardeiul iute, chimenul, cimbrul, coriandrul, sarea rămasă şi piperul şi le pisaţi.



Tocaţi usturoiul curăţat şi spălat şi îl puneţi în blender împreună cu compoziţia pisată, din mojar. Dacă nu aţi folosit tahini, puneţi în blender şi susanul fiert şi uleiul de susan presat la rece. Adăugaţi uleiul de măsline şi sucul de lămâie în blender. Pentru a avea o consistenţă tartinabilă, adăugaţi compoziţiei cîteva linguri din apa în care aţi fiert năutul, în funcţie de cât vreţi să fie de subţire.



Puteţi să îl consumaţi cu pâine prajită sau cu lipie caldă, presăraţi deasupra seminţele de mac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reţetă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Humus reţetă

Humus reţetă

Nautul se tine 1 zi la inmuiat; Se fierbe in doua ape pana se inmoaie si poate fi zdrobit usor. Nautul

15 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Humus reţetă

Humus reţetă

Prima dată pregătesc susanul (în lipsă de tahini) astfel: macin în râşniţa

12 voturi    4 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 porţii:
  • 250 grame de năut
  • un ardei iute uscat
  • mic sau o jumătate de linguriţă de chili
  • jumătate de linguriţă de chimen
  • jumătate de linguriţă de cimbru
  • un căţel de usturoi
  • 2 linguri de pastă de tahini sau îl înlocuiţi cu 2 linguri de susan şi 2 linguri de ulei de susan presat la rece
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 4 seminţe de coriandru
  • 5 boabe de piper roşu
  • 2 boabe de piper negru
  • linguriţă de mac
  • o linguriţă de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Monica_Marton
Bulete de branza cu struguri

Bulete de branza cu struguri

Curăţaţi şi spălaţi ceapa pe care o tăiaţi mărunt şi spălaţi boabele de struguri.

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Orez cu lapte si serbet de afine

Orez cu lapte si serbet de afine

Puneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Spălaţi merele, le scobiţi cu ajutorul unui cuţit şi cu o lingură. În orificiul format,

2 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu dovleac Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata (GlutenFree) Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul,

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Fasole verde cu usturoi(de post)