autor:

Monica_Marton

» » Retete de post

Humus reţetă

Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
Pentru 2 porţii:, , 250 grame de năut, , un ardei iute uscat, mic sau o jumătate de linguriţă de chili, , jumătate de linguriţă de chimen, , jumătate de linguriţă de cimbru, , un căţel de usturoi, , 2 linguri de pastă de tahini sau îl înlocuiţi cu 2 linguri de susan şi 2 linguri de ulei de susan presat la rece, , 4 linguri de ulei de măsline, , sucul de la o jumătate de lămâie, , 4 seminţe de coriandru, , 5 boabe de piper roşu, , 2 boabe de piper negru, , linguriţă de mac, , o linguriţă de sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Spălaţi năutul şi îl lăsaţi în apă caldă să se înmoaie 3 ore pentru a se fierbe mai repede, apoi îl puneţi la fiert pentru o oră şi jumătate în apă cu un vârf de cuţit de sare, spumând periodic. Dacă nu folosiţi tahini, spălaţi şi fierbeţi pentru jumătate de oră susanul şi îl stoarceţi.





Când năutul e fiert, scurgeţi apă de pe el fără să o aruncaţi şi îl lăsaţi să se răcească apoi îl puneţi în blender.



Puneţi în mojar ardeiul iute, chimenul, cimbrul, coriandrul, sarea rămasă şi piperul şi le pisaţi.



Tocaţi usturoiul curăţat şi spălat şi îl puneţi în blender împreună cu compoziţia pisată, din mojar. Dacă nu aţi folosit tahini, puneţi în blender şi susanul fiert şi uleiul de susan presat la rece. Adăugaţi uleiul de măsline şi sucul de lămâie în blender. Pentru a avea o consistenţă tartinabilă, adăugaţi compoziţiei cîteva linguri din apa în care aţi fiert năutul, în funcţie de cât vreţi să fie de subţire.



Puteţi să îl consumaţi cu pâine prajită sau cu lipie caldă, presăraţi deasupra seminţele de mac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reţetă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Humus reţetă

Humus reţetă

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Humus reţetă

Humus reţetă

Nautul la conserve se mentine destul de bine, din punct de vedere al nutrientilor, existand o pierdere

2 voturi    2 comentarii
30 min
Salate

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 porţii:
  • 250 grame de năut
  • un ardei iute uscat
  • mic sau o jumătate de linguriţă de chili
  • jumătate de linguriţă de chimen
  • jumătate de linguriţă de cimbru
  • un căţel de usturoi
  • 2 linguri de pastă de tahini sau îl înlocuiţi cu 2 linguri de susan şi 2 linguri de ulei de susan presat la rece
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 4 seminţe de coriandru
  • 5 boabe de piper roşu
  • 2 boabe de piper negru
  • linguriţă de mac
  • o linguriţă de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Monica_Marton
Bulete de branza cu struguri

Bulete de branza cu struguri

Curăţaţi şi spălaţi ceapa pe care o tăiaţi mărunt şi spălaţi boabele de struguri.

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Orez cu lapte si serbet de afine

Orez cu lapte si serbet de afine

Puneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Spălaţi merele, le scobiţi cu ajutorul unui cuţit şi cu o lingură. În orificiul format,

2 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca

Spălăm orezul și îl lăsăm în apă rece, până pregătim restul ingredientelor. Curățăm, spălăm și tocăm

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Prajitura cu mere