Humus reţetă
Spălaţi năutul şi îl lăsaţi în apă caldă să se înmoaie 3 ore pentru a se fierbe mai repede, apoi îl puneţi la fiert pentru o oră şi jumătate în apă cu un vârf de cuţit de sare, spumând periodic. Dacă nu folosiţi tahini, spălaţi şi fierbeţi pentru jumătate de oră susanul şi îl stoarceţi.
Când năutul e fiert, scurgeţi apă de pe el fără să o aruncaţi şi îl lăsaţi să se răcească apoi îl puneţi în blender.
Puneţi în mojar ardeiul iute, chimenul, cimbrul, coriandrul, sarea rămasă şi piperul şi le pisaţi.
Tocaţi usturoiul curăţat şi spălat şi îl puneţi în blender împreună cu compoziţia pisată, din mojar. Dacă nu aţi folosit tahini, puneţi în blender şi susanul fiert şi uleiul de susan presat la rece. Adăugaţi uleiul de măsline şi sucul de lămâie în blender. Pentru a avea o consistenţă tartinabilă, adăugaţi compoziţiei cîteva linguri din apa în care aţi fiert năutul, în funcţie de cât vreţi să fie de subţire.
Puteţi să îl consumaţi cu pâine prajită sau cu lipie caldă, presăraţi deasupra seminţele de mac.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii