autor:

Monica_Marton

» » Retete de post

Humus reţetă

Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
Pentru 2 porţii:, , 250 grame de năut, , un ardei iute uscat, mic sau o jumătate de linguriţă de chili, , jumătate de linguriţă de chimen, , jumătate de linguriţă de cimbru, , un căţel de usturoi, , 2 linguri de pastă de tahini sau îl înlocuiţi cu 2 linguri de susan şi 2 linguri de ulei de susan presat la rece, , 4 linguri de ulei de măsline, , sucul de la o jumătate de lămâie, , 4 seminţe de coriandru, , 5 boabe de piper roşu, , 2 boabe de piper negru, , linguriţă de mac, , o linguriţă de sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Spălaţi năutul şi îl lăsaţi în apă caldă să se înmoaie 3 ore pentru a se fierbe mai repede, apoi îl puneţi la fiert pentru o oră şi jumătate în apă cu un vârf de cuţit de sare, spumând periodic. Dacă nu folosiţi tahini, spălaţi şi fierbeţi pentru jumătate de oră susanul şi îl stoarceţi.





Când năutul e fiert, scurgeţi apă de pe el fără să o aruncaţi şi îl lăsaţi să se răcească apoi îl puneţi în blender.



Puneţi în mojar ardeiul iute, chimenul, cimbrul, coriandrul, sarea rămasă şi piperul şi le pisaţi.



Tocaţi usturoiul curăţat şi spălat şi îl puneţi în blender împreună cu compoziţia pisată, din mojar. Dacă nu aţi folosit tahini, puneţi în blender şi susanul fiert şi uleiul de susan presat la rece. Adăugaţi uleiul de măsline şi sucul de lămâie în blender. Pentru a avea o consistenţă tartinabilă, adăugaţi compoziţiei cîteva linguri din apa în care aţi fiert năutul, în funcţie de cât vreţi să fie de subţire.



Puteţi să îl consumaţi cu pâine prajită sau cu lipie caldă, presăraţi deasupra seminţele de mac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reţetă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Humus reţetă

Humus reţetă

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Humus reţetă

Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine),

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 porţii:
  • 250 grame de năut
  • un ardei iute uscat
  • mic sau o jumătate de linguriţă de chili
  • jumătate de linguriţă de chimen
  • jumătate de linguriţă de cimbru
  • un căţel de usturoi
  • 2 linguri de pastă de tahini sau îl înlocuiţi cu 2 linguri de susan şi 2 linguri de ulei de susan presat la rece
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 4 seminţe de coriandru
  • 5 boabe de piper roşu
  • 2 boabe de piper negru
  • linguriţă de mac
  • o linguriţă de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Monica_Marton
Bulete de branza cu struguri

Bulete de branza cu struguri

Curăţaţi şi spălaţi ceapa pe care o tăiaţi mărunt şi spălaţi boabele de struguri.

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Orez cu lapte si serbet de afine

Orez cu lapte si serbet de afine

Puneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Spălaţi merele, le scobiţi cu ajutorul unui cuţit şi cu o lingură. În orificiul format,

2 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Salam de biscuiţi reţetă Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Biscuitii se rup bucati potrivite,dupa care se stropesc cu lapte la temperatura camerei,se amesteca usor

136 voturi    27 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă cu rahat Salam de biscuiţi reţetă cu rahat

Salam de biscuiţi reţetă cu rahat Mai intai rupem biscuitii bucatele. Rahatul il taiem cubulete mici pe care il tavalim prin zahar

88 voturi    7 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cozonac cu stafide de post