autor:

autor

» » Sandviciuri

Humus

   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
300 gr. naut, sare, piper, putin patrujel, o lingura ulei masline

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

156 voturi

Mod de preparare

Se pun boabele de naut la inmuiat, ca si cele de fasole. Apoi se pun la fiert, circa 30 minute (se incearca cu furculita daca sint gata). Apoi se scurg de apa, din care se lasa cam 1/2 pahar deoparte si se paseaza sau se sfarima cu o furculita, bine de tot. Se adauga sare, piper si ulei dupa gust, si se adauga zeama, ca sa agunga compozitia ca o pasta. Baghete taiate felioare se ung cu aceasta pasta.
Se poate servi cu rosii, ardei, castraveti, si cu cartofi prajiti
Daca ti-a placut reteta noastra "Humus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sandviciuri
Tabouleh, Humus si fripturica de pui

Tabouleh, Humus si fripturica de pui

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine),

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Humus

Humus

Pune toate ingredientele in blender si paseaza-le pana se obtine o pasta omogena.Serveste humusul

10 voturi    6 comentarii
10 min
Retete vegetariene
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Tatar Nicu

    Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 24 martie 2011

    E foarte bun!Ca si o comparatie,este ca "vestita noastra fasole batuta".

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

    O bunatate...

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      Humusul este o salata sau un aperitiv specific si tuturor tarilor arabe si ca atare se pregateste in diferite feluri. O reteta care mi s-a parut deosebit de gustoasa este cea la care se adauga la blender alaturi de naut,tahina,lamiie,usturoi,ulei de masline si un ardei rosu sau un gogosar copt;are un gust si o culoare grozava. O alta reteta este cea la care se adauga la ingredientele de baza(naut,tahina,ulei de masline,lamiie,usturoi)si seminte de susan prajite. Se pune in farfurie sau un bol ,se presara coaja rasa de lamiie si portocala si citeva boabe de naut . Se orneaza cu frunze de patrunjel si se toarna putin ulei de masline

    • Fara foto

      Lucian , 12 decembrie 2008

      Se mai poate adauga foarte foarte putzin usturoi si lamaie asta ca humusul sa nu fie amar. Iar in loc de patrunjel se poate folosi FENEL :)

    • Fara foto

      gabi , 06 noiembrie 2008

      Exact! Astea lipsesc. Pasta de susan este ingredientul principal (tahina) si din ea se mai fac si alte salate; in plus cu sal. de vinete se numeste "sal. babaghanush".

    • Fara foto

      andrei filip , 03 octombrie 2008

      Lipseste pasta din faina de susan (tahina), putine seminte de pin (sunubar).

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

156 voturi

Ingrediente

  • 300 gr. naut
  • sare
  • piper
  • putin patrujel
  • o lingura ulei masline

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Tatar Nicu (Chef de cuisine)

E foarte bun!Ca si o comparatie,este ca "vestita noastra fasole batuta".

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sandviciuri

Sandwich cu pastrama de vita Sandwich cu pastrama de vita

Carnea de piept de vita se taie felii subtiri ca o pastrama. Intr-o tigaie unduiesc o ceapa pana se prajeste auriu si se raceste. Pregatim

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Veggie Burgers Veggie Burgers

Taiem varza rosie in fasii subtiri, o dam cu sare si o dam deoparte. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline, calim ceapa taiata in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Sandwich sanatos