Iahnie de fasole rosie cu afumatura

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Iahnie de fasole rosie cu afumatura

Ingrediente

  • 600 g fasole rosie boabe
  • 350 g pipet de porc fiert si afumat sau costita
  • 2 ardei grasi rosu/galben
  • 1 ceapa mai mare
  • 2 morcovi
  • 2 rosii
  • 300 ml bulion
  • 50 g ketchup de rosii si ardei rosii
  • 2-3 linguri faina
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 2 cuburi costita afumata
  • 2 frunze de dafin
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu cateva ore inainte, apoi se spala, se alege si se pune la fiert in 3 litri de apa rece. Dupa ce da 2-3 clocote se strecoara si se pune din nou la fiert in 4 litri de apa clocotita cu un cub de concentrat.

Separat intr-o tigaie se calesc in ulei ceapa tocata solzisori, morcovii feliati, ardei grasi cubulete si rosii decojite taiate marunt cu celalalt concentrat, sare, piper, cimbru. (vezi video) Dupa ce s-au calit legumele se adauga bulionul, ketcup, frunzele de dafin si verdeata tocata.

Cand aproape s-a inmuiat fasolea (dupa aproximativ 1 ora) se adauga afumatura si se mai fierbe la foc mic cu capac inca 30-40 minute. Puneti apoi legumele calite peste fasole, mai lasati sa dea 2-3 clocote si adaugati faina desfacuta in putina apa.

Dregeti gustul de sare si piper si amestecati cu o lingura de lemn, sa nu se prinda, inca 3-4 minute si este gata.

Carnea se portioneaza pe farfurii, langa ea puneti iahnia si decorati cu frunzulite patrunjel si fasiute de ardei gras rosu.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise