autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iahnie de fasole rosie cu afumatura

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Ingrediente
600 g fasole rosie boabe, 350 g pipet de porc fiert si afumat sau costita, 2 ardei grasi rosu/galben, 1 ceapa mai mare, 2 morcovi, 2 rosii, 300 ml bulion, 50 g ketchup de rosii si ardei rosii, 2-3 linguri faina, 3-4 linguri ulei, 1 legatura marar si patrunjel, 2 cuburi costita afumata, 2 frunze de dafin, sare, piper, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 2h

20 voturi

Mod de preparare

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu cateva ore inainte, apoi se spala, se alege si se pune la fiert in 3 litri de apa rece. Dupa ce da 2-3 clocote se strecoara si se pune din nou la fiert in 4 litri de apa clocotita cu un cub de concentrat.
Separat intr-o tigaie se calesc in ulei ceapa tocata solzisori, morcovii feliati, ardei grasi cubulete si rosii decojite taiate marunt cu celalalt concentrat, sare, piper, cimbru. (vezi video) Dupa ce s-au calit legumele se adauga bulionul, ketcup, frunzele de dafin si verdeata tocata.
Cand aproape s-a inmuiat fasolea (dupa aproximativ 1 ora) se adauga afumatura si se mai fierbe la foc mic cu capac inca 30-40 minute. Puneti apoi legumele calite peste fasole, mai lasati sa dea 2-3 clocote si adaugati faina desfacuta in putina apa.
Dregeti gustul de sare si piper si amestecati cu o lingura de lemn, sa nu se prinda, inca 3-4 minute si este gata.
Carnea se portioneaza pe farfurii, langa ea puneti iahnia si decorati cu frunzulite patrunjel si fasiute de ardei gras rosu.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole rosie cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CONOPIDA CU CIUPERCI LA CUPTOR

CONOPIDA CU CIUPERCI LA CUPTOR

Se desface conopida in buchetzele si se fierbe 5 minute in apa cu sare. Se scoate conopida din apa,

17 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume de vara la cuptor

Legume de vara la cuptor

Legumele se spala, se curata si se taie fasii sau felii. Se pregateste o tava, se asaza legumele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Super !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Fara foto

    neacsu cristian (Bucatar sef) , 08 februarie 2010

    arata deosebit de frumos,si cred ca si gustul este pe masura....vreau sa incerc si eu aceasta reteta... multumesc.....

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Da, asa am mai facut si eu, si la ciorba si la mancare.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      O bunatate...Si mie imi place fasolea rosie,imi place si cea pestrita...,iar de multe ori le combin si iese ceva placut atat la gust cat si ochiului...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Arata foarte apetisant.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Am facut si eu,dar cu fasole alba.O bunatate!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Gustoasa,bine prezentata...nota maxima.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Nici eu n-am mai facut pana acum. Si gustul parca e mai bun. :) Am gasit la Kaufland fasole alba gigant, rosie, pestrita si neagra !!! Le-am incercat pe toate si sunt foarte bune. Maine ma duc sa mai cumpar, daca mai gasesc. Parca e altfel.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Draga Doina, si eu fac iahnie dar cu fasole alba, recunosc ca asa cu fasole rosie e mai interesant si arata mai bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

20 voturi

Ingrediente

  • 600 g fasole rosie boabe
  • 350 g pipet de porc fiert si afumat sau costita
  • 2 ardei grasi rosu/galben
  • 1 ceapa mai mare
  • 2 morcovi
  • 2 rosii
  • 300 ml bulion
  • 50 g ketchup de rosii si ardei rosii
  • 2-3 linguri faina
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 2 cuburi costita afumata
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Musaca de cartofi