autor:

Camelia Grosu

» » Sosuri

Iaurt

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2010

Ingrediente
-4kg lapte de tara, -1 Danone mare

Dificultate: Redusa Timp: 20h

19 voturi

Mod de preparare

Se fierb cele 4 kg de lapte de tara si se lasa sa se raceasca pana la temperatura de 45 grade C, apoi se pune Danonele tot si se amesteca. Se lasa acoperit cu capacul la caldura pana a doua zi cand va fi foarte inchegat. Se bate cu telul bine si se pune in sticle. Tine 5-6 zile. Eu am facut numai din lapte de tara, iar din toate iaurturile incercate cu Danone iese gustul cel mai bun. Se pot injumatati cantitatile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Se fierb 10 minute tortelinii in apa cu sare( se introduc in momentul cand apa da in clocot). Sunculita

8 voturi    8 comentarii
45 min
Paste si pizza
Chec de iaurt cu cremã de vanilie si rodii (Bolo de Iogurte com molho de Baunilha e romãs)

Chec de iaurt cu cremã de vanilie si rodii (Bolo de Iogurte com molho de Baunilha e romãs)

Special pt. Cãtãlina :) 1)Mixeazã bine untul cu zahãrul. Adaugã coaja de portocalã si gãlbenusurile

7 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    O bunatate !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    Minunat.

  • maria mihalache , 13 iunie 2010

    Nici ca se compara cu cel din comert......felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

      E tare bun, cu ceva ani in urma, cand erau copiii acasa, am avut lapte de vaca ,,tomnit,,(comanda acasa), cand nu se consuma faceam iaurt, era tare buna. Pt tura urmatoare foloseam din covaseala mea (adica pastram o parte din iaurtul rezultat pt prepararea altei sarje de iaurt).

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Voi incerca si eu aceasta reteta !

    • miki (Bucatar) , 01 mai 2010

      Dragă Camelia , unitatea de măsură pentru lichide este : litrul ! KG-ul este pentru solide .Asta se învaţă în primele clase de şcoală.

    • maria , 25 februarie 2010

      ma bucur foarte mult ca am dat de aceasta reteta de iaurt noi in familie suntem consumatori mari de iaurt, si am sa-l incerc cat de curand sper ca va fi foarte bun, multumesc pentru sugestie.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Pfai de mine !!!!!!!!super,vroiam si eu sa fac de mult,si ma gindisem de mult la lucrul asta de ai pune un danone dar nu eram sigura ca va iesii.vad ca da si am sa incerc si eu....da am o nelamurire de cit este borcanelul de danone de 500 gr?????????aici in Spania nu este asa mare..este de 125 gr...si inca ceva trebuie sa fie natural ????..si laptele trebuie sa fie neaparat de la "vacuta"???de cutie nu merge?.......ti-am pus cam multe intrebari :)) astept sa-mi raspunzi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Imi place tare mult iaurtul preparat in casa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20h

19 voturi

Ingrediente

  • -4kg lapte de tara
  • -1 Danone mare

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

14 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

16 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sosuri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Chiftele cu sos de rosii