Reteta postata pe: 19 martie 2009
Ingrediente
600 g castraveti, 1 l iaurt, 1-2 leg marar, sare, piper, condimente (cimbru, tarhon, busuioc), optional o lingura maioneza, optional 1 catel de usturoi, , Cantitatile se maresc sau micsoreaza in functie de necesitate...
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
Mod de preparare
Se curata castravetii de coaja si se taie in cubulete mici. Se storc de surplusul de zeama, se adauga mararul, maioneza, catelul de usturoi zdrobit, sare, condimente si bineinteles iaurtul. Se amesteca bine si se serveste rece.
Este un aperitiv grozav pentru toate anotimpurile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iaurt cu castraveti si marar" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Salate reci
Feliile de bacon se pun pe grill, sa se faca un pic crocante, dupa care o felie se taie in 2-3 bucati
31 voturi
7 comentarii
25 min
- punem la fiert orezul în apă cu sare și puțin ulei; după ce a fiert, îl răcim
1 vot
2 comentarii
45 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Multumesc mult tuturor pentru sfaturi si aprecieri...
mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Imi place aceasta reteta...Sper sa-mi amintesc de ea si cand o sa-mi iasa castravetii in gradina...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010
Intr-adevar este delicios...
Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010
Cred ca este foarte racoritoare.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010
Multumesc mult...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010
Foarte gustos, arata minunat.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 mai 2010
Aceasta reteta am servit-o in Bulgaria la Nisipurile de Aur cu ceva ani in urma...mi-a placut si de atunci o prepar mereu... Fiecare o serveste cum vrea si cu ce doreste in functie de preferinta... Aici este un site culinar si fiecare isi impartaseste propriile preferinte sau modificarile , adaugirile la unele retete sau chiar retete proprii .Ce s-ar intampla daca toata lumea ar gati numai dupa o singura reteta pentru fiecare preparat in parte?Raspundeti dragi asa zisi bucatari profesionisti...
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 13 mai 2010
Am vazut reteta dumneavoastra si pe petitchef. Este o variatie a retetei grecesti de tzatzichi. Eu o fac mereu asa cum am si prezentat-o aici pe site, dar cred ca este foarte gustoasa si aceasta pe care ati pregatit-o.
ZuOlie , 05 ianuarie 2010
Dragilor,daca e ceea ce cred eu ca este acest Iaurt cu Castraveti.Ii se spune tzatziki.[in primul rand] [in al 2lea] nu se pune nici marar,nici cimbru sau piper,maioneza etc.[Oare ce gust o avea???] Traiesc in Grecia si iaurtul cu castravete e simplu Iaurt cu castraveti si usturoi!
Gigi , 18 septembrie 2009
Pentru fripturi la gratar este excelent! Porc,vita,oaie,peste.....excelent
rodica zelenco (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009
La reteta asta de castraveti cu iaurt nu se pune maioneza, se amesteca iaurtul cu castraveti dati pe razatoarea mare sau mica si se pune marar, sare si piper rosu,aceasta reteta este traditionala turceasca, si este ca garnitura la mancaruri grase, dar se poate manca si asa, cand este cald afara, deci ar trebui tinut putin in frigider.
mirey (Chef de cuisine) , 31 mai 2009
Merge foarte bine la gratar;am incercat-o si acum este nelipsita
marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 05 mai 2009
Da, se numeste tzaziki; varianta cu maioneza nu o stiam si sincer m-am uitat cam urit cind am citit; dar cum nu poti spune nimic pina nu gusti...miine o incerc si eu.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2009
Hmmmmmm, daca e cu iaurt cu siguranta imi place, dar trebuie sa incerc.
geo26 (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2009
Nu se numeste giagichi, dar tzatziki, si se poate servi cu ce vrei tu, nu numai cu carne de miel.
iulia , 09 aprilie 2009
Se numeste giagichi si se mananca in general cu miel la gratar - este f bun...
L (Chef de cuisine) , 22 martie 2009
Acest fel de salata are un gust deosebit, dar este mai fina daca dam castravetele prin razatoarea mica, apoi il stoarcem bine inainte de-al amesteca cu celelalte ingrediente.
Crasovan Ruja (Chef de cuisine) , 22 martie 2009
Se pot adauga si frunze de macris.
Tricia (Bucatar) , 20 martie 2009
Se poate incerca si cu castraveti mici(cornison) 1kg, taiati rondele dupa ce au fost curatati,acestia nu mai trebuiesc storsi, si se foloseste o capatana de usturoi pisat, cu o legaturica de menta proaspata tocata(daca aveti doar uscata se face pulbere cu degetelele)ce se amesteca cu sare, piper si se adauga incet litrul de iaurt amestecand pentru a omogeniza. Apoi se pun castravetii si toata salata se lasa putin la frigider pana e gata gratarul