Iaurt natural

Timp pregatire
720 minute
Complexitate
redusa
Iaurt natural

Ingrediente

  • 2 l lapte nepasteurizat
  • 120 g iaurt natural / smantana

Mod de preparare

1. Intr-o oala non-aderenta punem lapte la la fiert.

2. Lasam apoi laptele sa se raceasca, dar nu complet, ci pana la temperatura de 37-38 grade Celsius (bagam un deget in lapte si daca nu ne frigem inseamna ca temperatura este optima).

3. Intr-un vas de ceramica (da' musai de ceramica) punem iaurtul/smantana (depinde ce alegeti), apoi punem laptele si amestecam.

4. Punem apoi capac vasului, il invelim cu niste prosoape curate si il lasam intr-un loc cald. Dupa 8-12 ore am obtinut un iaurt delicios pe care il vom pastra la frigider. Simplu, nu?!

Nota!

Il puteti pune la scurs (24-48 h in frigider) intr-o sedila si obtineti o branza extraordinara.

Pastrati mereu din precedentul cate 100 g de iaurt ca si "cuib" pentru a-l folsi la urmatoarea tura. ;)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de stevie

Mancare de stevie

Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.

Mancare de stevie
Salata de cartofi cu smantana

Salata de cartofi cu smantana

Reteta de salata de cartofi cu smantana. Salata de cartofi cu smantana si usturoi reteta simpla. Retete de salata de cartofi....

Salata de cartofi cu smantana
Pasca poloneza

Pasca poloneza

Pasca poloneza
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor