autor:

autor

» » Salate

Icre din fasole alba

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1/2 kg. fasole alba uscata, ulei, 1 lamiie, sare, boia sau piper, 100 gr. masline, 1 buc. ceapa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert fasolea inmuiata din ajun in apa rece cu sare. Cind s-a inmuiat, se scurge zeama (care se poate servi separat cu taitei), iar fasolea se trece printr-o sita deasa. Pireul se freaca turnind ulei cu picatura, ca la maioneza. Cind este suficient de grasa se adauga zeama de lamiie, ceapa rasa, sare si boia pina capata culoarea roz ca icrele.
Se asaza pe un platou lung, se garniseste cu cite o gramajoara de masline tocate la distanta de 2-3 cm, alternind cu felioare subtiri de lamiie
Daca ti-a placut reteta noastra "Icre din fasole alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de avocado (varianta)

Salata de avocado (varianta)

se taie avocado in doua si se scoate samburele. Se taie fructul in cuburi potrivite si se stropeste

1 vot    0 comentarii
10 min
Salate de legume
Salata de ridichi de negre

Salata de ridichi de negre

Ridichile de iarna, morcovii si telina se curata, se spala se dau pe razatoare. O parte din ridichi

58 voturi    12 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • RAMONIK

    RAMONIK (Chef de cuisine):

    stiam ceva vag de aceste icre de fasole ...am incercat, si sunt super bune ....acum imi plac mai mult icrele de fasole decat fasolea batuta...

  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine):

    Super reteta am facut pentru prima data si nu imi vine sa cred cat de buna este bravo

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2010

    buna idee..ca prea am batut fasolea asta generatii de-a randul! Felicitari

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg. fasole alba uscata
  • ulei
  • 1 lamiie
  • sare
  • boia sau piper
  • 100 gr. masline
  • 1 buc. ceapa

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
murigneau

murigneau (Chef de cuisine)

buna idee..ca prea am batut fasolea asta generatii de-a randul! Felicitari

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Gogosari umpluti cu varza Gogosari umpluti cu varza

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Vinete calite - baza pentru diverse preparate Vinete calite - baza pentru diverse preparate

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Bucate la borcan
Ciuperci cu maioneza si porumb