Iepure cu rozmarin, cimbru si lamaie reteta dupa Jamie Oliver

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Iepure cu rozmarin, cimbru si lamaie reteta dupa Jamie Oliver

Ingrediente

  • 1 lingurade rozmarin verde tocat
  • -1 lingura de cimbru uscat
  • -1 lingura de unt plus inca una:))
  • -sare si piper
  • - zeama de la jumate de lamaie
  • - coaja de la jumate de lamaie
  • - si salvie care eu nu am pus ca nu am gasit , voi sa puneti neaparat daca aveti
  • -1 pahar mare de vin

Mod de preparare

Carnea de iepure se stopeste cu zeama de lamaie apoi se trece prin rozmarin, cimbru , sare si piper.

Intr-o tigaie incinsa se pune o lingura de ulei si untul apoi prajiti bucatile de carne dureaza ~ 5 min, la jumatea perioadei de gatit se pune salvia ( care nu am avut-o ) si coaja de lamaie se mai lasa sa sfaraie si sa se rumeneasca frumos pe ambleme parti

dupa care se toarna paharul de vin alb se lasa sa sfaraie frumos :) si se pune tava la cuptorul incins la treapta 7 pentru 10 min. asa scrie reteta. Fiindca am avut un iepure de casa care se gateste mai greu am pus tava la treapta 4 am acoperit o si am lasat sa se inabuse timp de 30 min. A iesit o minunatie de carnita.

Am servit alaturi ca cartofi si ciuperci la cuptor si o salata de rucola cu rosii stropite cu otet balsamic si ulei de masline.

O bunanate!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor