Iepure de vanat la cuptor cu arpagic si masline

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Iepure de vanat la cuptor cu arpagic si masline

Ingrediente

  • Un iepure de vanat,400 g arpagic,300 g masline,500 ml vin,sare,piper,cimbru,foi de dafin,un pahar cu vin rosu.
  • Marinata
  • 100 ml otet,2 l vin rosu,50 ml ulei10 boabe coriandru,10 boabe piper,10 boabe ienibahar,6 cuisoare,4 foi de dafin,o ceapa,o telina potrivita,un morcov,o crenguta cimbru,o capatana de usturoi pisat sau tocat marunt,sare.
  • Galuste
  • 500 g cartofi,250 g faina,un ou,100 g ceapa,50 g untura,sare,piper dupa gust,cascaval ras

Mod de preparare

Iepurele se curata de pielite, se portioneaza si se spala foarte bine.

Intr-o oala se adauga toate ingredintele pentru marinata, se vor amesteca ,dupa care se pun bucatile de carne cat sa fie acoperite de marinata si se tin in frigider 2-3 zile avand grija sa fie intoarsa carnea in fiecare zi.

Dupa marinare,bucatile de carne se vor sterge bine si se aseaza intr-o tava.Se condimenteaza dupa gust,se toarna vinul,putina apa calda si se introduce la cuptorul incins in prealabil.Dupa ce intoarcem carnea adaugam arpagicul ,maslinele si putina apa calda daca a scazut sosul din tava. Cand iepurele este fraged si s-a rumenit frumos se adauga un pahar cu vin rosu si se mai tine cateva minute la cuptor.

Se serveste alaturi de galustele din cartofi…

Cartofii spalati se fierb in coaja, se curata si se paseaza inainte sa se raceasca complet.Piureul obtinut se amesteca cu ceapa tocata, oul,sare,piper dupa gust,faina si se framanta. Se intinde intr-o foaie groasa de cca 1,5-2 cm si se taie fasii de 1,5 cm.Se pot rula cu palma si se taie bastonase de 3 cm lungime sau se taie in fasii,patrate sau alte forme. Se fierb in apa cu sare,se strecoara si se pun in ceapa calita cu ulei.La sfarsit se poate presara deasupra putin cascaval ras.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise