autor:

valentina ionita

» » Fripturi

Iepure de vanat la cuptor cu arpagic si masline

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 august 2012

Ingrediente
Un iepure de vanat,400 g arpagic,300 g masline,500 ml vin, de dafin,un pahar cu vin rosu., Marinata, 100 ml otet,2 l vin rosu,50 ml ulei10 boabe coriandru,10 boabe piper, boabe ienibahar,6 cuisoare,4 foi de dafin,o ceapa, telina potrivita,un morcov, crenguta cimbru,o capatana de usturoi pisat sau tocat marunt,sare., Galuste, 500 g cartofi,250 g faina,un ou,100 g ceapa,50 g untura,sare,piper dupa gust,cascaval ras

Dificultate: Redusa Timp: 3h

7 voturi

Mod de preparare

Iepurele se curata de pielite, se portioneaza si se spala foarte bine.
Intr-o oala se adauga toate ingredintele pentru marinata, se vor amesteca ,dupa care se pun bucatile de carne cat sa fie acoperite de marinata si se tin in frigider 2-3 zile avand grija sa fie intoarsa carnea in fiecare zi.
Dupa marinare,bucatile de carne se vor sterge bine si se aseaza intr-o tava.Se condimenteaza dupa gust,se toarna vinul,putina apa calda si se introduce la cuptorul incins in prealabil.Dupa ce intoarcem carnea adaugam arpagicul ,maslinele si putina apa calda daca a scazut sosul din tava. Cand iepurele este fraged si s-a rumenit frumos se adauga un pahar cu vin rosu si se mai tine cateva minute la cuptor.
Se serveste alaturi de galustele din cartofi…
Cartofii spalati se fierb in coaja, se curata si se paseaza inainte sa se raceasca complet.Piureul obtinut se amesteca cu ceapa tocata, oul,sare,piper dupa gust,faina si se framanta. Se intinde intr-o foaie groasa de cca 1,5-2 cm si se taie fasii de 1,5 cm.Se pot rula cu palma si se taie bastonase de 3 cm lungime sau se taie in fasii,patrate sau alte forme. Se fierb in apa cu sare,se strecoara si se pun in ceapa calita cu ulei.La sfarsit se poate presara deasupra putin cascaval ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure de vanat la cuptor cu arpagic si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui umplut cu garnitura de legume

Pui umplut cu garnitura de legume

Introduceti mana in pui si dezlipiti usor cu degetele carnea de pe oase, scotand osul de la piept,

23 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Fripturi
Gratar de porc cu ceapa rosie

Gratar de porc cu ceapa rosie

Se curata cartofii si se taie in patru, apoi se pun la fiert in apa cu sare si frunze de patrunjel. Se

1 vot    3 comentarii
40 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2012

    Multumesc ...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2012

    Foarte apetisant

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    Te pup...Multumesc pt incredere ...

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      Multumesc de raspuns Valentina. Ma voi ocupa de reteta ta. Nico

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 august 2012

      Multumesc mult... Am vrut initial sa fac reteta mea de coltunasi fierti umpluti cu ciupercute,apoi m-am razgandit si mi-a venit ideea sa fac acea combinatie... galustele din aluatul pt coltunasi si ciupercile la cuptor...Spo la gatit si pofta buna...

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      foarte buna reteta si prezentarea pe masura....am o intrebare. Galustile prezentate din ce parte a tarii sunt? pentru ca am vazut ca ati inregistrat cu specific romanesc. Multumesc pentru raspuns si ma faceti sa cumpar si eu un iepure...am asta de mult in cap dar trebuie sa il manac singura si de aceea am amanat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      Multumesc mult...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      Excelenta fripturica, imi place mult carnea de iepure salbatic !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

7 voturi

Ingrediente

  • Un iepure de vanat,400 g arpagic,300 g masline,500 ml vin, de dafin,un pahar cu vin rosu.
  • Marinata
  • 100 ml otet,2 l vin rosu,50 ml ulei10 boabe coriandru,10 boabe piper, boabe ienibahar,6 cuisoare,4 foi de dafin,o ceapa, telina potrivita,un morcov, crenguta cimbru,o capatana de usturoi pisat sau tocat marunt,sare.
  • Galuste
  • 500 g cartofi,250 g faina,un ou,100 g ceapa,50 g untura,sare,piper dupa gust,cascaval ras

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
PIEPT DE PUI LA GRATAR CU FASOLE VERDE RASOL