autor:

Fara foto

» » Fripturi

Iepure la cuptor cu sos de bere

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Ingrediente
Avem nevoie de : un kilogram pe carne de iepure portionat in bucati potrivite ca marime, un morcov, jumatate de praz, cateva tomate cerise, 2-3 bucati de ceapa mica, o jumatate de ardei, 2-3 catei de usturoi ( la capitolul legume puteti sa inlocuiti sau sa adaugati ce preferati ) sare, piper, un fir de rozmarin si unul de cimbru, 300 ml bere blonda, 2 linguri de faina, 2 linguri ulei de masline., Ca si garnitura la aceasta friptura eu am facut de aceasta data cartofi intregi fierti 10 minute si apoi pusi la cuptor cu condimente si stropiti cu ulei de masline pentru inca 30 de minute pana prind o crusta aurie.

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

26 voturi

Mod de preparare

Este reteta mea preferata in ceea ce priveste friptura de iepure preparata la cuptor. Am tot adaptat diverse retete si sunt gata sa va impartasesc aceasta minunata reteta incercata si verificata.
Preparare : pregatim bucatile de carne de iepure le condimentam cu sare, piper, putina boia si ierburi aromate ( eu am folosit rozmarin si 2 frunze de salvie maruntite fin ) si le ungem cu ulei de masline si le lasam la frigider pentru o ora.
Cat timp sta carnea de iepure la frigider pregatim legumele si taiem rondele prazul, morcovul , ceapa si rosiile si ardeiul cubulete mici .
Intr-o tigaie adanca punem 2 linguri de ulei de masline la incins si cand este fierbinte adaugam bucatile de iepure, pudrate in prealabil cu faina pe toate partile . Lasam carnea la rumenit la foc mic cateva minute pana face o crusta aurie.
Dupa ce se rumeneste carnea adaugam legumele si condimentam dupa gust si lasam totul la inabusit la foc mic pret de 2-3 minute.
Dupa aceea adaugam berea si cand incepe sa clocoteasca mutam toata compozitia intr-un vas termorezistent, adaugam rozmarin si cimbru si o punem la cuporul incins in prealabil la 220 de grade.
Lasam friptura timp e o ora, micsorand focul spre final, in ultimele 30 de minute adaugam intr-o tava separata cartofii. Este gata atunci cand carnea e rumenita deasupra si sosul este consistent. Are un gust deosebit si carnea de iepure preagatita asa e foarte frageda si aromata, va ofer o portie pentru a va convinge !
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor cu sos de bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Aperitiv pentru masa festiva de sarbatori.

Aperitiv pentru masa festiva de sarbatori.

Friptura se pune la bait in condimente cate-va ore ,putem face friptura fie la tava in cuptor ,fie

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Snitel umplut

Snitel umplut

Snitelele se bat bine, se fac cu sare si piper si apoi se ung cu mustar. Se aseaza felia de muschi

12 voturi    9 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anca Manuela Panti , 17 noiembrie 2014

    ACUM FAC RETETA CRED CA E FOARTE BUNA

  • Fara foto

    Daniel Bako , 10 aprilie 2014

    în orice caz,a fost ceva de vis. Mulțumesc pentru rețetă și felicitări pentru imaginație,scumpa doamna...........

  • Fara foto

    Pop Carmen , 09 aprilie 2014

    ACUM FAC RETETA CRED CA E FOARTE BUNA

    • Fara foto

      Daniel Bako , 06 aprilie 2014

      ce am de gând sa prepar pentru azi

    • Fara foto

      Iulian , 08 februarie 2014

      Acum prepar reteta

    • lilisor lilisor

      lilisor lilisor (Chef de cuisine) , 14 iunie 2013

      a fost super bun!!!!!!

    • lilisor lilisor

      lilisor lilisor (Chef de cuisine) , 07 iunie 2013

      acum am bagat la cuptor tava cu iepurasul..... sper sa iasa bine :)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Fara foto

      olly , 27 iunie 2010

      draga Sylvia am incercat reteta t,,si-a iesit super gustoasa,,,chiar nu ma asteptam sa iasa asa frageda,,,merik,,,si spor in continuare la retete

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Sper sa va placa si rezultatul, este reteta mea preferata de iepure la cuptor. Spor la bucatarit !

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      Am cautat si am gasit. Imi place reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

26 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de : un kilogram pe carne de iepure portionat in bucati potrivite ca marime
  • un morcov, jumatate de praz
  • cateva tomate cerise
  • 2-3 bucati de ceapa mica
  • o jumatate de ardei
  • 2-3 catei de usturoi ( la capitolul legume puteti sa inlocuiti sau sa adaugati ce preferati ) sare
  • piper
  • un fir de rozmarin si unul de cimbru
  • 300 ml bere blonda
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri ulei de masline.
  • Ca si garnitura la aceasta friptura eu am facut de aceasta data cartofi intregi fierti 10 minute si apoi pusi la cuptor cu condimente si stropiti cu ulei de masline pentru inca 30 de minute pana prind o crusta aurie.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

Iulian

Acum prepar reteta

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura picanta din piept de porc cu cartofi piure