autor:

3sisterscooking

» » , Fripturi, Retete la gratar

Indoor barbecue

Autor: 3sisterscooking (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 18 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: 3sisterscooking (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 18 mai 2012

Ingrediente
Applesauce:, 1 kg mare dulci, curatate de coaja si cotor, taiate cuburi, 2 fasii coaja de lamaie, fara partea alba, 2 linguri suc de lamaie, 1 baton de scortisoara, 55 gr zahar brun, 50 gr zahar tos, 245 ml apa, 1/2 lingurita sare, , Barbecue Sauce:, 2 linguri ulei, o ceapa mica, tocata marunt, 2 catei de usturoi, zdrobiti, 1/2 lingurita cumin (nu chimin, atentie), 1/4 lingurita Chayenne, 170 gr pasta de tomate, 800 gr conserva rosii intregi, pasate in blender, intreaga cantitate de applesauce de mai sus(340 g), 120 ml otet de mere cu miere, 2 linguri zahar brun, 2 linguri sare, 1/2 lingurita piper negru, macinat, 500 ml suc de mere, , Coaste de porc suculente la cuptor, 3.5 kg coaste de porc(sau 2 bucati mari intregi), 55 gr zahar brun, 30 gr paprika, 4 1/2 lingurite sare, o lingura cacao, 1 lingurita Chayenne, 1 lingurita cumin

Dificultate: Medie Timp: 4h

6 voturi

Mod de preparare

Applesauce

Puneti toate ingredientele intr-o oala cu fund dublu. Acoperiti cu un capac si aduceti la punctul de fierbere. Dati focul pe minim si lasati sa se inabuse timp de 20-30 de minute. Luati de pe foc si indepartati fasiile de lamaie si batonul de scortisoara. Pasati amestecul cu ajutorul robotului de bucatarie. Poate fi servit si ca atare cu inghetata sau iaurt. Eu l-am folosit pe tot in prepararea Sosului Brabecue.



Barbecue Sauce

1. Incingeti uleiul intr-o oala mare. Prajiti ceapa si usturoiul pana cand prima devine translucida. Adaugati cumin-ul si Chayenne si amestecati timp de un minut. Turnati pasta de rosii si mai amestecati timp de un minut.

2. Adaugati restul de ingrediente si aduceti la punctul de fierbere. Dati focul pe mic, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba timp de doua ore, amestecand din cand in cand. Sosul se poate pastra in bune conditii la frigider in borcane inchise ermetic. Se poate servi alaturi de orice fel de gratar facandu-i concurenta ketchup-ului din comert. Eu l-am folosit ca glazura pentru carnea mea.



Coaste de porc suculente la cuptor

1. Spalati si uscati cu hartie de bucatarie coastele. Dezlipiti pielea alba care acopera coastel pe interior. Frecati cu amestecul de condimente coastele pe toate partile si dati-le la frigider pentru cel mult doua ore intr-un vas acoperit cu folie (mi-e mi-a ramas condiment, nu trebuie sa-l folositi pe tot, ghidati-va dupa simturi).

2. Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Acoperiti tava de la aragaz cu folie de aluminiu. Puneti coastele pe gratarul aragazului cu carnea in sus. Dati la cuptor deasupra tavii cu folie pentru 1,5-2 ore. Sunt gata cand carnea se desprinde cu usurinta de pe os.

3. Scoateti carnea din cuptor si lasati-o sa se odihneasca la temperatura camerei 20 de minute. Dati temperatura cuptorului la 220 C. Ungeti cu barbecue sauce coastele pe toate partile si dati-le la cuptor pentru inca 15-20 de minute, pana capata o culoare negricioasa(ca de gratar).

Serviti-le taiate in bucati, calde alaturi de salata de cartofi si salata Colesaw (pe care le voi prezenta intr-o postare viitoare).
Daca ti-a placut reteta noastra "Indoor barbecue" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Saramura de pui cu mamaliguta

Saramura de pui cu mamaliguta

Se frige carnea pe gratar si rosiile. In acest timp se prepara saramura: 500 gr apa calda, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete la gratar
Frigarui asortate

Frigarui asortate

Se taie carnea cubulete, ciupercile de curata de pielita, rosiile cu ceapa si ardeiul se taie cubulete,

21 voturi    3 comentarii
1h
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2014

    In ce hal de bine arata!Mori incet dar sigur!!Deliciosssssssss!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

    delicioase

  • 3sisterscooking

    3sisterscooking (Chef de cuisine) , 24 mai 2012

    Iti recomand acest meniu mai ales cand ai invitati multi si vremea de afara nu iti permite un barbeque adevarat.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 mai 2012

      Un adevarat festin, super delicios, felicitari ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

6 voturi

Ingrediente

  • Applesauce:
  • 1 kg mare dulci
  • curatate de coaja si cotor
  • taiate cuburi
  • 2 fasii coaja de lamaie
  • fara partea alba
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 baton de scortisoara
  • 55 gr zahar brun
  • 50 gr zahar tos
  • 245 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • Barbecue Sauce:
  • 2 linguri ulei
  • o ceapa mica
  • tocata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • zdrobiti
  • 1/2 lingurita cumin (nu chimin
  • atentie)
  • 1/4 lingurita Chayenne
  • 170 gr pasta de tomate
  • 800 gr conserva rosii intregi
  • pasate in blender
  • intreaga cantitate de applesauce de mai sus(340 g)
  • 120 ml otet de mere cu miere
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri sare
  • 1/2 lingurita piper negru
  • macinat
  • 500 ml suc de mere
  • Coaste de porc suculente la cuptor
  • 3.5 kg coaste de porc(sau 2 bucati mari intregi)
  • 55 gr zahar brun
  • 30 gr paprika
  • 4 1/2 lingurite sare
  • o lingura cacao
  • 1 lingurita Chayenne
  • 1 lingurita cumin

Raporteaza reteta

Retete
de 3sisterscooking
Somon cu piure de mazare si menta

Somon cu piure de mazare si menta

1. Curatati cartofii, taiati-i cubulete si fierbeti-i intr-un vas cu apa si sare, pana devin aproape

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Lasagna bologneza

Lasagna bologneza

1. Se toaca morcovul si una dintre cepe si se calesc in unt. Se adauga carnea tocata si se prajeste

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

De sarbatori mi-am facut curatenie printre revistele si cartile de gatit si am gasit un teanc mare

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri

COSTEO (Chef de cuisine)

In ce hal de bine arata!Mori incet dar sigur!!Deliciosssssssss!!

Adauga reteta
Retete

din Retete la gratar

Piept la gratar cu legume Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Peste condimentat la gratar Peste condimentat la gratar

Pestele se decongeleaza, se spala, se curata, iar dupa scurgere, se sterge bine cu servetele de bucatarie, sa eliminam apa care ar putea

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Aripioare picante de pui la gratar