autor:

Dachman Laura

» » , , , Dulciuri diverse, Inghetate, Prajituri, Spume si creme dulci

Inghetata cu scortisoara

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
Cantitate : 4 portii, Ingrediente, •225 ml lapte, •1 bat de scortisoara, •3 galbenusuri, •100 gr zahar, •1 lingurita scortisoara macinata, •450 ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

19 voturi

Mod de preparare

1. Pune laptele la fiert impreuna cu batul de scortisoara.Intr-un bol, amesteca galbenusrile, zaharul si scortisoara macinata.Scoate batul de scortisoara din lapte, apoi toarna incet laptele peste galbenusuri, amestecand continuu.
2. Toarna compozitia obtinuta inapoi in cratita si gateste pe foc mic, aprox. 8-10 minute, amestecand continuu, pana ce aceasta se va ingrosa.Adauga frisca la compozitie si amesteca.Pune crema obtinuta intr-un vas de plastic, las-o sa se raceasca, apoi pune-o la congelator.Dupa aprox. 1h 30 minute scoate inghetata si amesteca in ea apoi pune-o din nou in congelator.Repeta aceasta operatiune de inca 2 ori.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Mere coapte cu inghetata si scortisoara

Mere coapte cu inghetata si scortisoara

Merele le taiem pe jumatate,scobim cu o lingurita casuta cu seminte.Dupa ce terminam de curatat merele,le

7 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
Pudding din paine cu marmelada de portocale

Pudding din paine cu marmelada de portocale

Unge cu unt fiecare felie de paine pe ambele parti.Unge cu cate 1 lingura marmelada de portocale

20 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Felicitari !

  • Fara foto

    floryna , 30 iulie 2009

    Super tare inghetata, sigur o sa o fac si eu...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Felicitari! Esti o maestra si la ornat inghetata si la preparat!Am vazut mai multe retete si toate interesante.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

      Este pe placul meu,ce este preparat in casa este sfant...Felicitari....

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

      O reteta deosebita. Felicitari!

    • Dachman Laura

      Dachman Laura (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Raspuns pentru burdulea maria elena : Da, se foloseste si bat dar si praf de scortisoara :). Este delicioasa !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Am notat reteta, dar am o mica nelamurire: se foloseste scortisoara si bat si apoi inca 1 lingurita?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

19 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • Ingrediente
  • •225 ml lapte
  • •1 bat de scortisoara
  • •3 galbenusuri
  • •100 gr zahar
  • •1 lingurita scortisoara macinata
  • •450 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Inimioare pline de savoare Inimioare pline de savoare

*Aluat: 1.Amestecam faina cu zaharul si sarea pe o suprafata de lucru cat mai rece posibil. 2.Adaugam untul foarte rece taiat in bucatele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu de portocalã Tiramisu de portocalã

Un desert asemãnãtor a fost fãcut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene Toscana. Cu ocazia vizitei

7 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Budinca de quinoa cu merisoare