autor:

Dachman Laura

» » , , , Dulciuri diverse, Inghetate, Prajituri, Spume si creme dulci

Inghetata de caramel

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2009

Ingrediente
•2 lingurite esenta de vanilie, •250 ml lapte, •200 ml frisca lichida, •100 gr lapte condensat, •5 galbenusuri, •150 gr zahar brun, •50 ml apa, •sos de ciocolata optional

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

19 voturi

Mod de preparare

1. Se amesteca intr-o cratita vanilia, laptele, frisca si laptele condensat, apoi se pun pe foc potrivit si se lasa pana ce dau intr-un clocot.
2. Intre timp se amesteca galbenusurile cu 50 gr zahar brun. Se toarna in galbenusuri, putin cate putin, amestecul din cratita ce a dat in clocot, amestecandu-se continuu. Se pune compozitia obtinuta inapoi in cratita si se lasa pe foc potrivit pana incepe sa se ingroasa destul cat sa acopere spatele lingurii de lemn. Nu se lasa sa fiarba pentru ca altfel se va taia.
3. Din 100 gr zahar brun ramas se face un sirop caramel cu 50 ml apa, apoi se lasa sa se raceasca 10-15 minute.
4. Se adauga siropul caramel in compozitia cu galbenusuri si se amesteca bine. Se pune compozitia obtinuta la congelator pentru 3 ore, apoi se scoate si se amesteca.Se repeta acesta operatiune de inca 2 ori, apoi se serveste.
5.Optional, se aduaga sos de ciocolata la ultima amestecare a inghetatei.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Inghetata caramel

Inghetata caramel

Mod de preparare Pentru inceput amestecam ouale cu zaharul le batem bine si subtiem cu laptele.Compozitia

33 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Inghetata Caramel

Inghetata Caramel

Ouale se bat cu zaharul bine si subtiem cu laptele. Compozitia o fierbem la foc mic pana se ingroasa

6 voturi    4 comentarii
45 min
Inghetate

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Super!Felicitari

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    Un deliciu...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

      Bun, foarte bun.......................

    • Fara foto

      ade , 25 august 2009

      Suna foarte bun! Poate fac si eu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      O bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      O reteta gustoasa!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

      Racoritoare...Imi place!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009

      E gustoasă.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

19 voturi

Ingrediente

  • •2 lingurite esenta de vanilie
  • •250 ml lapte
  • •200 ml frisca lichida
  • •100 gr lapte condensat
  • •5 galbenusuri
  • •150 gr zahar brun
  • •50 ml apa
  • •sos de ciocolata optional

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)

Super!Felicitari

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Crema cu lapte de cocos Crema cu lapte de cocos

Pregatesti un caramel auriu din zahar si apa, imparti caramelul in forme mici si misti formele in asa fel, incat sa fie acoperit si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Crema Chantilly (frisca)