1. Se amesteca intr-o cratita vanilia, laptele, frisca si laptele condensat, apoi se pun pe foc potrivit si se lasa pana ce dau intr-un clocot.
2. Intre timp se amesteca galbenusurile cu 50 gr zahar brun. Se toarna in galbenusuri, putin cate putin, amestecul din cratita ce a dat in clocot, amestecandu-se continuu. Se pune compozitia obtinuta inapoi in cratita si se lasa pe foc potrivit pana incepe sa se ingroasa destul cat sa acopere spatele lingurii de lemn. Nu se lasa sa fiarba pentru ca altfel se va taia.
3. Din 100 gr zahar brun ramas se face un sirop caramel cu 50 ml apa, apoi se lasa sa se raceasca 10-15 minute.
4. Se adauga siropul caramel in compozitia cu galbenusuri si se amesteca bine. Se pune compozitia obtinuta la congelator pentru 3 ore, apoi se scoate si se amesteca.Se repeta acesta operatiune de inca 2 ori, apoi se serveste.
5.Optional, se aduaga sos de ciocolata la ultima amestecare a inghetatei.
Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii