autor:

Gustos_Ro

» » Inghetate

Inghetata de casa

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2014

Ingrediente
250 ml lapte, 200 g ciocolata neagra, 3 albusuri, 100 g Gustul Untului de la Koliba, 1 lingurita extract de vanilie, 20 g menta tocata marunt, 100 g zahar

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile impreuna cu esenta de vanilie si zaharul pana cand capata o textura spumoasa. Intre timp se pun la topit bucatile de ciocolata impreuna cu Gustul Untului de la Koliba. La final se toarna laptele. O data topita ciocolata, se adauga albusurile si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa apoi la racit. Pentru un plus de prospetime, se pune menta tocata marunt, apoi compozitia se asaza in boluri si se baga la congelator pentru 4-5 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata de casa cu rom, stafide/nuci

Inghetata de casa cu rom, stafide/nuci

Untul, 200g zahar si 5 galbenusuri se freaca intr-un recipient pana la omogenizare. Intr-o cratita

11 voturi    5 comentarii
30 min
Inghetate
Ciocolata de casa in cornete de inghetata

Ciocolata de casa in cornete de inghetata

Intr-o craticioara mica se pune zaharul impreuna cu apa. Dupa ce au inceput sa fiarba se lasa pe

12 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Radu , 10 iunie 2015

    Cu unt de la alt producator nu merge?? Eu una, n-am auzit de Koliba asta:) si nu-mi place cand se face reclama mascata(sau nu).

  • Fara foto

    Müller Marieta , 19 iunie 2014

    Banuiesc ca laptele se toarna peste ciocolata topita amesteata cu unt si apoi se adauga albusurile batute spuma amestecind usor de jos in sus

  • Fara foto

    Stefany Raisa , 06 iunie 2014

    Se bat albusurile impreuna cu esenta de vanilie si zaharul pana cand capata o textura spumoasa. Intre timp se pun la topit bucatile de ciocolata impreuna cu Gustul Untului de la Koliba. La final se toarna laptele. O data topita ciocolata, se adauga albusurile si se amesteca pana la omogenizare. nu pre imi dau seama care este ordinea :)

    • Fara foto

      Stefany Raisa , 06 iunie 2014

      cand se pun albusurile? dupa ce s-a pus laptele?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

9 voturi

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 200 g ciocolata neagra
  • 3 albusuri
  • 100 g Gustul Untului de la Koliba
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 20 g menta tocata marunt
  • 100 g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
Parfe cu ciocolata, nes si vanilie- Alina