autor:

Dachman Laura

» » , , , Dulciuri diverse, Inghetate, Prajituri, Spume si creme dulci

Inghetata de ciocolata amaruie

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
Cantitate : 1.5 litri, , •8 galbenusuri, •175 gr zahar brun, •1 l lapte, •200 gr ciocolata amaruie (cu 70% cacao), rupta in bucati, •250 gr pudra de cacao

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

26 voturi

Mod de preparare

1. Bate galbenusurile cu zaharul, cu mixerul, pana ce se ingroasa si capata o culoare pala.
2. Toarna laptele intr-o cratita, adauga ciocolata si cacaoa si lasa-le sa fiarba, amestecand continuu, pana ce ai obtinut un sos de ciocolata.Toarna, putin cate putin, acest sos peste galbenusuri, amestecandu-le continuu.
3. Toarna compozitia obtinuta intr-un vas de plastic si pune-l la congelator pentru 2-3 ore, pana ce incepe sa se intareasca, apoi scoate-o, amesteca-o si pune-o la congelator din nou (repeat aceasta procedura de inca 2 ori).Lasa inghetata sa se inmoaie in frigider cu 20-30 minute inainte de a o servi.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Briose de ciocolata cu cocos si mot de frisca cu ciocolata si bomboane M&Ms

Briose de ciocolata cu cocos si mot de frisca cu ciocolata si bomboane M&Ms

Intr-un vas la bain-marie se topesc untul si ciocolata apoi se lasa sa se raceasca putin.Intr-un

9 voturi    8 comentarii
40 min
Spume si creme dulci
Briose colorate

Briose colorate

Pentru briose, se incalzete cuptorul la 190⁰C.Se tapeteaza cu foi de copt speciale 2 tavi de briose,

4 voturi    0 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Felicitari !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Alta reteta extraordinara.Felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Felicitari,arata super bine.

    • Fara foto

      Simos (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Si mie imi place ciocolata amaruie cel mai mult. Cu cat este mai mare procentul de cacao, cu atat mai bine. Nici macar nu m-am gandit la o inghetata de cioco amaruie. Trebuie neaparat incercata aceasta reteta.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Deci e, nemaipomenită îngheţata! Mai ales că mie îmi place ciocolata amăruie f. tare!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

      Delicioasa!!!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Ce ma bucur ca ne mai spui si noua retete Laura! Multumesc!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

26 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 1.5 litri
  • •8 galbenusuri
  • •175 gr zahar brun
  • •1 l lapte
  • •200 gr ciocolata amaruie (cu 70% cacao)
  • rupta in bucati
  • •250 gr pudra de cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Inghetata cu afine Inghetata cu afine

Se pun in blender si se amesteca 3 minute. Apoi se pune in forma de inghetata si se adauga la congelator pentru 2 ore. Se poate servi

0 voturi    0 comentarii
10 min
Inghetate
Budinca de tapioca Budinca de tapioca

Capsunele le-am rupt coditele, le-am spalat si le-am pasat cu blenderul. Adaugam zaharul si zeama de lamaie, punem pe foc pana ce

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Sufleu de gutui