autor:

Dachman Laura

» » , , , Dulciuri diverse, Inghetate, Prajituri, Spume si creme dulci

Inghetata de ciocolata amaruie

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
Cantitate : 1.5 litri, , •8 galbenusuri, •175 gr zahar brun, •1 l lapte, •200 gr ciocolata amaruie (cu 70% cacao), rupta in bucati, •250 gr pudra de cacao

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

26 voturi

Mod de preparare

1. Bate galbenusurile cu zaharul, cu mixerul, pana ce se ingroasa si capata o culoare pala.
2. Toarna laptele intr-o cratita, adauga ciocolata si cacaoa si lasa-le sa fiarba, amestecand continuu, pana ce ai obtinut un sos de ciocolata.Toarna, putin cate putin, acest sos peste galbenusuri, amestecandu-le continuu.
3. Toarna compozitia obtinuta intr-un vas de plastic si pune-l la congelator pentru 2-3 ore, pana ce incepe sa se intareasca, apoi scoate-o, amesteca-o si pune-o la congelator din nou (repeat aceasta procedura de inca 2 ori).Lasa inghetata sa se inmoaie in frigider cu 20-30 minute inainte de a o servi.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Biscuiti-sandwich cu ciocolata

Biscuiti-sandwich cu ciocolata

Incinge cuptorul la 190° Intr-un vas amesteca faina cu arahidele macinate, praful de copt si bicarbonatul

24 voturi    10 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Pudding din panettone cu caramel si ciocolata

Pudding din panettone cu caramel si ciocolata

Pentru caramel, pune intr-o cratita zaharul cu apa fierbinte si lasa sa fiarba pana cand se va obtine

1 vot    0 comentarii
45 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Felicitari !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Alta reteta extraordinara.Felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Felicitari,arata super bine.

    • Fara foto

      Simos (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Si mie imi place ciocolata amaruie cel mai mult. Cu cat este mai mare procentul de cacao, cu atat mai bine. Nici macar nu m-am gandit la o inghetata de cioco amaruie. Trebuie neaparat incercata aceasta reteta.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Deci e, nemaipomenită îngheţata! Mai ales că mie îmi place ciocolata amăruie f. tare!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

      Delicioasa!!!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Ce ma bucur ca ne mai spui si noua retete Laura! Multumesc!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

26 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 1.5 litri
  • •8 galbenusuri
  • •175 gr zahar brun
  • •1 l lapte
  • •200 gr ciocolata amaruie (cu 70% cacao)
  • rupta in bucati
  • •250 gr pudra de cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Felicitari !

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Inghetata cu capsuni si pepene rosu