autor:

Dachman Laura

» » , , , Dulciuri diverse, Inghetate, Prajituri, Spume si creme dulci

Inghetata de ciocolata amaruie

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
Cantitate : 1.5 litri, , •8 galbenusuri, •175 gr zahar brun, •1 l lapte, •200 gr ciocolata amaruie (cu 70% cacao), rupta in bucati, •250 gr pudra de cacao

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

26 voturi

Mod de preparare

1. Bate galbenusurile cu zaharul, cu mixerul, pana ce se ingroasa si capata o culoare pala.
2. Toarna laptele intr-o cratita, adauga ciocolata si cacaoa si lasa-le sa fiarba, amestecand continuu, pana ce ai obtinut un sos de ciocolata.Toarna, putin cate putin, acest sos peste galbenusuri, amestecandu-le continuu.
3. Toarna compozitia obtinuta intr-un vas de plastic si pune-l la congelator pentru 2-3 ore, pana ce incepe sa se intareasca, apoi scoate-o, amesteca-o si pune-o la congelator din nou (repeat aceasta procedura de inca 2 ori).Lasa inghetata sa se inmoaie in frigider cu 20-30 minute inainte de a o servi.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Prajitura fina de ciocolata

Prajitura fina de ciocolata

1. Pentru prajitura, unge cu ulei 4 vase mici termorezistente.Aseaza la baza acestora un disc de

9 voturi    3 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Crema de vanilie cu fructe si frisca

Crema de vanilie cu fructe si frisca

Spalati fructele, scoateti samburii si cojiti banana. Amestecati praful de vanilie (cremsnit) cu

30 voturi    13 comentarii
15 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Felicitari !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Alta reteta extraordinara.Felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Felicitari,arata super bine.

    • Fara foto

      Simos (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Si mie imi place ciocolata amaruie cel mai mult. Cu cat este mai mare procentul de cacao, cu atat mai bine. Nici macar nu m-am gandit la o inghetata de cioco amaruie. Trebuie neaparat incercata aceasta reteta.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Deci e, nemaipomenită îngheţata! Mai ales că mie îmi place ciocolata amăruie f. tare!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

      Delicioasa!!!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Ce ma bucur ca ne mai spui si noua retete Laura! Multumesc!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

26 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 1.5 litri
  • •8 galbenusuri
  • •175 gr zahar brun
  • •1 l lapte
  • •200 gr ciocolata amaruie (cu 70% cacao)
  • rupta in bucati
  • •250 gr pudra de cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Supă cremă de roşii