Inghetata de ciocolata cu fistic

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de ciocolata cu fistic

Ingrediente

  • 200ml frisca lichida
  • 100g ciocolata alba
  • 5galbenusuri
  • 250ml lapte
  • 150g zahar
  • esenta de vanilie
  • 50g fistic taiat

Mod de preparare

Intr-un vas pe foc mic se pune frisca iar cand incepe sa fiarba se da vasul deoparte si se adauga ciocolata rupta, amestecand pana se topeste, apoi se da vasul la rece

Intr-un alt vas, se pune laptele cu zahar si se tine pe foc mic pana se topeste apoi se da vasul la rece.

In al treilea vas, se bat galbenusurile,se adauga laptele cate putin,se lasa pe foc mic amestecand pana se ingroasa,apoi se incorporeaza ciocolata si vanilia.

Se rastoarna in masina de inghetata, se adauga fisticul, se proceseaza 30 min, apoi se rastoarna in cutie si se lasa la congelator 1h inainte de servire.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor