autor:

Dachman Laura

» » , , , Dulciuri diverse, Inghetate, Prajituri, Spume si creme dulci

Inghetata de portocale si grapefruit

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 august 2009

Ingrediente
•500 ml crema de vanilie, •zeama de la 1 grapefruit, •zeama de la 3 portocale, •coaja rasa de la 1 portocala, •100 gr zahar brun

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

6 voturi

Mod de preparare

1. Se pune sucul de fructe impreuna cucoaja rasa de portocala si zaharul intr-o cratita, pe foc potrivit.Se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se pune deoparte.
2. Se pune crema de vanilie intr-un vas si se amesteca cu amestecul pus deoparte.
3. Se da amestecul obtinut la congelator, amestecandu-l din ora in ora, pana se va intari.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de portocale si grapefruit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Galbenusurile se freaca bine cu 8 linguri de zahar si se adauga peste albusurile batute spuma.Acestea

162 voturi    25 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul. Capsunile se curata de codita,se spala si se pun cateva

15 voturi    21 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Felicitari !

  • Dachman Laura

    Dachman Laura (Chef de cuisine) , 14 august 2009

    Ingrediente: • 2 lingurite esenta de vanilie sau o pastaie de vanilie • 250 ml lapte 250 ml frisca lichida • 5 galbenusuri • 120 gr zahar Mod de preparare: 1. Se pune laptele cu frisca la fiert, apoi se amesteca cu vanilia (sau se aduga semintele din pastaia de vanilie injumatatita, se adauga si pastaia apoi se lasa sa stea acoperit 30 minute). 2. Se amesteca galbenusurile cu zahar. 3. Se toarna, putin cate putin, laptele in galbensuri, amestecand continuu, apoi se pune compozitia obtinuta inapoi pe foc. 4. Se lasa pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa cat sa stea pe spatele lingurii de lemn.Nu se lasa sa fiarba, caci altfel se va taia.*Se poate folosi pentru prepararea inghetatei*

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Arata foarte bine, dar poti sa-mi spui ce fel de crema de vanilie ai folosit?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Superb arata si cred ca este foarte gustoasa,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

6 voturi

Ingrediente

  • •500 ml crema de vanilie
  • •zeama de la 1 grapefruit
  • •zeama de la 3 portocale
  • •coaja rasa de la 1 portocala
  • •100 gr zahar brun

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Inghetata de castane si rom