autor:

Dachman Laura

» » , , , Dulciuri diverse, Inghetate, Prajituri, Spume si creme dulci

Inghetata de prune

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 august 2009

Ingrediente
•450 gr prune coapte, curatate de samburi si impartite in cate 4 bucati, •125 ge zahar tos, •4 galbenusuri, •125 gr zahar pudra, •280 ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

16 voturi

Mod de preparare

1. Pune prunele cu zaharul tos intr-o cratita, cu 300 ml apa.Lasa-le sa dea intr-un colcot, acopera cratita, apoi lasa-le sa fiarba usor 10 minute, pana cand prunele s-au inmuiat.Fa prunele piure si lasa-le sa se raceasca 20 minute.
2. Pune galbenusurile cu 100 gr zahar pudra intr-un vas la bain-marie.Bate-le cu telul pana cand amestecul s-a incalzit.Ia bolul de la caldura si continua sa le bati cu mixerul pana cand si-au triplat volumul.Lasa amestecul sa se raceasca.
3. Bate frisca cu restul de zahar pudra.Adauga la frisca batuta piureul de prune si amestecul cu galbenusri si bate-le usor.Toarna amestecul obtinut intr-un vas de plastic si da-l la congelator ,amestecandu-l din 2 in 2 ore, pana se va intari.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Inghetata de caramel

Inghetata de caramel

1. Se amesteca intr-o cratita vanilia, laptele, frisca si laptele condensat, apoi se pun pe foc potrivit

19 voturi    9 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Pudding fondant de ciocolata cu cafea

Pudding fondant de ciocolata cu cafea

1. Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Unge cu unt 6 vase mici termorezistente sau o tava de 12 briose. 2. Topeste

7 voturi    8 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ana leliu , 14 septembrie 2014

    super yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyre6eire8gu6ygu57yhgyuyt6767jt7tgh da e delicioasa

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

    Arata minunat!

    • Fara foto

      meryln116 , 17 august 2009

      Minunata, prune am, asa ca am sa o incerc. Daca este atat de buna pe cat arata in poze: super! Felicitari pt reteta!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Cu siguranta am sa o probez !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Cred ca arata bine,imi pare rau nu vad decat pana la poza nr 4,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

16 voturi

Ingrediente

  • •450 gr prune coapte
  • curatate de samburi si impartite in cate 4 bucati
  • •125 ge zahar tos
  • •4 galbenusuri
  • •125 gr zahar pudra
  • •280 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

ana leliu

super yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyre6eire8gu6ygu57yhgyuyt6767jt7tgh da e delicioasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Serbet din smochine Serbet din smochine

Smochinele se spala se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, feliile de lamaie si o ceasca de apa. Se lasa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Spalam fructele si le scurgem bine de apa. Le punem intr-o cratita incapatoare impreuna cu zaharul. Lasam fructele cateva ore pana

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sufleu de ciocolata alba