autor:

Dachman Laura

» » , , , Dulciuri diverse, Inghetate, Prajituri, Spume si creme dulci

Inghetata de prune

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 august 2009

Ingrediente
•450 gr prune coapte, curatate de samburi si impartite in cate 4 bucati, •125 ge zahar tos, •4 galbenusuri, •125 gr zahar pudra, •280 ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

16 voturi

Mod de preparare

1. Pune prunele cu zaharul tos intr-o cratita, cu 300 ml apa.Lasa-le sa dea intr-un colcot, acopera cratita, apoi lasa-le sa fiarba usor 10 minute, pana cand prunele s-au inmuiat.Fa prunele piure si lasa-le sa se raceasca 20 minute.
2. Pune galbenusurile cu 100 gr zahar pudra intr-un vas la bain-marie.Bate-le cu telul pana cand amestecul s-a incalzit.Ia bolul de la caldura si continua sa le bati cu mixerul pana cand si-au triplat volumul.Lasa amestecul sa se raceasca.
3. Bate frisca cu restul de zahar pudra.Adauga la frisca batuta piureul de prune si amestecul cu galbenusri si bate-le usor.Toarna amestecul obtinut intr-un vas de plastic si da-l la congelator ,amestecandu-l din 2 in 2 ore, pana se va intari.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Inghetata de banane cu nutella

Inghetata de banane cu nutella

Bananele curatate, taiate, se pun in robot impreuna cu nutella si zeama de lamaie, se proceseaza,

1 vot    0 comentarii
45 min
Spume si creme dulci
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Capsunile se spala se baga la blender, se opresc catea pentru decorare, cand acestea sunt mixate

2 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ana leliu , 14 septembrie 2014

    super yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyre6eire8gu6ygu57yhgyuyt6767jt7tgh da e delicioasa

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

    Arata minunat!

    • Fara foto

      meryln116 , 17 august 2009

      Minunata, prune am, asa ca am sa o incerc. Daca este atat de buna pe cat arata in poze: super! Felicitari pt reteta!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Cu siguranta am sa o probez !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Cred ca arata bine,imi pare rau nu vad decat pana la poza nr 4,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

16 voturi

Ingrediente

  • •450 gr prune coapte
  • curatate de samburi si impartite in cate 4 bucati
  • •125 ge zahar tos
  • •4 galbenusuri
  • •125 gr zahar pudra
  • •280 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

ana leliu

super yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyre6eire8gu6ygu57yhgyuyt6767jt7tgh da e delicioasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
GRIS CU LAPTE