autor:

Fara foto

» » Inghetate

inghetata de zmeura

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Ingrediente
600 ml lapte, 3 oua, 200 g zahar pudra, 3 linguri faina, 400 g zmeura

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se fierbe laptele la foc mic si cand e gata se da deoparte pentru a se raci.Se bat albusurile spuma, galbenusurile se frec pana se albesc, apoi se amesteca si se adauga treptata faina amestecata cu zaharul.Se toarna apoi in aceasta compozitie laptele caldut pana se incorporeaza, dupa care se aseaza vasul intr-un alt vas cu apa care clocoteste.Compozitia se fierbe in aceasta baie de aburi pana se ingroasa, se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase.Cand a devenit ca o smantana groasa, se da deoparte si se lasa sa se raceasca.In acest timp se spala zmeura, se opresc cateva fructe pentru ornat iar restul o pasezi foarte bine.Se adauga in crema racita, se amesteca pentru a se omogeniza apoi se baga la congelator pentru 2-3 ore, cand este gata se aseaza in cupe si se orneaza cu zmeura pastrata.
Daca ti-a placut reteta noastra "inghetata de zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata de zmeura

Inghetata de zmeura

1. Zdrobeste zmeura, pastrand cateva pentru décor. 2. Bate albusul spuma tare cu zaharul pudra,

18 voturi    5 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Inghetata de care vreti voi cu spuma din dulceata de  zmeura

Inghetata de care vreti voi cu spuma din dulceata de zmeura

Pentru ingredientul inghetata: - retete de inghetata prin bucataria albinutzei sau de care stiti

4 voturi    0 comentarii
15 min
Inghetate

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Interesanta !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 600 ml lapte
  • 3 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 3 linguri faina
  • 400 g zmeura

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Interesanta !

Adauga reteta
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

0 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

0 voturi    0 comentarii
15 min
Inghetate
Sorbet de cantalup