Ingrediente
5 oua, un borcan de 800 gr cu smantana, 7 linguri de zahar, o cana de zmeura (congelata sau proaspata), esenta de vanilie.
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
25 voturi
Mod de preparare
Zmeura se scurge bine,pentru a nu face inghetata “ace de gheata”.
Galbenusurile se amesteca cu 2 linguri de zahar si se bat pe baie de aburi pana devin o crema spumoasa si se adauga esenta de vanilie.
Compozitia de baza se imparte in doua castroane. Intr-un castron se adauga crema de oua si in celalat se adauga zmeura bine scursa.
Se pune compozitia astfel rezultata in congelator si se lasa de pe o zi pe alta.
In loc de zmeura se pot folosi si alte fructe: coacaze rosii sau negre, capsuni, visine sau dulceata de trandafiri, cirese amare etc. (dupa dorinta si imaginatia fiecaruia), dar se va avea grija la cantitatea de zahar.
Pofta buna!
Licuta Marin (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011
O bunatate racoritoare!!!