autor:

Fara foto

» » Inghetate

Inghetata sandwich

Autor: Bucataria Stefaniei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucataria Stefaniei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2014

Ingrediente
3 oua, 200ml apa sau lapte, 200ml frisca lichida (Meggle), 100g zahar, 50g zahar pentru caramel, 1 lingurita esenta de vanilie (sau 1 pliculet zahar vanilat), 2 lingurite esenta de rom, 2 lingurite amoniu de porumb, 2-3 foi de napolitana, 3 biscuiti mari cu crema de ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 50 min

11 voturi

Mod de preparare

Frisca trebuie tinuta la rece inainte de a fi mixata. Biscuitii pot fi inlocuiti cu bucatele de ciocolata dar si ei sunt foarte buni. Se amesteca galbenusurile de ou cu 100g zahar, 1 lingurita esenta de vanilie si 2 lingurite amoniu (poate fi inlocuit cu faina). Se adauga laptele (sau apa) si totul se pune la incalzit intr-un vas care nu prinde, la foc foarte mic. Se amesteca continuu pana cand va capata consistenta unei creme sau a unui iaurt. Nu trebuie sa fie foarte tare. Se ia de pe foc, iar in alt vas care nu prinde se topesc cele 50g zahar pentru caramel, tot la foc foarte mic pentru a nu se arde si pentru a nu deveni amar.



Dupa ce s-a topit se adauga crema si se amesteca repede. Vor ramane bucati de caramel care se vor topi la foc foarte mic deoarece crema se va intari foarte repede.Dupa ce s-au topit bucatile de caramel se da la rece. Intr-un bol se mixeaza frisca la viteza mare timp de 4-5 minute pana devine foarte tare. In alt bol se bat spuma albusurile ca pentru bezele tot la viteza mare. Cand intoarceti bolul, spuma formata trebuie sa stea bat.



Cu un tel se incorporeaza usor spuma de albusuri in frisca, pusa lingura cu lingura pentru a nu pierde foarte mult din volum. Nu amestecati foarte mult deoarece se vor omogeniza si la adaugarea celorlalte ingrediente. Se adauga biscuitii cu crema de ciocolata rupti bucati, esenta de rom si toata crema de caramel racita bine.Se amesteca toate ingredientele si se introduce la congelator. Dupa 1 ora se scoate si se amesteca usor dupa care se introduce iar la rece pentru inca 1 ora.



Foile de napolitana pentru a fi mai usor de manevrat pot fi taiate in 2 sau 4 bucati egale. Pe o foaie de napolitana se adauga inghetata cam 1 cm inaltime, se niveleaza cu ajutorul unui cutit de unt si se adauga si cealalta foaie de napolitana.Se preseaza usor si se modeleaza sau se completeaza cu inghetata daca mai este cazul. Asa se procedeaza si cu celelalte foi pana se termina toata inghetata. Se pun una peste alta si se baga la congelator.Dupa 3 ore pot fi devorate!



Ma puteti gasi si aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata sandwich" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Biscuiti sandwich cu inghetata

Biscuiti sandwich cu inghetata

1. Se scoate ingehetata din congelator si se lasa putin sa se inmoaie, aprox.5-10 minute (doar daca

7 voturi    3 comentarii
10 min
Prajituri
Sorbet de cantalup

Sorbet de cantalup

In bolul blenderului punem bucatile de cantalup taiate bucati mici si restul ingredentelor si actionam

1 vot    1 comentariu
30 min
Inghetate

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nadina Toia , 28 iulie 2015

    cred ca e vorba de amidon, nu de amoniu!

  • Bucataria_Stefaniei

    Bucataria_Stefaniei (Bucatar) , 08 iunie 2014

    Da, asa este. Le-am incurcat. Amidon.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 08 iunie 2014

    Un adevarat rasfat inghetata aceasta ! Stefania draga eu cred ca in loc de "2 lingurite amoniu de porumb" ai vrut sa scri AMIDON de porumb, asa-i ???Ca altceva nu cred ca se potriveste....

Dificultate

Medie

Timp

50 min

11 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 200ml apa sau lapte
  • 200ml frisca lichida (Meggle)
  • 100g zahar
  • 50g zahar pentru caramel
  • 1 lingurita esenta de vanilie (sau 1 pliculet zahar vanilat)
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 2 lingurite amoniu de porumb
  • 2-3 foi de napolitana
  • 3 biscuiti mari cu crema de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Bucataria Stefaniei
Urzici cu orez si usturoi

Urzici cu orez si usturoi

Urzicile se spala foarte bine in 6-7 ape poate chiar mai mult. Intr-o oala cu apa clocotita si putina

10 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post
Salata de legume si paste

Salata de legume si paste

Se pot adauga mai multe legume, asta depinde si de gustul fiecaruia. Intr-o oala se fierb pastele

4 voturi    3 comentarii
20 min
Salate reci
Pulpe de pui cu rosii cherry la cuptor

Pulpe de pui cu rosii cherry la cuptor

Am inceput cu pulpitele de pui pe care le-am spalat si le-am curatat bine de puful ramas. Le-am pudrat

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Bucataria_Stefaniei (Bucatar)

Da, asa este. Le-am incurcat. Amidon.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
Sorbet de pepene galben