autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Ingrediente
1 pachet Dr. Oetker Tiramisu, 50 gr unt sau margarina Rama, moale, 3 oua, 550 ml lapte rece, 3 linguri zahar, 3-4 lingurite praf de cappuccino cu aroma de vanilie, ciocolata topita, pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.

Praful pentru blat din pachet se mixeaza cu untul/margarina, ouale si 50 ml lapte pana cand se obtine un aluat omogen.Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de inima unsa si tapetata cu faina si se da la copt 25-30 minute.Blatul se lasa la racit apoi se taie in jumatate pe orizontala.

Pentru sirop, se fierb 300 ml apa cu 3 linguri zahar.Intr-o cana se pune praful de cappuccino iar deasupra se toarna apa fierbinte.Se amesteca apoi siropul format si se insiropeaza cele 2 blaturi de aluat.

Pentru crema, se mixeaza praful pentru crema cu 500 ml lapte rece timp de 5 minute.

Pentru asamblarea tortului, se pune o jumatate de blat insiropat pe o tava.Se unge cu ½ din crema preparata si deasupra se aseaza cea de-a 2-a jumatate de blat insiropata.Se unge cel de al 2-le blat cu crema ramasa.Se pudreaza tortul cu cacao si se decoreaza dupa fantezia fiecaruia.Se pastreaza min. 2 ore la frigider inainte de a-l servi.

Nu este Tiramisu rețeta originală, dar este o varianta rapida si foarte gustoasa :)



Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Inima Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu biscuiti

Tort de mere cu biscuiti

1. Se pun la inmuiat stafidele in rom, pentru cca 3o min.Merele se spala, se taie cubulete si se

7 voturi    2 comentarii
20 min
Torturi
Tort cu crema de cacao

Tort cu crema de cacao

Se separa ouale,albusurile se bat spuma iar galbenusurile se freaca cu zaharul si uleiul.treptat

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Imi place cum l-ai ornat.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    Ca de obicei SUPER !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

    Ce bine arataaa!! Felicitari Laura si de aceasta data.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

      Draguta inimioara ta si gustoasa banuiesc?!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

      Laura, încă o frumoasă prăjitură. Felicitări, scumpo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet Dr. Oetker Tiramisu
  • 50 gr unt sau margarina Rama
  • moale
  • 3 oua
  • 550 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar
  • 3-4 lingurite praf de cappuccino cu aroma de vanilie
  • ciocolata topita
  • pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Alexandrina (Chef de cuisine)

Imi place cum l-ai ornat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de cafea (insiropat cu visinata)