autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Ingrediente
1 pachet Dr. Oetker Tiramisu, 50 gr unt sau margarina Rama, moale, 3 oua, 550 ml lapte rece, 3 linguri zahar, 3-4 lingurite praf de cappuccino cu aroma de vanilie, ciocolata topita, pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.

Praful pentru blat din pachet se mixeaza cu untul/margarina, ouale si 50 ml lapte pana cand se obtine un aluat omogen.Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de inima unsa si tapetata cu faina si se da la copt 25-30 minute.Blatul se lasa la racit apoi se taie in jumatate pe orizontala.

Pentru sirop, se fierb 300 ml apa cu 3 linguri zahar.Intr-o cana se pune praful de cappuccino iar deasupra se toarna apa fierbinte.Se amesteca apoi siropul format si se insiropeaza cele 2 blaturi de aluat.

Pentru crema, se mixeaza praful pentru crema cu 500 ml lapte rece timp de 5 minute.

Pentru asamblarea tortului, se pune o jumatate de blat insiropat pe o tava.Se unge cu ½ din crema preparata si deasupra se aseaza cea de-a 2-a jumatate de blat insiropata.Se unge cel de al 2-le blat cu crema ramasa.Se pudreaza tortul cu cacao si se decoreaza dupa fantezia fiecaruia.Se pastreaza min. 2 ore la frigider inainte de a-l servi.

Nu este Tiramisu rețeta originală, dar este o varianta rapida si foarte gustoasa :)



Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Inima Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT

TORT "BUCURIA FRUCTELOR"

Aprinzi focul la cuptor si pregatesti tava pentru copt, rotunda, cu pereti detasabili, imbracata

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Se prepara un pandispan ,rece se taie in 2 Din cana de zahar si cana de apa(se fierb)+ nesul se

18 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Imi place cum l-ai ornat.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    Ca de obicei SUPER !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

    Ce bine arataaa!! Felicitari Laura si de aceasta data.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

      Draguta inimioara ta si gustoasa banuiesc?!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

      Laura, încă o frumoasă prăjitură. Felicitări, scumpo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet Dr. Oetker Tiramisu
  • 50 gr unt sau margarina Rama
  • moale
  • 3 oua
  • 550 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar
  • 3-4 lingurite praf de cappuccino cu aroma de vanilie
  • ciocolata topita
  • pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Alexandrina (Chef de cuisine)

Imi place cum l-ai ornat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Delicia