Inima Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Inima Tiramisu

Ingrediente

  • 1 pachet Dr. Oetker Tiramisu
  • 50 gr unt sau margarina Rama, moale
  • 3 oua
  • 550 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar
  • 3-4 lingurite praf de cappuccino cu aroma de vanilie
  • ciocolata topita, pentru decor

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.

Praful pentru blat din pachet se mixeaza cu untul/margarina, ouale si 50 ml lapte pana cand se obtine un aluat omogen.Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de inima unsa si tapetata cu faina si se da la copt 25-30 minute.Blatul se lasa la racit apoi se taie in jumatate pe orizontala.

Pentru sirop, se fierb 300 ml apa cu 3 linguri zahar.Intr-o cana se pune praful de cappuccino iar deasupra se toarna apa fierbinte.Se amesteca apoi siropul format si se insiropeaza cele 2 blaturi de aluat.

Pentru crema, se mixeaza praful pentru crema cu 500 ml lapte rece timp de 5 minute.

Pentru asamblarea tortului, se pune o jumatate de blat insiropat pe o tava.Se unge cu ½ din crema preparata si deasupra se aseaza cea de-a 2-a jumatate de blat insiropata.Se unge cel de al 2-le blat cu crema ramasa.Se pudreaza tortul cu cacao si se decoreaza dupa fantezia fiecaruia.Se pastreaza min. 2 ore la frigider inainte de a-l servi.

Nu este Tiramisu rețeta originală, dar este o varianta rapida si foarte gustoasa :)

Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise