autor:

frunza janet

» » Dulciuri diverse

Inimioara cu coaja de portocala

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2013

Ingrediente
-60+125 gr unt sau margarina Unirea, -125+450 gr faina alba, -100+150 gr zahar, -2 oua, -150 ml lapte cald, -25 gr drojdie proaspata, -coaja confiata de la o portocala, -siropul in care am fiert coaja de portocala, -un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in lapte caldut + o lingurita de zahar. Se adauga 125 gr faina, se amesteca bine si se lasa la crescut pana face bulbuci.

Dupa ce a crescut, adaugam peste maia restul de faina, ouale, 60 gr unt topit, 100 gr zahar, praful de sare.

Amestecam totul bine si apoi luam la framantat.

Framantam pana avem un aluat neted si elastic.Lasam la crescut.

Dupa ce a crescut,impartim aluatul in doua.

Luam o bucata si o intindem intr-o fasie lata de 10-15cm si lunga de 60-70cm.

Cele 125g de unt ramase le frecam bine cu 150g de zahar.

Jumatate din crema rezultata o intindem pe fasia de aluat,iar deasupra vom presara coaja de portocala confiata taiata marunt, dupa care rulam.

Ruloul rezultat il taiam in bucatele, cam de 5cm (tava mea ne fiind prea inalta)iar fiecare bucatica o taiem pe dindoua cu o taietura oblica.

In tava unsa si tapetata cu faina am pus pe mijloc o biluta de aluat umpluta cu coaja de portocala,iar pe margini,de jur-imprejur am asezat bucatelele de rulou cu taietura dreapta in jos.

Am facut asa pana am terminat de completat toata tava.

Am lasat-o la crescut.

Intre timp am facut aluatul pentru decor.

Din 90g apa, 90g zahar si 45g miere, puse toate intr-o cratita si apoi pe foc.

Cand zaharul s-a topit, am tras la o parte si am lasat la racit.

Am pus apoi faina, cat sa iasa un aluat usor de intins. Din acest aluat am facut 3 trandafirasi.

Cand cozonacelul a crescut, cu siropul in care a fiert coaja de portocala, l-am uns pe deasupra si pe biluta din mijloc am pus decorul din trandafiri.

Am pus la cuptorul de dinainte incins, cam 40 de minute la foc mediu.

Dupa ce a fost gata, am pensulat totul cu sirop de portocala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioara cu coaja de portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Napolitana cu crema de cacao(de post)

Napolitana cu crema de cacao(de post)

Intr-o oala se pune apa cu zaharul si se lasa pe foc pana se topeste zaharul si se formeaza un fel

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Button cookies

Button cookies

Untul si zaharul se mixeaza bine apoi se adauga faina. Se framanta aluatul,se intinde o foaie mai

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ionescu Mariana , 07 noiembrie 2014

    felicitari,foarte interesanta si frumoasa

  • frunza janet

    frunza janet (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

    Multumim frumos,Antonela pentru vorbele frumoase!Iti dorim succes in ale bucataritului!Daca iti place ....nimic nu ti se pare greu!

  • Tudor_Antonela

    Tudor_Antonela (Bucatar sef) , 07 octombrie 2013

    sunteti fantastici, va iubesc si va respect enorm pt ca datorita voua am invatat sa gatesc...ieftin, bun, calitate si aspect pt ca ochiul are intotdeauna partea lui, va doresc mult succes in continuare si mie imi place enorm de mult sa gatesc.....

Dificultate

Redusa

Timp

2h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • -60+125 gr unt sau margarina Unirea
  • -125+450 gr faina alba
  • -100+150 gr zahar
  • -2 oua
  • -150 ml lapte cald
  • -25 gr drojdie proaspata
  • -coaja confiata de la o portocala
  • -siropul in care am fiert coaja de portocala
  • -un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive

frunza janet (Chef de cuisine)

Multumim frumos,Antonela pentru vorbele frumoase!Iti dorim succes in ale bucataritului!Daca iti place ....nimic nu ti se pare greu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Pere posate in vin roze