autor:

Sidy

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Intinsoare bistriteana

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 iunie 2016

Ingrediente
Intinsoarea aceasta,o reteta veche din Ardeal, este de fapt o tocăniţa cu brînză si cu alte bunatati din porc, care se serveşte cu mămăligută., 400 g pulpa porc, 300 g coaste cu putina grasime, 200 g carnati Cabanos, 1 lingura untura, 1 ceapa, 4-5 catei usturoi, 200 g cas oaie, 400 g malai, patrunjel verde, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un vas de tuci, topim untura, taiem ceapa cubuleţe şi o înăbuşim în untură.
Taiem cubuleţe mici pulpa de porc si costiţa , iar cîrnăciorii ii taiem ronele şi ii punem peste ceapă.
Lasam la călit pentru două minute, după care se adaugăm usturoiul presat, o cană de apă şi lasăm la fiert, pina cand pulpa si costitele de porc sunt fierte.
Intre timp, fierbem mamaliguta.
Carnaţul afumat va emana o aroma minunata, ce se va impregna in carne.
După ce a scăzut apa,punem casul de oaie fărîmiţat,amestecăm, adaugam patrunjelul verde tocat şi putem servi, alaturi de mamaliguta.
Servim intinsoarea cu muraturi asortate.
Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Intinsoare bistriteana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Tort de Craciun

Tort de Craciun

Pregatirea blaturilor: Se bat ouale intregi cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se

2 voturi    0 comentarii
12h
Retete de Craciun
Chec cu banane si ciocolata

Chec cu banane si ciocolata

 Se amestecă romul cu zeama de portocală, se adaugă fructele deshidratate și coaja de portocală

0 voturi    1 comentariu
45 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Intinsoarea aceasta,o reteta veche din Ardeal
  • este de fapt o tocăniţa cu brînză si cu alte bunatati din porc
  • care se serveşte cu mămăligută.
  • 400 g pulpa porc
  • 300 g coaste cu putina grasime
  • 200 g carnati Cabanos
  • 1 lingura untura
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei usturoi
  • 200 g cas oaie
  • 400 g malai
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Chec cu gris si nuci