autor:

Sidy

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Intinsoare bistriteana

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 iunie 2016

Ingrediente
Intinsoarea aceasta,o reteta veche din Ardeal, este de fapt o tocăniţa cu brînză si cu alte bunatati din porc, care se serveşte cu mămăligută., 400 g pulpa porc, 300 g coaste cu putina grasime, 200 g carnati Cabanos, 1 lingura untura, 1 ceapa, 4-5 catei usturoi, 200 g cas oaie, 400 g malai, patrunjel verde, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un vas de tuci, topim untura, taiem ceapa cubuleţe şi o înăbuşim în untură.
Taiem cubuleţe mici pulpa de porc si costiţa , iar cîrnăciorii ii taiem ronele şi ii punem peste ceapă.
Lasam la călit pentru două minute, după care se adaugăm usturoiul presat, o cană de apă şi lasăm la fiert, pina cand pulpa si costitele de porc sunt fierte.
Intre timp, fierbem mamaliguta.
Carnaţul afumat va emana o aroma minunata, ce se va impregna in carne.
După ce a scăzut apa,punem casul de oaie fărîmiţat,amestecăm, adaugam patrunjelul verde tocat şi putem servi, alaturi de mamaliguta.
Servim intinsoarea cu muraturi asortate.
Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Intinsoare bistriteana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Chocolate Crinkles

Chocolate Crinkles

Intr-o craticiora, la foc potrivit, punem untul si ciocolata, amestecand continuu. Mixam ouale impreuna

1 vot    0 comentarii
1h
Retete de Craciun
Fursecuri cu crema de ciocolata

Fursecuri cu crema de ciocolata

Aluatul l-am preparat amestecand ouale cu zaharul, uleiul si praful de copt stins in otet. Am adaugat

17 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Intinsoarea aceasta,o reteta veche din Ardeal
  • este de fapt o tocăniţa cu brînză si cu alte bunatati din porc
  • care se serveşte cu mămăligută.
  • 400 g pulpa porc
  • 300 g coaste cu putina grasime
  • 200 g carnati Cabanos
  • 1 lingura untura
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei usturoi
  • 200 g cas oaie
  • 400 g malai
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Rulada tricolora cu mousse de ton Rulada tricolora cu mousse de ton

Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite. Dupa cum se observa, difera doar ingredientul care va da culoare aluatului. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Fursecuri Fursecuri

Se face o coca din ingredientele de mai sus, se imparte coca in 4-5 parti si se pun 30 de minute la frigider. Se scoate cate o bucata,

0 voturi    0 comentarii
2h 5 min
Dulciuri diverse
Stollen