autor:

» » , , Budinci, Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Jeleu de pere cu vanilie

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
2 pere, o lingura de suc lamaie, o lingura zahar cu pectina, un baton de vanilie, 2 bucati de coaja de portocale

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Decojeste perele si taie-le in sase. Pune intr-o tigaie bucatile de para, adauga sucul de lamaie, zaharul, batonul de vanilie si coaja de portocala. Aduaga 1- cl de apa si lasa pe foc pina cind da in clocot. Lasa sa fiarba circa 20 min , pina cind perele devin foarte moi si translucide. Scoate fructele, scurgele si aseaza-le in 2 boluri. Scoate siropul de pere pina prinde consistenta si toarna-l peste fructele din bol. Se refrigereaza timp de o ora inaite de a fi servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de pere cu vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Jeleu de pere cu vanilie

Jeleu de pere cu vanilie

Decojeste perele si taie-le in sase. Pune intr-o tigaie bucatile de para, adauga sucul de lamaie,

0 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

    Tonul tutuit al retetei cu verbele la imperativ este cam neobisnuit si chiar obraznic. Nu am vazut asa ceva la marii nostri gastronomi, de exemplu Pastorel Teodoreanu, Sanda Marin, Maria Jurcovan sau Radu-Anton Roman.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • 2 pere
  • o lingura de suc lamaie
  • o lingura zahar cu pectina
  • un baton de vanilie
  • 2 bucati de coaja de portocale

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
titza

titza (Chef de cuisine)

Tonul tutuit al retetei cu verbele la imperativ este cam neobisnuit si chiar obraznic. Nu am vazut asa ceva la marii nostri gastronomi, de exemplu Pastorel Teodoreanu, Sanda Marin, Maria Jurcovan sau Radu-Anton Roman.

Retete

din Spume si creme dulci

Desert fitness Desert fitness

Se amesteca iaurtul natural cu semintele, apoi se asaza in pahar in straturi cu fructele taiate. Inainte a-l sevi punem desertul in

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Spumata de zmeura Spumata de zmeura

Se separă albușurile de gălbenușuri, apoi se iau albușurile și împreună cu praful de sare se bat. Separat se amestecă

2 voturi    2 comentarii
14 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese cu menta