autor:

Fara foto

» » , , Budinci, Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Jeleu de pere cu vanilie

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
2 pere, o lingura de suc lamaie, o lingura zahar cu pectina, un baton de vanilie, 2 bucati de coaja de portocale

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Decojeste perele si taie-le in sase. Pune intr-o tigaie bucatile de para, adauga sucul de lamaie, zaharul, batonul de vanilie si coaja de portocala. Aduaga 1- cl de apa si lasa pe foc pina cind da in clocot. Lasa sa fiarba circa 20 min , pina cind perele devin foarte moi si translucide. Scoate fructele, scurgele si aseaza-le in 2 boluri. Scoate siropul de pere pina prinde consistenta si toarna-l peste fructele din bol. Se refrigereaza timp de o ora inaite de a fi servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de pere cu vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Jeleu de pere cu vanilie

Jeleu de pere cu vanilie

Decojeste perele si taie-le in sase. Pune intr-o tigaie bucatile de para, adauga sucul de lamaie,

0 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse
Croissant cu ciocolata si caramel

Croissant cu ciocolata si caramel

Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si

12 voturi    15 comentarii
3h
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

    Tonul tutuit al retetei cu verbele la imperativ este cam neobisnuit si chiar obraznic. Nu am vazut asa ceva la marii nostri gastronomi, de exemplu Pastorel Teodoreanu, Sanda Marin, Maria Jurcovan sau Radu-Anton Roman.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • 2 pere
  • o lingura de suc lamaie
  • o lingura zahar cu pectina
  • un baton de vanilie
  • 2 bucati de coaja de portocale

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
titza

titza (Chef de cuisine)

Tonul tutuit al retetei cu verbele la imperativ este cam neobisnuit si chiar obraznic. Nu am vazut asa ceva la marii nostri gastronomi, de exemplu Pastorel Teodoreanu, Sanda Marin, Maria Jurcovan sau Radu-Anton Roman.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Clatite cu mere caramelizate si migdale crocante