autor:

Fara foto

» » , , Budinci, Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Jeleu de pere cu vanilie

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
2 pere, o lingura de suc lamaie, o lingura zahar cu pectina, un baton de vanilie, 2 bucati de coaja de portocale

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Decojeste perele si taie-le in sase. Pune intr-o tigaie bucatile de para, adauga sucul de lamaie, zaharul, batonul de vanilie si coaja de portocala. Aduaga 1- cl de apa si lasa pe foc pina cind da in clocot. Lasa sa fiarba circa 20 min , pina cind perele devin foarte moi si translucide. Scoate fructele, scurgele si aseaza-le in 2 boluri. Scoate siropul de pere pina prinde consistenta si toarna-l peste fructele din bol. Se refrigereaza timp de o ora inaite de a fi servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de pere cu vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Jeleu de pere cu vanilie

Jeleu de pere cu vanilie

Decojeste perele si taie-le in sase. Pune intr-o tigaie bucatile de para, adauga sucul de lamaie,

0 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse
Tiramisu de portocalã

Tiramisu de portocalã

Un desert asemãnãtor a fost fãcut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene Toscana. Cu

7 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

    Tonul tutuit al retetei cu verbele la imperativ este cam neobisnuit si chiar obraznic. Nu am vazut asa ceva la marii nostri gastronomi, de exemplu Pastorel Teodoreanu, Sanda Marin, Maria Jurcovan sau Radu-Anton Roman.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • 2 pere
  • o lingura de suc lamaie
  • o lingura zahar cu pectina
  • un baton de vanilie
  • 2 bucati de coaja de portocale

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
titza

titza (Chef de cuisine)

Tonul tutuit al retetei cu verbele la imperativ este cam neobisnuit si chiar obraznic. Nu am vazut asa ceva la marii nostri gastronomi, de exemplu Pastorel Teodoreanu, Sanda Marin, Maria Jurcovan sau Radu-Anton Roman.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )