autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Jeleu de portocale

Autor: Miriam (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Miriam (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 august 2014

Ingrediente
3 portocale (sau 300 ml suc de portocale), Un plic gelatina fin marunțită albă (Dr.Oetker), zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Se taie portocalele pe jumătate, se stoarce sucul și se strecoară într-un pahar gradat. Se măsoară 300 ml de suc peste care se adaugă zeama de lămâie (pentru un gust răcoritor) și se amestecă. Cojile de portocala se curăță bine scoțându-se totul din interior, se spală și se așează pe o farfurie.



Se toarnă amestecul într-o cratiță, se adaugă gelatina și se amestecă cu un tel. Se pune pe foc pana ajunge în punctul de fierbere după care se ia de pe foc și se toarnă în cojile de portocală până când acestea sunt pline.



Se lasă câteva minute până se răcesc puțin, apoi se introduc pentru 2 ore în frigider. Când s-a întărit jeleul, se scoate din frigider și se taie în felii. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu jeleu de portocale

Prajitura cu jeleu de portocale

1 Se prepara fiecare blat,pe rand,mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul si zaharul

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Cheesecake cu mascarpone si jeleu de portocale

Cheesecake cu mascarpone si jeleu de portocale

Se pregatește o tava rotunda de tort cu fund detașabil (Ø= 20 cm) și se imbraca cu folie

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 portocale (sau 300 ml suc de portocale)
  • Un plic gelatina fin marunțită albă (Dr.Oetker)
  • zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta by Alice85 cu capsuni.