autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Jeleu de portocale

Autor: Miriam (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Miriam (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 august 2014

Ingrediente
3 portocale (sau 300 ml suc de portocale), Un plic gelatina fin marunțită albă (Dr.Oetker), zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

10 voturi

Mod de preparare

Se taie portocalele pe jumătate, se stoarce sucul și se strecoară într-un pahar gradat. Se măsoară 300 ml de suc peste care se adaugă zeama de lămâie (pentru un gust răcoritor) și se amestecă. Cojile de portocala se curăță bine scoțându-se totul din interior, se spală și se așează pe o farfurie.



Se toarnă amestecul într-o cratiță, se adaugă gelatina și se amestecă cu un tel. Se pune pe foc pana ajunge în punctul de fierbere după care se ia de pe foc și se toarnă în cojile de portocală până când acestea sunt pline.



Se lasă câteva minute până se răcesc puțin, apoi se introduc pentru 2 ore în frigider. Când s-a întărit jeleul, se scoate din frigider și se taie în felii. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cheesecake cu mascarpone si jeleu de portocale

Cheesecake cu mascarpone si jeleu de portocale

Se pregatește o tava rotunda de tort cu fund detașabil (Ø= 20 cm) și se imbraca cu folie

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Torturi
Jeleu de portocale

Jeleu de portocale

Se storc bine portocalele mari. Se fierbe un sirop din zahar si 200 ml apa pana se topeste bine zaharul

2 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

10 voturi

Ingrediente

  • 3 portocale (sau 300 ml suc de portocale)
  • Un plic gelatina fin marunțită albă (Dr.Oetker)
  • zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Chec pufos cu nuci