autor:

Sidy

» » Fripturi

Kalua Pig

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2015

Ingrediente
1,5 kg pulpa de porc, 400 ml cidru, sare afumata, boia afumata

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Este o reteta traditionala din Hawai, in care carnea este preparata, mult timp, intr-o groapa adanca , captusita cu pietre, care retin caldura mult timp, dupa ce focul s-a stins.
Cand carnea este gata. este feliata sau maruntita, de obicei.
In zilele de azi, Kalua Pig se face pe aragaz , asa cum a facut celebrul bucatar hawaian Sam Choy, dar are nevoie de multe ore si de fum- foloseste Mesquite lichid pentru aceasta.Eu am folosit sarea cu aroma de fum si boia afumata , dar a iesit o friptura moale, frageda si sfarimicioasa...
Eu am facut reteta in Multicooker Philips , dar se poate face si in vas de lut, pe care trebuie sa-l tineti neaparat in apa, cam 30 de minute, inainte de al baga in cuptor.
Carnea intreaga am frecat-o cu condimentele, apoi am pus-o in vasul Multicookerului si am adaugat cidrul( merge si vin daca nu aveti cidru).
Am setat aparatul pe programul STEW pentru 2 ore si 30 de minute.Am fiert la aburi si niste legume, pe care le-am pus deasupra in vasul special, am inchis capacul si am dat Start.
Am lasat sa se faca bucata de carne, inabusit , timpul stabilit si eu , intre timp , mi-am facut un piure de conopida cu care am servit friptura.Unii au servit asa carnea, altii au preferat sa o serveasca doar cu legume.
Dupa 30 de minute, am scos legumele facute la abur .Dupa ce carnea este gata se scoate si se da 15 minute la cuptor, fara sos, apoi se rupe fasii subtiri, cu ajutorul a doua furculite.
Kalua Pig se servesre cu legume, cu salata , cu orez sau cu piure de conopida, cum l-am servit eu.
Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Kalua Pig" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Mai intai curatam si spalam puiul si il lasam la scurs. Il condimentam bine in interior si exterior

1 vot    1 comentariu
2h
Fripturi
PULPE  DE PUI LA CUPTOR

PULPE DE PUI LA CUPTOR

Pulpele de pui se spala bine,se zvanta,se ung cu ulei de masline si condimente (sare,piper rasnit,

37 voturi    5 comentarii
45 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg pulpa de porc
  • 400 ml cidru
  • sare afumata
  • boia afumata

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de vitel cu piure de cartofi si salata de varza