autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Katzenaugen (ochi de pisica)

Autor: Franz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 31 decembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Franz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 31 decembrie 2017

Ingrediente
Aluatul:, 250 gr. unt, 500 gr. faina, 7 linguri de lapte, 20 gr. drojdie, 100 gr. zahar, 4 galbenusuri de ou, Umplutura:, 100 gr nuca macinata, 75 gr. zahar, 2 albusuri, stafide.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Drojdia se inmoaie in laptele caldut, galbenusurile se bat cu zaharul, se adauga untul moale si faina si din toate se face un aluat fraged. Aluatul se lasa 30 minute la odihnit dupa care se imparte in 3 parti egale si acestea se intind la lungimea tavii. Fiecare foaie de aluat se unge in stanga si in dreapta cu marmelada preferata (noi folosim de Prune) lasand in mijloc cam doua degete neunse; pe marmelada se presara stafide (pe ambele parti). Fiecare foaie separat se ruleaza din stinga si din dreapta spre mijloc, in mijloc ramanand cam de un deget gol. Se bat albusurile cu zahar pina se face o masa consistenta, se adauga nucile macinate si cu aceasta compozitie umplem golurile din mijloc. Se coc la 180 grade C, pana au o culoare frumoasa aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Katzenaugen (ochi de pisica)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Ruladă cu brânză dulce și ciocolată

Ruladă cu brânză dulce și ciocolată

Pregătiți umplutura de brânză într-un vas încăpător, amestecând toate

10 voturi    6 comentarii
50 min
Prajituri
Spirala cu mere si scortisoara

Spirala cu mere si scortisoara

Taiem aluatul in fasii late de 4-5 cm si punem pe intreaga lungime a fasiei merele amestecate cu

4 voturi    2 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 250 gr. unt
  • 500 gr. faina
  • 7 linguri de lapte
  • 20 gr. drojdie
  • 100 gr. zahar
  • 4 galbenusuri de ou
  • Umplutura:
  • 100 gr nuca macinata
  • 75 gr. zahar
  • 2 albusuri
  • stafide.

Raporteaza reteta

Retete
de Franz
Supa de Varza murata - Sauerkrautsuppe

Supa de Varza murata - Sauerkrautsuppe

Puiul se pune la fiert in apa rece, adunind tot timpul spuma ca supa sa ramina clara, cind e aproape

5 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti-reteta tipica de la noi din Augsburg

Dovlecei umpluti-reteta tipica de la noi din Augsburg

Dovleceii se taie in doua dealungul, se curata de seminte cu o lingurita, o jumatate si umple cu

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Basler Brunsli – Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun