autor:

Vekas

» » Sosuri

KETCHUP ZEMOS

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Ingrediente
4 foi de dafin,, 16 boabe de piper,, 2 linguri boabe de mustar,, 1lingurita chimen,, 1/4 l.otet de mere,, 4 kg. rosii,, 500g. ceapa,, 500g.zahar,, 150g.sare,, 200ml. ulei,, 200ml.otet

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se pun foile de dafin, boabele de mustar si chimenul intr-o oala , cu 1/4 l.otet de mere.Se incalzeste pana da un clocot.Se ia de pe foc si se strecoara.
2.Se taie rosiile in sferturi.Se fierb fara apa la foc mic, pana se desprinde coaja.Se dau prin strecuratoare.Se fierb 500g. de ceapa cu putina apa pana se inmoaie,apoi se paseaza.Se adauga zaharul, sarea,uleiul si otetul si se lasa sa dea cateva clocote la foc mic,amestecand ontinuu.
3.Se toarna sosul de rosii in compozitia de mai sus si se da in clocot, amestecand ,apoi se adauga condimentele.Se lasa la foc mic circa 30 minute,pana se ingroasa,apoi se toarna in borcane.

Nota:pentru acest sos nu exista o singura reteta ,ci foarte multe,iar pe langa rosii se mai pot folosi si alte lkegume sau chiar fructe, precum si cele mai variate condimente.
Daca ti-a placut reteta noastra "KETCHUP ZEMOS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Tzatziki

Tzatziki

se spala castravetele, se da pe razatoarea, se amesteca cu iaurtul, smantana, cu lingurita de maoineza,

9 voturi    3 comentarii
10 min
Sosuri
Pasta pesto

Pasta pesto

Se desprind frunzele de busuioc de pe vrej si se spala bine.  Punem frunzele in robotul de

1 vot    4 comentarii
45 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 foi de dafin,
  • 16 boabe de piper,
  • 2 linguri boabe de mustar,
  • 1lingurita chimen,
  • 1/4 l.otet de mere,
  • 4 kg. rosii,
  • 500g. ceapa,
  • 500g.zahar,
  • 150g.sare,
  • 200ml. ulei,
  • 200ml.otet

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ficat cu usturoi