autor:

Vekas

» » Sosuri

KETCHUP ZEMOS

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Ingrediente
4 foi de dafin,, 16 boabe de piper,, 2 linguri boabe de mustar,, 1lingurita chimen,, 1/4 l.otet de mere,, 4 kg. rosii,, 500g. ceapa,, 500g.zahar,, 150g.sare,, 200ml. ulei,, 200ml.otet

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se pun foile de dafin, boabele de mustar si chimenul intr-o oala , cu 1/4 l.otet de mere.Se incalzeste pana da un clocot.Se ia de pe foc si se strecoara.
2.Se taie rosiile in sferturi.Se fierb fara apa la foc mic, pana se desprinde coaja.Se dau prin strecuratoare.Se fierb 500g. de ceapa cu putina apa pana se inmoaie,apoi se paseaza.Se adauga zaharul, sarea,uleiul si otetul si se lasa sa dea cateva clocote la foc mic,amestecand ontinuu.
3.Se toarna sosul de rosii in compozitia de mai sus si se da in clocot, amestecand ,apoi se adauga condimentele.Se lasa la foc mic circa 30 minute,pana se ingroasa,apoi se toarna in borcane.

Nota:pentru acest sos nu exista o singura reteta ,ci foarte multe,iar pe langa rosii se mai pot folosi si alte lkegume sau chiar fructe, precum si cele mai variate condimente.
Daca ti-a placut reteta noastra "KETCHUP ZEMOS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Tocanita De Porc

Tocanita De Porc

Taiati carnea de porc in cuburi mici, tocati ceapa si morcovul apoi caliti-le in putin ulei. Cand

5 voturi    2 comentarii
50 min
Sosuri
Intinsoare alba cu grostior si carnat de porc

Intinsoare alba cu grostior si carnat de porc

Grostiorul...cum se spune in zona noastra,e facut din: -un litru de lapte de vaca se da la fiert,cand

2 voturi    7 comentarii
45 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 foi de dafin,
  • 16 boabe de piper,
  • 2 linguri boabe de mustar,
  • 1lingurita chimen,
  • 1/4 l.otet de mere,
  • 4 kg. rosii,
  • 500g. ceapa,
  • 500g.zahar,
  • 150g.sare,
  • 200ml. ulei,
  • 200ml.otet

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Sos pentru paste din rosii si ciuperci