autor:

Vekas

» » Sosuri

KETCHUP ZEMOS

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Ingrediente
4 foi de dafin,, 16 boabe de piper,, 2 linguri boabe de mustar,, 1lingurita chimen,, 1/4 l.otet de mere,, 4 kg. rosii,, 500g. ceapa,, 500g.zahar,, 150g.sare,, 200ml. ulei,, 200ml.otet

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se pun foile de dafin, boabele de mustar si chimenul intr-o oala , cu 1/4 l.otet de mere.Se incalzeste pana da un clocot.Se ia de pe foc si se strecoara.
2.Se taie rosiile in sferturi.Se fierb fara apa la foc mic, pana se desprinde coaja.Se dau prin strecuratoare.Se fierb 500g. de ceapa cu putina apa pana se inmoaie,apoi se paseaza.Se adauga zaharul, sarea,uleiul si otetul si se lasa sa dea cateva clocote la foc mic,amestecand ontinuu.
3.Se toarna sosul de rosii in compozitia de mai sus si se da in clocot, amestecand ,apoi se adauga condimentele.Se lasa la foc mic circa 30 minute,pana se ingroasa,apoi se toarna in borcane.

Nota:pentru acest sos nu exista o singura reteta ,ci foarte multe,iar pe langa rosii se mai pot folosi si alte lkegume sau chiar fructe, precum si cele mai variate condimente.
Daca ti-a placut reteta noastra "KETCHUP ZEMOS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Ficat cu usturoi

Ficat cu usturoi

Se spala ficatii si se pun la prajit in ulei, dupa care se adauga si ceapa. Se lasa pana este gata

4 voturi    1 comentariu
30 min
Sosuri
Sos de marar

Sos de marar

Intr-o craticioara puneti uleiul (untul) si faina, la foc mic. Amestecati cu un tel 2-3 minute pana

31 voturi    5 comentarii
15 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 foi de dafin,
  • 16 boabe de piper,
  • 2 linguri boabe de mustar,
  • 1lingurita chimen,
  • 1/4 l.otet de mere,
  • 4 kg. rosii,
  • 500g. ceapa,
  • 500g.zahar,
  • 150g.sare,
  • 200ml. ulei,
  • 200ml.otet

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pesto de patrunjel Pesto de patrunjel

Patrunjelul se taie mai marunt si impreuna cu oregano taiat marunt, sare si uleiul de masline se dau la blender pana se obtine o pasta. Se

0 voturi    0 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
Suc de rosii cu ardei kapia rosu Suc de rosii cu ardei kapia rosu

Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele, oprind numai partea sanatoasa si coapta, apoi se dau prin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos de paste cu ardei si ton