autor:

Vekas

» » Sosuri

KETCHUP ZEMOS

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Ingrediente
4 foi de dafin,, 16 boabe de piper,, 2 linguri boabe de mustar,, 1lingurita chimen,, 1/4 l.otet de mere,, 4 kg. rosii,, 500g. ceapa,, 500g.zahar,, 150g.sare,, 200ml. ulei,, 200ml.otet

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se pun foile de dafin, boabele de mustar si chimenul intr-o oala , cu 1/4 l.otet de mere.Se incalzeste pana da un clocot.Se ia de pe foc si se strecoara.
2.Se taie rosiile in sferturi.Se fierb fara apa la foc mic, pana se desprinde coaja.Se dau prin strecuratoare.Se fierb 500g. de ceapa cu putina apa pana se inmoaie,apoi se paseaza.Se adauga zaharul, sarea,uleiul si otetul si se lasa sa dea cateva clocote la foc mic,amestecand ontinuu.
3.Se toarna sosul de rosii in compozitia de mai sus si se da in clocot, amestecand ,apoi se adauga condimentele.Se lasa la foc mic circa 30 minute,pana se ingroasa,apoi se toarna in borcane.

Nota:pentru acest sos nu exista o singura reteta ,ci foarte multe,iar pe langa rosii se mai pot folosi si alte lkegume sau chiar fructe, precum si cele mai variate condimente.
Daca ti-a placut reteta noastra "KETCHUP ZEMOS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rosu usturoiat

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 foi de dafin,
  • 16 boabe de piper,
  • 2 linguri boabe de mustar,
  • 1lingurita chimen,
  • 1/4 l.otet de mere,
  • 4 kg. rosii,
  • 500g. ceapa,
  • 500g.zahar,
  • 150g.sare,
  • 200ml. ulei,
  • 200ml.otet

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Pui cu sos olandez si varza de Bruxelles