autor:

paviasi

» » Aluaturi si Foietaje

Korabyeles

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2012

Ingrediente
Migdale prajite si faramitate 300gr, unt 1/2 kg, 2 galbenusuri, zahar vanilat 2 plicuri, coaja rasa de portocala, cuisoare macinate, esenta de vanilie, apa de trandafiri 1/2 de pahar, praf de copt un plic, 50 ml de Ouzo, 50 ml de Metaxa, suc de portocale 1 pahar, faina 1,3 kg

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Untul se amesteca cu zaharul, galbenusurile, sucul de portocale, apa de trandafiri, faina in ordinea enumerata.Se adauga toate aromele amaestecate in prealabil cu Ouzo si Metaxa,apoi restul ingredientelor si se framanta gentil,doar ca sa se amestece si sa se lege ingredientele.Aluatul se intinde in foaie de doua degete grosime.Se da la rece 1/2 de ora.Traditional se decupeaza si se modeleaza in semilune,dar mai nou se decupeaza cu diferite forme decorative.Se asaza in tavi neunse si se dau la cuptor. Prajitura nu este dulce asa ca se poate servi unor persoane care sufera de diferite afectiuni.Dar pentru toti ceilalti se unge cu ajutorul unei pensule cu apa de trandafiri si se pudreaza din belsug cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Korabyeles" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu branza (aluat facut in casa)

Pateuri cu branza (aluat facut in casa)

Faina o amestecam cu sarea, otetul si apa. Framantam pana cand avem un aluat bine legat (nu trebuie

123 voturi    25 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu nucă şi rahat

Cozonac cu nucă şi rahat

rojdia se freacă cu o lingură de zahăr până se lichefiază, apoi se amestecă cu 50 ml lapte

6 voturi    3 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2012

    Mmmmmmmmmmmmm ce aromate!*****

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Migdale prajite si faramitate 300gr
  • unt 1/2 kg
  • 2 galbenusuri
  • zahar vanilat 2 plicuri
  • coaja rasa de portocala
  • cuisoare macinate
  • esenta de vanilie
  • apa de trandafiri 1/2 de pahar
  • praf de copt un plic
  • 50 ml de Ouzo
  • 50 ml de Metaxa
  • suc de portocale 1 pahar
  • faina 1,3 kg

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Mmmmmmmmmmmmm ce aromate!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Coroană de Ziua Naţională