autor:

MIHAELA2711

» » Paste si pizza

KRITHARAKI ( paste facute din orez)

Autor: MIHAELA2711 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAELA2711 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
1/2 pachet kritharaki( sunt niste paste facute din orez, seamana la culoare cu pastele obisnuite si ca forma cu bobul lung de orez, se gasesc la supermarket), 1 ceapa mijlocie, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, delikat, sos de rosii( bulion)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1/.Intr o cratita de marime mijlocie se pune uleiul la incins si apoi se adauga ceapa tocata marunt.
2/.Se caleste ceapa
3/. Cand ceapa este galbioara se adauga jumatate de pachet de kritharaki si se amesteca pana se absoarbe uleiul si ceapa.
4/. Se pune putina apa, cat sa acopere kritharaki si se amesteca sa nu se prinda de oala.
5/. Se fierbe la foc mic si se adauga putin cate putin apa pana cand kritharaki este fiert.
6/. Cand este bobul moale, se pune sare, piper, o lingurita de delikat, se amesteca si se mai lasa un pic sa fiarba.
7/. La sfarsit se adauga 2-3 linguri de sos de rosii( bulion) , se mai amesteca putin si se ia de pe foc.
8/. Se poate servi cu friptura de orice fel sau cu carnati prajiti.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "KRITHARAKI ( paste facute din orez)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu sunca si ciuperci

Pizza cu sunca si ciuperci

Blatul: Se dizolva drojdia in 250 ml apa calduta, apoi adaugam zaharul, sarea si uleiul. La sfarsit

4 voturi    4 comentarii
1h
Paste si pizza
Macaroane cu mazare conservata si carne de porc afumata

Macaroane cu mazare conservata si carne de porc afumata

1. Macaroanele se fierb in apa cu putina sare. 2. Legumele se taie si se pun la inabusit in putin

1 vot    1 comentariu
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Hadjiadamou_Juliana

    Hadjiadamou_Juliana (Bucatar sef):

    buna seara in primul rand se numesc KLITHARAKI( adica ORZUL nostru romanesc alimentar nu cel furajer) si e o mancare foarte buna si se gateste foarte repede .

  • Fara foto

    rodis (Bucatar sef):

    buna....eu am facut kritharaki si am pus piept de pui......a iesit super bun....imi place foarte mult

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Papy , 05 octombrie 2018

    Rețeta clasică originală este cu pui. Ori pulpe ori piept pui.

  • Fara foto

    Serbescu Oana , 24 august 2013

    jalnica reteta ta si pt cunostinta dvs generala klitharaki sunt chiar paste fainoase..de marimea putin mai mare ca cea a bobului de orez...nu .

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1/2 pachet kritharaki( sunt niste paste facute din orez
  • seamana la culoare cu pastele obisnuite si ca forma cu bobul lung de orez
  • se gasesc la supermarket)
  • 1 ceapa mijlocie
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • delikat
  • sos de rosii( bulion)

Raporteaza reteta

Fara foto

Papy

Rețeta clasică originală este cu pui. Ori pulpe ori piept pui.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza de iarna cu gogosari