autor:

MIHAELA2711

» » Paste si pizza

KRITHARAKI ( paste facute din orez)

Autor: MIHAELA2711 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAELA2711 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
1/2 pachet kritharaki( sunt niste paste facute din orez, seamana la culoare cu pastele obisnuite si ca forma cu bobul lung de orez, se gasesc la supermarket), 1 ceapa mijlocie, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, delikat, sos de rosii( bulion)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

1/.Intr o cratita de marime mijlocie se pune uleiul la incins si apoi se adauga ceapa tocata marunt.
2/.Se caleste ceapa
3/. Cand ceapa este galbioara se adauga jumatate de pachet de kritharaki si se amesteca pana se absoarbe uleiul si ceapa.
4/. Se pune putina apa, cat sa acopere kritharaki si se amesteca sa nu se prinda de oala.
5/. Se fierbe la foc mic si se adauga putin cate putin apa pana cand kritharaki este fiert.
6/. Cand este bobul moale, se pune sare, piper, o lingurita de delikat, se amesteca si se mai lasa un pic sa fiarba.
7/. La sfarsit se adauga 2-3 linguri de sos de rosii( bulion) , se mai amesteca putin si se ia de pe foc.
8/. Se poate servi cu friptura de orice fel sau cu carnati prajiti.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "KRITHARAKI ( paste facute din orez)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu branza de capra,spanac si chilli

Paste cu branza de capra,spanac si chilli

1. Puneti pastele la fiert in apa cu sare care clocoteste. . 2.  Incalziti uleiul intr-o tigaie

10 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Se fierb 10 minute tortelinii in apa cu sare( se introduc in momentul cand apa da in clocot). Sunculita

8 voturi    8 comentarii
45 min
Paste si pizza

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Hadjiadamou_Juliana

    Hadjiadamou_Juliana (Bucatar sef):

    buna seara in primul rand se numesc KLITHARAKI( adica ORZUL nostru romanesc alimentar nu cel furajer) si e o mancare foarte buna si se gateste foarte repede .

  • rodis (Bucatar sef):

    buna....eu am facut kritharaki si am pus piept de pui......a iesit super bun....imi place foarte mult

  • 2 comentarii

  • Papy , 05 octombrie 2018

    Rețeta clasică originală este cu pui. Ori pulpe ori piept pui.

  • Serbescu Oana , 24 august 2013

    jalnica reteta ta si pt cunostinta dvs generala klitharaki sunt chiar paste fainoase..de marimea putin mai mare ca cea a bobului de orez...nu .

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1/2 pachet kritharaki( sunt niste paste facute din orez
  • seamana la culoare cu pastele obisnuite si ca forma cu bobul lung de orez
  • se gasesc la supermarket)
  • 1 ceapa mijlocie
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • delikat
  • sos de rosii( bulion)

Raporteaza reteta

Papy

Rețeta clasică originală este cu pui. Ori pulpe ori piept pui.

Retete

din Paste si pizza

Paste cu sos de sfecla rosie Paste cu sos de sfecla rosie

Pregatim sosul. Tocam marunt toate legumele. Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate si apa cat sa le cuprindem.

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fusilli cu pui si sos Fusilli cu pui si sos

Am fiert pastele cu putina sare. Am tăiat ceapa mărunt, ciupercile puțin mai mare și ardeiul. Pentru sos am tăiat pieptul de pui

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu creveti si sparanghel