Kurtos kolacs - cosuri de fum

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Kurtos kolacs - cosuri de fum

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • 7 linguri zahar pudra
  • 1 varf cutit sare
  • 150 g unt( margarina) topit
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g nuca macinata
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Drojdia sfaramata cu o lingurita de zahar si 80 ml lapte caldut, o punem sa creasca.

Intr-un bol mare punem faina, ouale , zaharul praf, coaja de lamaie si dupa ce drojdia acrescut o adaugam si pe aceasta.Framantam si adaugam laptele caldut incetul cu incetul.Daca mai este nevoie, mai adaugam putin lapte.

Dupa ce am framantat bine , acoperim bolul si lasam aluatul sa dospeasca la cald, ferit de curent.

Intr-o farfurie amestecam nuca cu nuca de cocos si zaharul.

Margarina o taiem cuburi si o topim incet.

Dupe ce aluatul a dospit cam vreo ora , il punem pe o fata de masa presarata cu faina si facem mai multi pupi.

Formele pe care vor fi coapte cosurile de fum( furnalele) le ungem cu unt.

Luam pe rand cate un pup si il intindem cu sucitorul pina are o grosime de 5 mm.Taiem cu pintenul fasii pe care le rulam pe cilindrii unsi avand grija sa se suprapuna putin aluatul cand rotim cilindrii.

Dam cosurile prin margarina topita( le ungem) apoi prin nuca, bine de tot si le punem intr-o tava in pozitie verticala.

Cuptorul a fost incalzit in prealabil la 160 de grade C .Dam tava in cuptor si pentru ca o punem pe pozitia cea mai de jos ca sa incapa cilindrii, reducem focul la minim.Lasam sa se coaca pina cand capata o frumoasa culoare aramie.

Dupa ce s-au copt, lasam sa se raceasca pe forme, de abia atunci le scoatem.

cu siguranta veti fi incantate de rezultatul obtinut.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise