autor:

NADIA MARIA

» » Sosuri

Lactoneza (maioneza din lapte cu usturoi)

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Ingrediente
-50 ml lapte, -100 ml ulei, -3-4 catei de usturoi, -sare, -suc de lamaie sau otet 1/2 lingurita

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

14 voturi

Mod de preparare

Se curata cateii de usturoi si se pun in paharul inalt de la blendar, se adauga putina sare si laptele.Se bate cu blendarul putin sa se sfarame usturoiul, si se adauga ulei putin cate putin. La final se adauga sucul de lamaie sau otetul.
Aceasta lactoneza este un mujdei mai suav si merge foarte bine cu carne de orice tip la gratar si pui prajit.
Puteti inceca sa mancati unsa pe paine prajita. O bunatate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lactoneza (maioneza din lapte cu usturoi)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Tocanita De Porc

Tocanita De Porc

Taiati carnea de porc in cuburi mici, tocati ceapa si morcovul apoi caliti-le in putin ulei. Cand

5 voturi    2 comentarii
50 min
Sosuri
Pasta de leurda

Pasta de leurda

Alegem frunzele, indepartam uscaturi, ganganii si altele...asta in cazul in care leurda este culeasa

4 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Interesanta reteta ta,poate mai mult pentru faptul ca nu stiam de asa ceva.Trebuie incercata.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

    OK draga Nadia nu te ambala ca nu am pus comentariul fara nici o rautate,bine :)))

  • Fara foto

    Nadia Maria , 26 februarie 2010

    Am pus cantitatea aproximativ. Normal e dublu ulei ca si lapte si vezi ca nu intotdeauna iese la fel de tare asa ca daca nu e dupa cum vrei de tare normal se mai pune putin ulei ca si la orice maioneza.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Arată foarte tentantă şi cred că e minunată cu cărniţă sau peşte.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Si eu fac mai mereu ......da este foarte bun ........eu la cantitatea de 50 ml lapte pe care folosesti tu folosesc mai mult ulei decit 100 ml pentru a iesi mai tare... oricum este foarte bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

14 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de NADIA MARIA
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine

5 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Laptele se amesteca cu 75 g zahar si se pune la incalzit. Cind este cald se amesteca cu 3 linguri

9 voturi    7 comentarii
3h
Dulciuri diverse

ana catalina focsa (Chef de cuisine)

Interesanta reteta ta,poate mai mult pentru faptul ca nu stiam de asa ceva.Trebuie incercata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pesto de patrunjel Pesto de patrunjel

Patrunjelul se taie mai marunt si impreuna cu oregano taiat marunt, sare si uleiul de masline se dau la blender pana se obtine o pasta. Se

0 voturi    0 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
Suc de rosii cu ardei kapia rosu Suc de rosii cu ardei kapia rosu

Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele, oprind numai partea sanatoasa si coapta, apoi se dau prin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Otet aromat cu patru ierburi