autor:

NADIA MARIA

» » Sosuri

Lactoneza (maioneza din lapte cu usturoi)

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Ingrediente
-50 ml lapte, -100 ml ulei, -3-4 catei de usturoi, -sare, -suc de lamaie sau otet 1/2 lingurita

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

15 voturi

Mod de preparare

Se curata cateii de usturoi si se pun in paharul inalt de la blendar, se adauga putina sare si laptele.Se bate cu blendarul putin sa se sfarame usturoiul, si se adauga ulei putin cate putin. La final se adauga sucul de lamaie sau otetul.
Aceasta lactoneza este un mujdei mai suav si merge foarte bine cu carne de orice tip la gratar si pui prajit.
Puteti inceca sa mancati unsa pe paine prajita. O bunatate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lactoneza (maioneza din lapte cu usturoi)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de marar

Sos de marar

Tocam mararul marunt. Punem uleiul intro cratita, lasam sa se incinga, adaugam faina si amestecam,2-3’

15 voturi    12 comentarii
30 min
Sosuri
Sos de rosii Provencale

Sos de rosii Provencale

Am tot vrut sa fac niste penne cu sos provencal, dar nu aveam in casa asa ca, m-am pus sa fac chiar

1 vot    2 comentarii
45 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Interesanta reteta ta,poate mai mult pentru faptul ca nu stiam de asa ceva.Trebuie incercata.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

    OK draga Nadia nu te ambala ca nu am pus comentariul fara nici o rautate,bine :)))

  • Fara foto

    Nadia Maria , 26 februarie 2010

    Am pus cantitatea aproximativ. Normal e dublu ulei ca si lapte si vezi ca nu intotdeauna iese la fel de tare asa ca daca nu e dupa cum vrei de tare normal se mai pune putin ulei ca si la orice maioneza.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Arată foarte tentantă şi cred că e minunată cu cărniţă sau peşte.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Si eu fac mai mereu ......da este foarte bun ........eu la cantitatea de 50 ml lapte pe care folosesti tu folosesc mai mult ulei decit 100 ml pentru a iesi mai tare... oricum este foarte bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

15 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de NADIA MARIA
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine

5 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Laptele se amesteca cu 75 g zahar si se pune la incalzit. Cind este cald se amesteca cu 3 linguri

9 voturi    7 comentarii
3h
Dulciuri diverse

ana catalina focsa (Chef de cuisine)

Interesanta reteta ta,poate mai mult pentru faptul ca nu stiam de asa ceva.Trebuie incercata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos de visine pentru friptura