autor:

Sidy

» » Aluaturi si Foietaje

Langosi cu branza si smantana

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 ianuarie 2011

Ingrediente
1 kg faina, 25 g drojdie proaspata, 1 lingurita zahar, 1 lingurita sare, 750 ml apa minerala( poate fi 1/2 apa si 1/2 lapte), 1/2 l ulei, 200 g branza sarata, 200 ml smantana, usturoi( optional)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

23 voturi

Mod de preparare

Faina se amesteca apoi cu drojdia dospita; adaugam apoi sarea, apa ( laptele)sa se faca o coca mai moale.
Se framanta foarte bine 30 minute.
Se fac cocuti cati langosi dorim sa facem.
Se lasa la cald, la dospit 15 minute.
Fiecare cocut se intinde cu sucitoarea si se coace in tigaie in uleiul, incins in prealabil, pe ambele parti.
Cat sunt inca calzi langosii se ung cu smantana, se rade deasupra branza si se poate pune si mujdei de usturoi( cine doreste).
Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Langosi cu smantana, usturoi si branza

Langosi cu smantana, usturoi si branza

Se framanta din toate ingredientele un aluat care se pune intr-o punga unsa cu ulei si se lasa la

39 voturi    6 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Langosi cu usturoi, smantana si branza

Langosi cu usturoi, smantana si branza

Se face o coca din faina, drojdie, sare, apa si ulei (turnati in cosul palmei - 2 x) se framanta

3 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Draga mea kok miori...n-am incercat niciodata dar...merita incercat. Sa-mi spui si mie cum au iesit.... Succes !

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Foarte buni langosii dar se pot face si in cuptor inloc de prajit?Te rog raspundemi.Asi dori sa-i incerc dar nu vreau prea mult prajit.

  • Luana

    Luana (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2011

    Sunt super.Si eu fac aceiasi reteta dar pun in branza marar si cozi de ceapa verde.Sunt nemaipomenite.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      Sidy draga, mi-ai amintit de langosi. Nu am mancat de foarte multi ani,era o specialitate in Iasi. Imi lasa gura apa,. Nu am facut niciodata, dar voi incerca reteta ta.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      o bunatate...chiar ca ne-ai facut pofta!

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      Hmm...ce bine arata!!Felicitari!!Salvat

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      Bănuiesc că eşti ardeleancă,Sidy dragă.Că aşa făcea şi buna mea langoşii(şi-i mai fac şi eu uneori).Foarte buni! Bravo!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      Astea îi plac fiului meu, mmm!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      Vai Sidy, ce pofta mi-ai facut..........vin la tine sa mananc un langos yumi,yumi... sau mai bine ma duc sa-mi fac eu... nu de alta dar pana ajung eu la tine sigur nu mai ai, ha,ha,ha. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

23 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 750 ml apa minerala( poate fi 1/2 apa si 1/2 lapte)
  • 1/2 l ulei
  • 200 g branza sarata
  • 200 ml smantana
  • usturoi( optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Draga mea kok miori...n-am incercat niciodata dar...merita incercat. Sa-mi spui si mie cum au iesit.... Succes !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pâine - specialitate cu cartofi