autor:

Vacariu_Fabiana

» » Aluaturi si Foietaje

Langosi cu usturoi, smantana si branza

Autor: Vacariu_Fabiana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vacariu_Fabiana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Ingrediente
30 g drojdie proaspata, 650-700 g faina alba tip 000, 250-300 ml apa, sare, ulei, 1 capatana usturoi, smantana 12% grasime, branzica

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se face o coca din faina, drojdie, sare, apa si ulei (turnati in cosul palmei - 2 x) se framanta in continuare pana considerati ca este bine framantat, se lasa la dospit in jur de 30-35 minute la loc cald. :)



Dupa ce a dospit, punem in tigaie uleiul la incins la foc mic ca sa avem timp sa modelam aluatul fie in mana, fie cu sucitorul. :) ( eu le-am facut in mana) Din usturoi, sare si ulei facem o maioneza peste care adaugam smantana dupa gust.



Dupa ce sunt gata, se ung cu maioneza de usturoi si smantana, iar pe deasupra de presara branza.



Sugestii: de asemenea, ii mai puteti unge cu crema de ciocolata, gem sau smantana cu branza fara ustuoi sau pur si simplu cu zahar pudra.



Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu usturoi, smantana si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Langosi cu smantana, usturoi si branza

Langosi cu smantana, usturoi si branza

Se framanta din toate ingredientele un aluat care se pune intr-o punga unsa cu ulei si se lasa la

42 voturi    6 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 30 g drojdie proaspata
  • 650-700 g faina alba tip 000
  • 250-300 ml apa
  • sare
  • ulei
  • 1 capatana usturoi
  • smantana 12% grasime
  • branzica

Raporteaza reteta

Retete
de Vacariu_Fabiana
Ciuperci champignon la cuptor

Ciuperci champignon la cuptor

Se spala ciupercile, se inlatura cozile si se curata primul invelis. Muschiuletul, cascavalul

15 voturi    9 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Panda

Prajitura Panda

Se bat spuma albusurile de la oua, impreuna cu sarea pana se intaresc putin, treptat se adauga zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un bol se pune faina, dupa care se adauga cacaua, uleiul, dulceata/gemul ( dupa preferinta eu

3 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte taranesti cu cartofi