autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Paste si pizza

Lasagna a la mama Italia

Autor: Loredana Anies (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 03 decembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Loredana Anies (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 03 decembrie 2006

Ingrediente
La o cutie de Lasagna (30 de bucati), 1kg carne de vita tocata, 1 kg rosii coapte foarte bine, 1 ceapa mare, 100 g unt, 4 catei usturoi, 4-5 linguri ulei, o cutie mica de ciuperci, jumatate de legatura de patrunjel, o punga de 1/2 kg mozzarella data pe razatoare (se gaseste in comert congelata si rasa la punga), 2 cani lapte, 3 linguri faina alba, oregano, sare, piper

Dificultate: Ridicata Timp: 30 min

160 voturi

Mod de preparare


Intr o tava adinca si mare se pune apa, putina sare si putin ulei, se pune pe 2 ochiuri de aragaz se lasa sa fiarba apa. Cind da in clocot se pun bucatile de lasagna, cind acestea sunt gata se scot cu o paleta intr-un lighean adinc, care, in prealabil, a fost umplut cu apa. Dupa ce se "clatesc" in aceasta apa din lighean se pun pe un prosop de bumbac uscat si curat una linga alta lasindu-se f putin loc intre ele pentru a se usca, se repeta operatiunea pina terminam placile de lasagna. Cind terminam o suprafata de prosop acoperim cu un alt prosop de bumbac uscat si curat lasagna lasata la uscat pe prosopul anterior si repetam operatiunea.



Intre timp pina cind lasagna fiarta se zvinta intr-o cratita cu fund dublu punem ulei, sare piper si ceapa tocata marunt, putem pune si o foaie de dafin pentru gust. Se caleste pina la aurire ceapa, iar apoi se adauga carnea tocata. Amestecam pina cind se duce toata apa din carne, apoi punem o cana plina cu apa si acoperim cu un capac. Se lasa aceasta apa sa scada si adaugam iarasi, inca o cana de apa si acoperim cu un capac. Dupa ce cea de-a doua apa a scazut, gustam, sa vedem daca carnea este fiarta. In cazul in care considerati ca nu este destul de moale se adauga apa si se fierbe acoperit, pina cind devine frageda. La sfirsit, cind aceasta este fiarta se aduga sare, piper, iarasi dupa gust si sos de tomate, cam 2 linguri pline cu virf si jumatate de cana de apa.Se lasa iarasi la fiert cu capac. Se da deoparte .



Intr o alta tigaie mai adinca se pun 50 g unt si tocat marunt usturoiul, piper, sare se lasa pina la aurire apoi se adauga ciupercile clatite si scurse si patrunjelul tocat f marunt. Se calesc impreuna apoi se da deoparte.



Intr o cratita cu fund dublu se pune restul de unt se topeste si se adauga lingurile de faina, cind se formeaza pasta se pune sare, piper si canile de lapte, se amesteca in continuu pina se ingroasha. Cind devine sosul greu se pune amestecul de ciuperci. Se lasa deoparte si aceasta.



Intr o alta cratita se spala rosiile bine, se rup de codite si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa, cind pielita incepe sa crape putin se inchide focul si se lasa acoperite pt 5 min apoi se scurg de apa se indeparteaza pielita ushor si se toaca. Intr o cratita se pune putin ulei, jumatate de ceapa tocata f marunt piper, sare si se lasa sa se aureasca ceapa. Se pune apoi tocatura de rosii se lasa sa fiarba pina cind devine un sos cam 5 minute daca observam inca bucati de pulpa de rosie se poate zdrobii ushor cu zdrobitorul de cartofi de piure. Cind amestecul devine moale si omogen adaugam o lingura sau doua depinde de gustul fiecareia, de pasta de tomate si putina apa, lasam la fiert putin apoi dam deoparte.



In tava, in care doriti sa faceti lasagna, vom proceda o ungere cu unt considerabila iar apoi punem sosul de rosii (de la baza inainte de a pune lasagna ...acesta e secretul:) ) apoi peste sosul de rosii incepem sa punem pe verticala primul strat de lasagna una aproape de alta , cind terminam primul strat presaram mozzarella si apoi oregano apoi punem amestecul de carne tocata. Pe orizontala incepem sa punem al doilea strat de lasagna punem iar mozzarella si amestecul de sos alb cu ciuperci si iarasi mozzarella si pe verticala al treilea strat de lasagna ....se continua tot asha pina se termina lasagna .

Cind terminam acoperim cu sos alb si cu multa mozzarella si presaram putin oregano. Bagam la cuptorul preincalzit si la un foc repejor cam 30 - 40 min pina cind se rumeneste frumos deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna a la mama Italia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
paste cu ciuperci si ardei

paste cu ciuperci si ardei

am scris pe fiecare poza,pasii de urmat: se calesc ciupercile,pana scade toata apa ce o lasa ele,se

2 voturi    3 comentarii
35 min
Paste si pizza
SPAGHETE CU CARNE

SPAGHETE CU CARNE

Spaghetele se fierb in apa rece cu putin ulei.Nu se fierb prea mult sa se sfarame. Separat se pregateste

29 voturi    4 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    O bunatate !Dureaza mult dar merita efortul .

  • Andra

    Andra (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

    Foarte, foarte buna. E cea mai buna reteta de lasagna pe care am facut-o. Felicitari. 5 stele :)

  • Fara foto

    Loredana Anis (Maestru bucatar) , 15 iunie 2009

    Buna, sunt Loredana Anies , cea care a postat reteta.... ma bucur mult fetelor ca va placut reteta :) . Nu am intilnit inca perosana care sa guste aceasta reteta si sa nu ii placa. Cea care mi a dat reteta a fost o colega de a mea de serviciul italianca originara din Sicillia , de aceea am numit o LASAGNA A LA MAMA ITALIA pentru peste tot unde am mincat nu este asha . Secret: in locul sosului de carne puteti cali niste ceapa tocata peste care apoi adaugati spanac fiert/scurs/taiat si condimentati, apoi amestecati cu niste sos alb de bechamel si respectati aceleasi reguli cu sosul de rosii la baza cu mozzarella cu sosul bechamel si ciupercile numai ca in locul sosului rosu de carene tocata ve ti avea un sos frumos verzui de spanac. E SUPERRRRRRRRRRR va zi sincer...ideea tot de la colega mea italianca. Cind am facut amindoua lasgna-iile sotului meu i a placut mai mult cea cu spanac :) sper sa va fiu mereu de ajutor loredana, cairo egypt P.S. : "lasati mi mesaje pe forum aici daca aveti intrebari despre retete si ingrediente sau orice legat de ORIENTUL MIJLOCIU :)"

    • Fara foto

      raluk.popa , 09 iunie 2009

      Am incercat reteta si este chiar foarte buna. Sotul meu este inebunit dupa paste cu carne de tot felu si in special dupa lasagne,iar aceasta i-a placut cel mai mult. Multumim mult ptr ca ati postat aceasta reteta.

    • Fara foto

      raluk.popa , 09 iunie 2009

      Delicioasa!

    • Fara foto

      mioara (Bucatar) , 04 iunie 2009

      Chiar nu stiu ce sa mai gatesc ! Asa k am cautat retete si am .....gasit-o pe aceasta. Merg la magazin sa caut ingredientele si ma apuc de treaba.....Sper sa imi iasa si sa-i dau gata pe cei care o vor degusta, in primul rand pe sotul meu. Va voi spune cat de delicioasa este.....

    • Fara foto

      Iulia , 05 martie 2009

      Este bestial de buna!!! Am facut-o ieri cu colegii (un fel de mic team-building). A durat cam 2 ore jumate pana am bagat-o la cuptor, dar clar a meritat efortul. Toate lumea si-a lins degetele!! Multumim mult de tot pentru reteta si o recomand u caldura tuturor gurmanzilor :D

    • Fara foto

      roxana , 19 iulie 2008

      iami iami.......cautam reteta si vad ca am gasit o pe cea potrivita si mi am procurat tot ce scrie pt a iesi delicioasa:X acus ma apuc sa o prepar la cum suna reteta sigur delicios e putin spus:X

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

30 min

160 voturi

Ingrediente

  • La o cutie de Lasagna (30 de bucati)
  • 1kg carne de vita tocata
  • 1 kg rosii coapte foarte bine
  • 1 ceapa mare
  • 100 g unt
  • 4 catei usturoi
  • 4-5 linguri ulei
  • o cutie mica de ciuperci
  • jumatate de legatura de patrunjel
  • o punga de 1/2 kg mozzarella data pe razatoare (se gaseste in comert congelata si rasa la punga)
  • 2 cani lapte
  • 3 linguri faina alba
  • oregano
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !Dureaza mult dar merita efortul .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Penne cu creveti si scoici trase in vin