autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Lasagna bolognese

Autor: Slowfoodcuisine (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Slowfoodcuisine (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 ianuarie 2011

Ingrediente
-250g foi de lasagna, -600g carne (vita, porc, pui), -sos de rosii, -1 ceapa medie, -1-2 morcovi rasi, -60g unt, -2 linguri faina, -400ml lapte, -sare, piper, -busuioc, oregano, -nucsoara, usturoi granulat, -ulei de masline, -100ml vin rosu sec

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Intotdeauna sosul bolognese se prepara primul, deoarece are nevoie de un timp mai mare de gatire. In carti, se vorbeste de 3 ore, eu am fiert numai o ora, dar a iesit perfect si asa. Deci, pentru acest sos, tocam in primul rand carnea si ceapa. Radem morcovul pe razatoarea mica. Le calim in 2 linguri de ulei de masline, pana cand carnea capata culoare.
Imediat ce apa lasata de carne scade, adaugam condimentele (busuioc, oregano, sare, piper, usturoi granulat), cam cate o lingurita rasa din fiecare (atentie la piper!!), sosul de rosii si cam o jumatate de pahar de vin rosu sec. Totul se fierbe la foc mic o ora, amestecand din cand in cand in vas.
Sosul bechamel se face foarte rapid, se amesteca continuu, ca sa nu se prinda si sa nu se formeze cocoloase. Se topeste untul. Se da cratita la o parte de pe foc si se incorporeaza faina. Se pune cratita la loc pe foc si incepem sa adaugam laptele, putin, cate putin, amestecand de preferat cu un tel in forma de para. Sosul bechamel se fierbe pana capata consistenta smantanei. Se condimenteaza cu sare, piper alb, nucsoara.
Urmeaza partea cea mai simpla. Intr-un vas termorezistent punem in strat de sos bechamel, un strat de foi de lasagna, un strat de sos bolognese.
Ultimul strat trebuie sa fie de sos bechamel, peste care se pune un strat generos de branza/cascaval ras. Se introduce la cuptor si se coace timp de 45-50 minute la 180 grade
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna bolognese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Lasagna bolognese

Lasagna bolognese

Intr-o tigaie cu pereti inalti, se pune uleiul, apoi adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si

0 voturi    0 comentarii
2h
Paste si pizza
Spaghete cu pui si ciuperci

Spaghete cu pui si ciuperci

Se fierb spaghetele conform indicatiilor dupa pachet in apa in care s-au adaugat cateva picaturi

10 voturi    3 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • -250g foi de lasagna
  • -600g carne (vita
  • porc
  • pui)
  • -sos de rosii
  • -1 ceapa medie
  • -1-2 morcovi rasi
  • -60g unt
  • -2 linguri faina
  • -400ml lapte
  • -sare
  • piper
  • -busuioc
  • oregano
  • -nucsoara
  • usturoi granulat
  • -ulei de masline
  • -100ml vin rosu sec

Raporteaza reteta

Retete
de Slowfoodcuisine
Pui in crusta de malai

Pui in crusta de malai

Se scoate pielea de pe pulpele de pui (optional), se bat ouale, se amesteca malaiul cu sare, piper

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu mere si trei mirodenii

Prajitura cu mere si trei mirodenii

Se amesteca untul cu zahar, pana ce acesta din urma se topeste. Se incorporeaza ouale, unul cate

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Guacamole si cartofi copti

Guacamole si cartofi copti

Guacamole se prepara simplu de tot: se taie avocado in doua si se scoate pulpa cu o lingurita. In

13 voturi    6 comentarii
20 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gnocchi cu perisoare din branza cu sunca