autor:

3sisterscooking

» » Paste si pizza

Lasagna bologneza

Autor: 3sisterscooking (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 05 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: 3sisterscooking (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 05 mai 2011

Ingrediente
- 12 foi lasagna, - 1 morcov, - 2 cepe, - 1 lingura unt, - 600 g carne tocata, - 150 ml vin rosu sec, - 500 ml bulion, - 100 ml supa, - 1 legatura patrunjel tocat, - 2 foi dafin, - 1/2 lingurita zahar, - 500 g spanac, - 1 catel usturoi, - 1 lingura ulei de masline, - 200 ml smantana, - 250 g mozzarella, - nucsoara, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se toaca morcovul si una dintre cepe si se calesc in unt. Se adauga carnea tocata si se prajeste pana devine sfaramicioasa. Se toarna vinul rosu si se lasa sa fiarba. Se adauga apoi supa, bulionul, patrunjelul tocat si foile de dafin si se lasa sa fiarba la foc mic 20-30 de minute. Se indeparteaza foile de dafin si se condimenteaza cu sare, piper si zahar.



2. Se opareste spanacul, se trece prin jet de apa rece si se toaca. Se caleste in ulei de masline restul de ceapa tocata impreuna cu usturoiul pisat. Se adauga spanacul, smantana si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.



3. Se incinge cuptorul la 180 C. Se unge o forma de sufleu si se aseaza un strat de foi de lasagna, apoi sosul de carne impreuna cu cel de spanac si jumatate din cantitatea de mozzarella; se acopera cu inca un strat de foi si cu restul de ingrediente, avand grija ca mozzarella sa ramana deasupra. Se da la cuptor pentru 35 de minute si se serveste calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna bologneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Taietei chinezesti cu pui, ardei si zuchinni

Taietei chinezesti cu pui, ardei si zuchinni

Pregatim pieptul de pui, il spalam si curatam de grasime si il taiem cubulete mici. Ardeiul

5 voturi    0 comentarii
20 min
Paste si pizza
Fusilli cu ton

Fusilli cu ton

Pregatite in duplicat, doua zile la rand, argument suprem pentru cat de bune sunt. Le-am mancat pana

4 voturi    2 comentarii
15 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 mai 2011

    Delicioasa!*****

  • 3sisterscooking

    3sisterscooking (Chef de cuisine) , 06 mai 2011

    Mersi fetelor si va invit sa mai "degustati" si alte retete pregatite de mine!

  • danutza

    danutza (Chef de cuisine) , 06 mai 2011

    Foarte bun! Felicitări!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 06 mai 2011

      Foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 12 foi lasagna
  • - 1 morcov
  • - 2 cepe
  • - 1 lingura unt
  • - 600 g carne tocata
  • - 150 ml vin rosu sec
  • - 500 ml bulion
  • - 100 ml supa
  • - 1 legatura patrunjel tocat
  • - 2 foi dafin
  • - 1/2 lingurita zahar
  • - 500 g spanac
  • - 1 catel usturoi
  • - 1 lingura ulei de masline
  • - 200 ml smantana
  • - 250 g mozzarella
  • - nucsoara
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de 3sisterscooking
Somon cu piure de mazare si menta

Somon cu piure de mazare si menta

1. Curatati cartofii, taiati-i cubulete si fierbeti-i intr-un vas cu apa si sare, pana devin aproape

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

De sarbatori mi-am facut curatenie printre revistele si cartile de gatit si am gasit un teanc mare

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Ciuperci Pleurotus cu parmezan si ardei iute

Ciuperci Pleurotus cu parmezan si ardei iute

Minunaaata reteta! Va avertizez pe cei mancaciosi ca ingredientele sunt doar pentru doua persoane. 1.

5 voturi    2 comentarii
40 min
Aperitive

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fettuccine cu somon afumat