Lasagna cu ciuperci

Lasagna cu ciuperci

Ingrediente

  • Pentru 4 - 6 portii avem nevoie de:
  • 16 foi lasagna
  • 250 g cascaval sau parmezan
  • Sos bechamel:
  • 50 g unt
  • 30 g faina (1 lingura si jumatate)
  • 700 ml lapte
  • 2 - 3 catei de usturoi
  • 500 g ciuperci
  • 1 cutie rosii decojite in bulion (400g)
  • 1 ceapa
  • 5 - 6 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • busuioc

Mod de preparare

Incepem sa pregatim sosul bechamel si punem la incalzit laptele. Separat, intr-un vas cu fundul gros topim untul, la foc mediu, dupa care adaugam faina si amestecam repede ca sa se omogenizeze si sa nu se faca cocoloase. Dam focul la minim si amestecam mereu, timp de 2 - 3 minute. Apoi turnam laptele fierbinte, in fir subtire, amestecand mereu. Adaugam sare si cateii de usturoi zdrobiti usor, adica sa fie inca intregi si dam focul spre mediu pana cand incepe sa fiarba, amestecand din cand in cand. Dam focul la minim si lasam sa clocoteasca usor timp de 10 minute, amestecand cateodata. Cand e gata, scoatem cateii de usturoi, adaugam piperul si lasam sosul deoparte.

E timpul pentru sosul "bolognese" de ciuperci. Intr-un vas incapator incingem 2 - 3 linguri de ulei de masline si calim pentru cateva minute ceapa tocata marunt. Adaugam ciupercile taiate felii, rosiile tocate marunt impreuna cu sucul din conserva, sare, piper si busuioc. Lasam sa fiarba vreo 10 - 15 minute, iar daca sosul scade prea mult, adaugam apa. La final trebuie sa fie destul de lichid, cum se vede in poza de mai jos.

Am folosit paste care nu necesita fierbere si au fost foarte bune. Ungem o tava (maxim 20x35) cu unt si turnam jumatate din sosul bechamel. Asezam 4 foi de lasagna, apoi jumatate din ciuperci, si o treime din cascavalul razuit. Asezam alt strat de foi, restul de ciuperci, cascaval. Punem ultimul strat de foi, turnam restul de sos bechamel si presaram pe deasupra restul de cascaval. Dam la cuptorul incins la 180 de grade timp de 30 de minute. Eventual puteti acoperi cu o folie de aluminiu tava in primele 15 minute, dar iese bine si daca o lasati descoperita de la inceput.

Mai multe retete grozave gasiti pe blogul Bucataria Furnicutilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Prajitura cu  foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Descopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise