Se dau ceapa, morcovii si ciupercile pe razatoarea mica si se calesc in ulei intr-o tigaie. La sfarsit se adauga sarea si condimentele si se mai lasa la foc pana se obtine un sos mai tare.
Se prepara un sos bechamel astfel:
se topeste untul, se adauga faina si putina sare, se prajeste putin si apoi se adauga laptele caldut amestecand pana se obtine un sos de consistenta smantanii.
Se unge cu unt o forma de cozonac, se aseaza in ordine cate o foaie de placinta rulata( pe dimensiunile formei), un strat de sos bechamel apoi unul de sos de ciuperci, in penultimul strat se pune in loc de ciuperci cascaval (felii mai groase)pe toata lungimea tavii, iar peste ultima foaie se mai pune cascaval ras, oregano si ulei de masline.
Se incinge cuptorul si se coace aprox. 30 minute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii