autor:

BakeUpArtist

» » , Aluaturi si Foietaje, Mancaruri cu carne

Lasagna cu foi de clatite

Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 21 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 21 octombrie 2016

Ingrediente
Pentru asamblare, , - mozzarella, , Sos bolognese, , - 500 g carne tocată (eu am folosit porc), - 2 morcovi mari, - 3 cepe mari, - o lingură ulei (dacă folosiți carne de vită, puteți pune mai mult), - 700 ml pastă de tomate, - 4-5 căței de usturoi, - cimbru, - sare, - piper, - 200 ml apă, , Sos bechamel, , - 700 ml lapte, -50 g unt, - 200 g făină, - nucșoară, - piper, - sare, , Foi de clătite, , - 4 ouă, - sare, - 500 ml lapte, - aprox. 250 g făină (în funcție de cât de groase doriți să fie foile)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Sos bolognese



- Se curăță legumele și se toacă mărunt;

- Se călește usturoiul în ulei, apoi se adaugă ceapa și restul legumelor și se amestecă;

- Se adaugă și carnea tocată și se călește totul până ce carnea capătă puțină culoare;

- Se adaugă pasta de tomate, apa și condimentele după gust;

- Se gătesc la foc mediu aproximativ o oră, până ce carnea este gătită corect și până ce sosul ajunge la consistența dorită; de preferat este să folosiți un sos gros;



Foile de clătite



- Se face o compoziție de clătite, rapidă și ușoară și obțineți niște foi de lasagna moi și gustoase;

- Mixați ouăle cu sarea și cu laptele, după care adăugați făină până obțineți consistența dorită. Eu am făcut aceste foi puțin mai groase decât prefer clătitele dulci;

- Se gătesc precum clătitele, în tigaie;



Sosul bechamel



- Se topește untul;

- Se adaugă făina și se amestecă energic până se obține o textură ca un aluat;

- Se adaugă lapte puțin câte puțin; se amestecă bine după fiecare tranșă, până ce este încorporat complet;

-Adăugați condimentele și fierbeți la foc mic amestecând continuu până ce sosul capătă o consistență groasă;



Asamblare



- Se tapetează o tavă cu unt;

- Începem să facem straturile: Primul va fi unul subțire de sos, pentru a nu se lipi de tavă;

- Așezăm apoi o foaie de clătite, apoi sos bolognese, apoi sos bechamel, urmat de mozzarella rasă;

- Se urmează această procedură până se termină compoziția sau până se construiește lasagna de înălțimea dorită. Eu am făcut și extra 3 clătite bolognese împăturite;

- Lasagna se finalizează cu strat de foaie, pe care punem mozzarella.



- Se dă la cuptorul preincazit la 170 de grade și se ține în cuptor aprox. 15 minute – cât să se topească mozzarella și să se întrepătrundă aromele.

- La servire eu am adăugat pesto;
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu foi de clatite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac

Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac

Sarmalele sunt nelipsite pe masa de sarbatori, iar daca le fierbeti in dovleac va veti bucura de

17 voturi    10 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita de vie

Sarmalute in foi de vita de vie

Se spala foile de vita si se oparesc in apa clocotita cu sare 3-4 secunde,apoi se scufunda imediat

10 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru asamblare
  • - mozzarella
  • Sos bolognese
  • - 500 g carne tocată (eu am folosit porc)
  • - 2 morcovi mari
  • - 3 cepe mari
  • - o lingură ulei (dacă folosiți carne de vită
  • puteți pune mai mult)
  • - 700 ml pastă de tomate
  • - 4-5 căței de usturoi
  • - cimbru
  • - sare
  • - piper
  • - 200 ml apă
  • Sos bechamel
  • - 700 ml lapte
  • -50 g unt
  • - 200 g făină
  • - nucșoară
  • - piper
  • - sare
  • Foi de clătite
  • - 4 ouă
  • - sare
  • - 500 ml lapte
  • - aprox. 250 g făină (în funcție de cât de groase doriți să fie foile)

Raporteaza reteta

Retete
de BakeUpArtist
Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Blat - Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și

6 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri pentru copii
Trufe de Ciocolata

Trufe de Ciocolata

- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă

0 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Cotlete umplute cu ciuperci