Lasagna cu foi de clatite

Lasagna cu foi de clatite. Se curata legumele si se toaca marunt. Se caleste usturoiul in ulei, apoi se adauga ceapa si restul legumelor si se amesteca.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Lasagna cu foi de clatite

Ingrediente

  • Pentru asamblare
  • - mozzarella;
  • Sos bolognese
  • - 500 g carne tocată (eu am folosit porc)
  • - 2 morcovi mari;
  • - 3 cepe mari;
  • - o lingură ulei (dacă folosiți carne de vită, puteți pune mai mult)
  • - 700 ml pastă de tomate;
  • - 4-5 căței de usturoi;
  • - cimbru;
  • - sare;
  • - piper;
  • - 200 ml apă;
  • Sos bechamel
  • - 700 ml lapte;
  • -50 g unt;
  • - 200 g făină;
  • - nucșoară;
  • - piper;
  • - sare;
  • Foi de clătite
  • - 4 ouă;
  • - sare;
  • - 500 ml lapte;
  • - aprox. 250 g făină (în funcție de cât de groase doriți să fie foile)

Mod de preparare

Sos bolognese

- Se curăță legumele și se toacă mărunt;

- Se călește usturoiul în ulei, apoi se adaugă ceapa și restul legumelor și se amestecă;

- Se adaugă și carnea tocată și se călește totul până ce carnea capătă puțină culoare;

- Se adaugă pasta de tomate, apa și condimentele după gust;

- Se gătesc la foc mediu aproximativ o oră, până ce carnea este gătită corect și până ce sosul ajunge la consistența dorită; de preferat este să folosiți un sos gros;

Foile de clătite

- Se face o compoziție de clătite, rapidă și ușoară și obțineți niște foi de lasagna moi și gustoase;

- Mixați ouăle cu sarea și cu laptele, după care adăugați făină până obțineți consistența dorită. Eu am făcut aceste foi puțin mai groase decât prefer clătitele dulci;

- Se gătesc precum clătitele, în tigaie;

Sosul bechamel

- Se topește untul;

- Se adaugă făina și se amestecă energic până se obține o textură ca un aluat;

- Se adaugă lapte puțin câte puțin; se amestecă bine după fiecare tranșă, până ce este încorporat complet;

-Adăugați condimentele și fierbeți la foc mic amestecând continuu până ce sosul capătă o consistență groasă;

Asamblare

- Se tapetează o tavă cu unt;

- Începem să facem straturile: Primul va fi unul subțire de sos, pentru a nu se lipi de tavă;

- Așezăm apoi o foaie de clătite, apoi sos bolognese, apoi sos bechamel, urmat de mozzarella rasă;

- Se urmează această procedură până se termină compoziția sau până se construiește lasagna de înălțimea dorită. Eu am făcut și extra 3 clătite bolognese împăturite;

- Lasagna se finalizează cu strat de foaie, pe care punem mozzarella.

- Se dă la cuptorul preincazit la 170 de grade și se ține în cuptor aprox. 15 minute – cât să se topească mozzarella și să se întrepătrundă aromele.

- La servire eu am adăugat pesto;

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure