autor:

Piri Piri e Canela

» » , Mancaruri cu carne, Paste si pizza

Lasagna de carne cu sos Bechamel

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 noiembrie 2010

Ingrediente
1 ceapã, 4 cãtei de usturoi, 1 dl ulei de mãsline, 2 rosii, 4 linguri pastã de rosii, 500 gr. carne de vacã tocatã, sare, piper, 1 lingurã oregano, ervas de provence (amestec de cimbrisor, busuioc., 350 gr. foi de lasagna din comert, 5 dl sos Bechamel sau smântânã lichidã, 100 gr brânzã rasã (parmezan de preferintã)

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

12 voturi

Mod de preparare

Lasagna este originarã din America de N.
Chiar dacã se crede cã este o mâncare tipicã italianã. Sau gãsit dovezi cã o mâncare identicã cunoscutã sub numele de "losenys"era servitã la curtea regelui Richard in sec.14. Reteta apare în prima carte de bucate din Anglia.
Multe retete folosesc diferite tipuri de brânzã, dar cele clasice sunt riccota si parmezan.
Clasica Lasagna Bolognesa era fãcutã cu Parmigiano Reggiano, multe retete folosind sosul Bechamel.
A fost documentatã prima oarã in sec 13, versiunea mai veche nu includea rosiile, deoarece acestea încã nu existau în Europa.
Aceastã retetã este tipic portughezã, se poate înlocui carnea de vacã cu carne de pasãre tocatã.
Pt. umpluturã se poate pune 200 ml de smântânã sau Bechamel extra ca sã nu iasã prea seacã.
1)Cãleste ceapa si usturoiul tocati în ulei de mãsline.
Adaugã rosiile curãtate de pielitã tocate gros.
Lasã sã se înmoaie, pune pasta de rosii, optional 1 pachetel de smântânã licidã si carnea
2)Condimenteazã cu sare, piper, oregano, ervas provence.
Mai lasã pe foc încã 5 minute.
3)Într-o formã de cuptor fã un rând de foi de lasagna, carne si terminã cu foi de lasagna.
Toarnã sosul Becamel, apoi brânza.
Dã la cuptor 30 min la 190ºC.
Serveste caldã cu o salatã dupã plac.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna de carne cu sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Lasagna cu carne, ciuperci, branza topita si sos Bechamel

Lasagna cu carne, ciuperci, branza topita si sos Bechamel

Curatati cepele si morcovul, tocati totul marunt, spalati si tocati ciupercile. Puneti la calit in

46 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Tortellini de casa umplute cu ficat de pui

Tortellini de casa umplute cu ficat de pui

Aluatul: Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam aluatul 20 de minute pe masa de

1 vot    2 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • jules81

    jules81 (Chef de cuisine):

    foarte buna, excelenta chiar! eu am folosit smantana in loc de sos bechamel si am adaugat si putin muschi afumat cand am calit legumele.

  • jules81

    jules81 (Chef de cuisine):

    Am incercat si eu reteta, foarte buna a iesit!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2010

    Nu am mai mancat demult.....mi-ai facut pofta.

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2010

    Foarte buna si eu fac adesea.....felicitari...

  • anca liana

    anca liana (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2010

    felicitari Ramona arata bestial si eu o sa postez intro zi o reteta de lasagne!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2010

      Vã multumesc mult :)

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2010

      Arata foarte bine!***** Imi place foarte mult lasagna si cum ai preparat-o tu e de nota 10.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2010

      foarte buna si gustoasa e..trebe sa incerc si eu!Felicitari!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2010

      Foarte buna lasagna ta! Si noua ne placen foarte mult; pastrez putina carne macinata si fac si o ciorbita de perisoare cu bors langa ea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 dl ulei de mãsline
  • 2 rosii
  • 4 linguri pastã de rosii
  • 500 gr. carne de vacã tocatã
  • sare
  • piper
  • 1 lingurã oregano
  • ervas de provence (amestec de cimbrisor
  • busuioc.
  • 350 gr. foi de lasagna din comert
  • 5 dl sos Bechamel sau smântânã lichidã
  • 100 gr brânzã rasã (parmezan de preferintã)

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

maria mihalache (Chef de cuisine)

Nu am mai mancat demult.....mi-ai facut pofta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu fructe de mare