Lasagna de carne cu sos Bechamel

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Lasagna de carne cu sos Bechamel

Ingrediente

  • 1 ceapã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 dl ulei de mãsline
  • 2 rosii
  • 4 linguri pastã de rosii
  • 500 gr. carne de vacã tocatã
  • sare, piper
  • 1 lingurã oregano, ervas de provence (amestec de cimbrisor, busuioc...)
  • 350 gr. foi de lasagna din comert
  • 5 dl sos Bechamel sau smântânã lichidã
  • 100 gr brânzã rasã (parmezan de preferintã)

Mod de preparare

Lasagna este originarã din America de N.

Chiar dacã se crede cã este o mâncare tipicã italianã. Sau gãsit dovezi cã o mâncare identicã cunoscutã sub numele de "losenys"era servitã la curtea regelui Richard in sec.14. Reteta apare în prima carte de bucate din Anglia.

Multe retete folosesc diferite tipuri de brânzã, dar cele clasice sunt riccota si parmezan.

Clasica Lasagna Bolognesa era fãcutã cu Parmigiano Reggiano, multe retete folosind sosul Bechamel.

A fost documentatã prima oarã in sec 13, versiunea mai veche nu includea rosiile, deoarece acestea încã nu existau în Europa.

Aceastã retetã este tipic portughezã, se poate înlocui carnea de vacã cu carne de pasãre tocatã.

Pt. umpluturã se poate pune 200 ml de smântânã sau Bechamel extra ca sã nu iasã prea seacã.

1)Cãleste ceapa si usturoiul tocati în ulei de mãsline.

Adaugã rosiile curãtate de pielitã tocate gros.

Lasã sã se înmoaie, pune pasta de rosii, optional 1 pachetel de smântânã licidã si carnea

2)Condimenteazã cu sare, piper, oregano, ervas provence.

Mai lasã pe foc încã 5 minute.

3)Într-o formã de cuptor fã un rând de foi de lasagna, carne si terminã cu foi de lasagna.

Toarnã sosul Becamel, apoi brânza.

Dã la cuptor 30 min la 190ºC.

Serveste caldã cu o salatã dupã plac.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise