Lasagna de carne cu sos Bechamel

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Lasagna de carne cu sos Bechamel

Ingrediente

  • 1 ceapã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 dl ulei de mãsline
  • 2 rosii
  • 4 linguri pastã de rosii
  • 500 gr. carne de vacã tocatã
  • sare, piper
  • 1 lingurã oregano, ervas de provence (amestec de cimbrisor, busuioc...)
  • 350 gr. foi de lasagna din comert
  • 5 dl sos Bechamel sau smântânã lichidã
  • 100 gr brânzã rasã (parmezan de preferintã)

Mod de preparare

Lasagna este originarã din America de N.

Chiar dacã se crede cã este o mâncare tipicã italianã. Sau gãsit dovezi cã o mâncare identicã cunoscutã sub numele de "losenys"era servitã la curtea regelui Richard in sec.14. Reteta apare în prima carte de bucate din Anglia.

Multe retete folosesc diferite tipuri de brânzã, dar cele clasice sunt riccota si parmezan.

Clasica Lasagna Bolognesa era fãcutã cu Parmigiano Reggiano, multe retete folosind sosul Bechamel.

A fost documentatã prima oarã in sec 13, versiunea mai veche nu includea rosiile, deoarece acestea încã nu existau în Europa.

Aceastã retetã este tipic portughezã, se poate înlocui carnea de vacã cu carne de pasãre tocatã.

Pt. umpluturã se poate pune 200 ml de smântânã sau Bechamel extra ca sã nu iasã prea seacã.

1)Cãleste ceapa si usturoiul tocati în ulei de mãsline.

Adaugã rosiile curãtate de pielitã tocate gros.

Lasã sã se înmoaie, pune pasta de rosii, optional 1 pachetel de smântânã licidã si carnea

2)Condimenteazã cu sare, piper, oregano, ervas provence.

Mai lasã pe foc încã 5 minute.

3)Într-o formã de cuptor fã un rând de foi de lasagna, carne si terminã cu foi de lasagna.

Toarnã sosul Becamel, apoi brânza.

Dã la cuptor 30 min la 190ºC.

Serveste caldã cu o salatã dupã plac.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor