Lasagna este originarã din America de N.
Chiar dacã se crede cã este o mâncare tipicã italianã. Sau gãsit dovezi cã o mâncare identicã cunoscutã sub numele de "losenys"era servitã la curtea regelui Richard in sec.14. Reteta apare în prima carte de bucate din Anglia.
Multe retete folosesc diferite tipuri de brânzã, dar cele clasice sunt riccota si parmezan.
Clasica Lasagna Bolognesa era fãcutã cu Parmigiano Reggiano, multe retete folosind sosul Bechamel.
A fost documentatã prima oarã in sec 13, versiunea mai veche nu includea rosiile, deoarece acestea încã nu existau în Europa.
Aceastã retetã este tipic portughezã, se poate înlocui carnea de vacã cu carne de pasãre tocatã.
Pt. umpluturã se poate pune 200 ml de smântânã sau Bechamel extra ca sã nu iasã prea seacã.
1)Cãleste ceapa si usturoiul tocati în ulei de mãsline.
Adaugã rosiile curãtate de pielitã tocate gros.
Lasã sã se înmoaie, pune pasta de rosii, optional 1 pachetel de smântânã licidã si carnea
2)Condimenteazã cu sare, piper, oregano, ervas provence.
Mai lasã pe foc încã 5 minute.
3)Într-o formã de cuptor fã un rând de foi de lasagna, carne si terminã cu foi de lasagna.
Toarnã sosul Becamel, apoi brânza.
Dã la cuptor 30 min la 190ºC.
Serveste caldã cu o salatã dupã plac.
Poftã bunã!
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii