Se taie vanata,dovlecelul si ardeiul cubulete de aprox.1-1,5cm.
Se taie si ceapa,se pune la calit (intr-o tigaie mare sau wok) cu carnea tocata 2min.,se adauga legumele,iar cand toate acestea sunt calite,se adauga un sos facut din 400ml de smantana si 200ml suc de rosii(sosul se amesteca intr-un bol si apoi se adauga in tigaie).Se condimenteaza cu sare,piper si oregano.Se lasa sa clocoteasca putin,se amesteca.Cand sosul isi schimba culoarea e gata.Se lasa deoparte.
Mozarella se taie cubulete.
Se ia o tava (de portelan sau teflon mai inalta pt cuptor),se unge cu ulei sau margarina,se pune un strat de foi de lasagna(nefierte),se adauga un strat de sos,bucati de mozarella deasupra,apoi iar foi,sos mozarella si se incheie cu foi.Zeama ramasa de la sos se toarna peste lasagna si se amesteca smantana ce-a ramas cu sucul de rosii si se adauga si aceea.Trebuie sa aiba mai multa zeama,ca in timpul coacerii sa se faca foile de lasagna.
Se da la cuptor cam 45min..Este gata cand foile de lasagna sunt moi.Se incearca cu furculita.
Reteta este foarte buna,toti care au mancat,le-a placut.Eu o fac destul de des.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii