Lasagna delicioasa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g carne tocata de porc,vita sau mixta
  • 1courgette(dovlecel cu coaja verde inchis)
  • 1 vanata
  • 1 ardei rosu
  • ceapa
  • aprox.600ml.smantana lichida,400ml.suc de rosii
  • 200g mozarella
  • foi lasagna
  • ulei,sare,piper,oregano

Mod de preparare

Se taie vanata,dovlecelul si ardeiul cubulete de aprox.1-1,5cm.

Se taie si ceapa,se pune la calit (intr-o tigaie mare sau wok) cu carnea tocata 2min.,se adauga legumele,iar cand toate acestea sunt calite,se adauga un sos facut din 400ml de smantana si 200ml suc de rosii(sosul se amesteca intr-un bol si apoi se adauga in tigaie).Se condimenteaza cu sare,piper si oregano.Se lasa sa clocoteasca putin,se amesteca.Cand sosul isi schimba culoarea e gata.Se lasa deoparte.

Mozarella se taie cubulete.

Se ia o tava (de portelan sau teflon mai inalta pt cuptor),se unge cu ulei sau margarina,se pune un strat de foi de lasagna(nefierte),se adauga un strat de sos,bucati de mozarella deasupra,apoi iar foi,sos mozarella si se incheie cu foi.Zeama ramasa de la sos se toarna peste lasagna si se amesteca smantana ce-a ramas cu sucul de rosii si se adauga si aceea.Trebuie sa aiba mai multa zeama,ca in timpul coacerii sa se faca foile de lasagna.

Se da la cuptor cam 45min..Este gata cand foile de lasagna sunt moi.Se incearca cu furculita.

Reteta este foarte buna,toti care au mancat,le-a placut.Eu o fac destul de des.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise