autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Lasagna delicioasa

Autor: Cristina P. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina P. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 noiembrie 2010

Ingrediente
500g carne tocata de porc,vita sau mixta, 1courgette(dovlecel cu coaja verde inchis), 1 vanata, 1 ardei rosu, ceapa, aprox.600ml.smantana lichida,400ml.suc de rosii, 200g mozarella, foi lasagna, ulei,sare,piper,oregano

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie vanata,dovlecelul si ardeiul cubulete de aprox.1-1,5cm.
Se taie si ceapa,se pune la calit (intr-o tigaie mare sau wok) cu carnea tocata 2min.,se adauga legumele,iar cand toate acestea sunt calite,se adauga un sos facut din 400ml de smantana si 200ml suc de rosii(sosul se amesteca intr-un bol si apoi se adauga in tigaie).Se condimenteaza cu sare,piper si oregano.Se lasa sa clocoteasca putin,se amesteca.Cand sosul isi schimba culoarea e gata.Se lasa deoparte.
Mozarella se taie cubulete.
Se ia o tava (de portelan sau teflon mai inalta pt cuptor),se unge cu ulei sau margarina,se pune un strat de foi de lasagna(nefierte),se adauga un strat de sos,bucati de mozarella deasupra,apoi iar foi,sos mozarella si se incheie cu foi.Zeama ramasa de la sos se toarna peste lasagna si se amesteca smantana ce-a ramas cu sucul de rosii si se adauga si aceea.Trebuie sa aiba mai multa zeama,ca in timpul coacerii sa se faca foile de lasagna.
Se da la cuptor cam 45min..Este gata cand foile de lasagna sunt moi.Se incearca cu furculita.
Reteta este foarte buna,toti care au mancat,le-a placut.Eu o fac destul de des.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna delicioasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez Basmati cu aripi de curcan

Orez Basmati cu aripi de curcan

Carnea o spalam si o punem la fiert separat, iar cand este cazul, o spumam. In tot acest timp

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi taranesti (Acompaniament traditional pentru o friptura frageda)

Cartofi taranesti (Acompaniament traditional pentru o friptura frageda)

Cartofii se spala si se fierb in coaja. Intre timp se spala legumele si se taie julien. Sunca

11 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500g carne tocata de porc,vita sau mixta
  • 1courgette(dovlecel cu coaja verde inchis)
  • 1 vanata
  • 1 ardei rosu
  • ceapa
  • aprox.600ml.smantana lichida,400ml.suc de rosii
  • 200g mozarella
  • foi lasagna
  • ulei,sare,piper,oregano

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

2 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei la cuptor cu carnati de casa