autor:

Simina

» » Paste si pizza

Lasagne rolls

Autor: Simina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 11 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 11 august 2015

Ingrediente
500 g carne tocata de vita, foi de lasagne proaspata (se gasesc in frigidere la supermarket), 2 morcovi medii, 8 tije de telina, 2 cepe medii, 200 ml vin rosu sec, 700 ml rosii pasate, 500 g ricotta, 150 g mozzarella, parmezan ras, sare, piper, busuioc, nucsoara, ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Iubesc lasagne si sosul ragu. E adevarat ca dureaza mult sa prepari sosul ragu, dar aceasta este o varianta mult mai rapida si delicioasa! Sosul bechamel nu il prepar, il inlocuiesc printr-o varianta mai ok din punctul meu de vedere. Iar lasagne rolls sunt un alt mod de a servi indragitul preparat. Sa incepem!

Morcovii se dau pe razatoare, tijele si cepele se toaca marunt. Trebuie sa avem cantitati egale din aceste 3 ingrediente.
Intr-o oala potrivita incingem ulei si calim legumele aproximativ 10 minute. Adaugam carnea tocata si o amestecam cu legumele. Lasam totul pe foc mediu aproximativ 10 minute, adaugam sare si piper. Apoi stingem cu vin si lasam sa se evapore alcoolul la foc mare. Adaugam rosiile pasate si amestecam totul. Se lasa pe foc aproximativ 20 de minute pana scade sosul. Spre final condimentam cu busuioc si nucsoara (dupa gust).
Se incalzeste cuptorul.
Pregatim o forma de copt pe care o ungem cu putin ulei. Foile de lasagne se taie pe jumatate pe lung si se ung cu 1-2 linguri de ricotta. Se adauga ragu deasupra si parmezan. Apoi se ruleaza si se pun in forma. Se repeta pana se termina ingredientele, pastrand putin ragu pentru a pune deasupra rulourilor.
Se presara deasupra roluourilor mozzarella rasa. (Pentru a rade mozzarella mai usor va recomand sa o lasati 15 minute in congelator.)
Se lasa la cuptor pana se rumenesc rulourile.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne rolls" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu blat din fulgi de ovaz

Pizza cu blat din fulgi de ovaz

Blatul il faci in functie de tava in care vei coace pizza. Eu am avut o tava ovala din sticla termorezistenta

1 vot    4 comentarii
40 min
Paste si pizza
pizza

pizza

Drojdia, zaharul si sarea se amesteca cu apa calda si se lasa pentru 15 min. Se adauga dupa 15 min

0 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de vita
  • foi de lasagne proaspata (se gasesc in frigidere la supermarket)
  • 2 morcovi medii
  • 8 tije de telina
  • 2 cepe medii
  • 200 ml vin rosu sec
  • 700 ml rosii pasate
  • 500 g ricotta
  • 150 g mozzarella
  • parmezan ras
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • nucsoara
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Simina
Paste cu fructe de mare

Paste cu fructe de mare

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala fructele de mare si se lasa la

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Fusilli cu ton si rosii cherry

Fusilli cu ton si rosii cherry

Am improvizat acest fel de paste într-o duminică în care eram în pană de idei. Sunt delicioase! Fusilli

1 vot    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu somon si mărar

Paste cu somon si mărar

Se fierb pastele conform indicaților de pe ambalaj. Se toacă ceapa mărunt, se taie somonul

2 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
lasgna cu spanac