Ingrediente
1 pachet foi lasagne, unt pentru uns forma, 2 oua, parmezan ras, Pentru sosul de carne(Ragu), 600 g carne de tocata(eu am folosit jumatate de vita,jumatate de porc), 4-5 linguri cu pasta de tomate, 2 cepe, 2 morcovi, 1 pahar cu vin alb sec, ulei, sare, piper macinat, Pentru sosul alb(Bechamel), 3 linguri cu unt, 3 linguri cu faina, 600 ml lapte, oregano
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h 20 min
34 voturi
Mod de preparare
Incingem uleiul si calim ceapa.Cand ceapa devine aurie adaugam morcovul dat prin razatoare si 1/2 cescuta cu apa .Lasam pana cand apa se evapora si totul este bine calit dupa care adaugam carnea tocata si lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culoarea .
Adaugam pasta de tomate si vinul si mai tinem pe foc ,avand grija sa amestecam din cand in cand ,pana cand vinul se evapora.Condimentam dupa gust cu sare si piper,amestecam bine si apoi tragem de pe foc.
Sosul Bechamel
Se topeste untul,se adauga in ploaie faina avand grija sa amestecam continuu astfel incat sa nu se formeze cocoloase si apoi stingem cu lapte. .Adaugam oregano,condimentam cu sare si lasam circa 5 min. pe foc ,amestecand continuu,pana cand sosul se ingroasa .
Si acum trecem la asamblare.
Ungem cu unt o tava si asezam primul strat de foi.Peste foi punem un rand de sos de carne apoi unul de sos alb si acoperim cu parmezan ras.Urmeaza un nou strat de foi ,un rand de sos de carne,unul de sos alb si unul de parmezan.Ultimul start este unul de foi.
Batem bine cele doua oua si rasturnam peste foi.Radem parmezan si dam apoi la cuptor pentru circa 45 min.
maria mihalache , 27 ianuarie 2015
Nicoleta Craciun ,multumesc!
maria mihalache , 27 ianuarie 2015
Grozdi Geanina,sunt convinsa ca a fost delicioasa!
Nicoleta Craciun , 23 ianuarie 2015
super
Grozdi Geanina , 30 decembrie 2014
foarte buna,dar eu am adaugat si branza sarata intre straturi . Fiica mea a fost multumita...
maria mihalache (Chef de cuisine) , 04 iunie 2014
ma bucur ca iti place,,Adina
maria mihalache (Chef de cuisine) , 31 mai 2014
o reteta foarte buna Elena.
Elena Ungureanu , 02 mai 2014
la fel le fac si eu.
Adina Barbu , 02 mai 2014
excelent