autor:

maria mihalache

» » Paste si pizza

Lasagnia cu carne tocata

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 decembrie 2013

Ingrediente
1 pachet foi lasagne, unt pentru uns forma, 2 oua, parmezan ras, Pentru sosul de carne(Ragu), 600 g carne de tocata(eu am folosit jumatate de vita,jumatate de porc), 4-5 linguri cu pasta de tomate, 2 cepe, 2 morcovi, 1 pahar cu vin alb sec, ulei, sare, piper macinat, Pentru sosul alb(Bechamel), 3 linguri cu unt, 3 linguri cu faina, 600 ml lapte, oregano

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 20 min

19 voturi

Mod de preparare

Sosul Ragu
Incingem uleiul si calim ceapa.Cand ceapa devine aurie adaugam morcovul dat prin razatoare si 1/2 cescuta cu apa .Lasam pana cand apa se evapora si totul este bine calit dupa care adaugam carnea tocata si lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culoarea .

Adaugam pasta de tomate si vinul si mai tinem pe foc ,avand grija sa amestecam din cand in cand ,pana cand vinul se evapora.Condimentam dupa gust cu sare si piper,amestecam bine si apoi tragem de pe foc.

Sosul Bechamel
Se topeste untul,se adauga in ploaie faina avand grija sa amestecam continuu astfel incat sa nu se formeze cocoloase si apoi stingem cu lapte. .Adaugam oregano,condimentam cu sare si lasam circa 5 min. pe foc ,amestecand continuu,pana cand sosul se ingroasa .

Si acum trecem la asamblare.
Ungem cu unt o tava si asezam primul strat de foi.Peste foi punem un rand de sos de carne apoi unul de sos alb si acoperim cu parmezan ras.Urmeaza un nou strat de foi ,un rand de sos de carne,unul de sos alb si unul de parmezan.Ultimul start este unul de foi.
Batem bine cele doua oua si rasturnam peste foi.Radem parmezan si dam apoi la cuptor pentru circa 45 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagnia cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza casei

Pizza casei

: Se freaca drojdia cu o jumatate lingurita de zahar pana cand se lichefiaza. Se dilueaza cu laptele

12 voturi    5 comentarii
2h
Paste si pizza
Lasagnette cu sos de carne

Lasagnette cu sos de carne

Intr-o tigaie woc se pune uleiul la incins,se taie carnea cubulete sau la robot si se pune la prajit,cat

2 voturi    1 comentariu
40 min
Paste si pizza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lavinia Capatina , 21 aprilie 2015

    Am incercat-o si eu si a iesit foarte foarte buna!!

  • Fara foto

    maria mihalache , 27 ianuarie 2015

    Adina Barbu ,multumesc!

  • Fara foto

    maria mihalache , 27 ianuarie 2015

    Elena Ungureanu ,ma bucur ca prepari aceiasi reteta!

    • Fara foto

      maria mihalache , 27 ianuarie 2015

      Nicoleta Craciun ,multumesc!

    • Fara foto

      maria mihalache , 27 ianuarie 2015

      Grozdi Geanina,sunt convinsa ca a fost delicioasa!

    • Fara foto

      Nicoleta Craciun , 23 ianuarie 2015

      super

    • Fara foto

      Grozdi Geanina , 30 decembrie 2014

      foarte buna,dar eu am adaugat si branza sarata intre straturi . Fiica mea a fost multumita...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 04 iunie 2014

      ma bucur ca iti place,,Adina

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 31 mai 2014

      o reteta foarte buna Elena.

    • Fara foto

      Elena Ungureanu , 02 mai 2014

      la fel le fac si eu.

    • Fara foto

      Adina Barbu , 02 mai 2014

      excelent

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 20 min

19 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi lasagne
  • unt pentru uns forma
  • 2 oua
  • parmezan ras
  • Pentru sosul de carne(Ragu)
  • 600 g carne de tocata(eu am folosit jumatate de vita,jumatate de porc)
  • 4-5 linguri cu pasta de tomate
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • ulei
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru sosul alb(Bechamel)
  • 3 linguri cu unt
  • 3 linguri cu faina
  • 600 ml lapte
  • oregano

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

27 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache

Adina Barbu ,multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Tortellini cu sos picant