autor:

panseluta

» » Paste si pizza

lasgna cu spanac

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Ingrediente
-foi de lasagna, -500g spanac maruntit congelat, -400g telemea rasa de oaie, -2 legaturi mari de marar,sau 10 mici ,sau vreo 1 pachet si jumatate marar uscat de la Galeo, -2 cepe mari, -2 linguri de ulei, -cascaval ras, -mozzarella, , ptr.sos bechamel:, -3 linguri de faina, -50 g unt, -cca 1 l de lapte, -1/2 lg nucsoara macinata

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Intai se pregateste umplutura ( e cea de la rulada cu spanac ),calim ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se amesteca pe foc 2-3 minute dupa care se lasa sa se raceasca.
Se prepara un sos bechamel din 50 g unt,3 linguri de faina ,aproape 1 l de lapte si putina nucsoara macinata,cam jumatate de lingurita.
In tava se pune intai un strat de sos,apoi 1 strat de foi (petrecute ),1 strat de umplutura de spanac,cascaval ras,apoi strat de sos,si se continua secventa cu foi,etc.
Ultimul strat de foi se unge cu sos,iar daca sosul e prea gros se stropeste cu 100ml lapte si se baga la cuptor,25 minute la 180 grade C.cu 10 minute inainte de a fi gata se adauga deasupra felii de mozzarella.
Cantitatea asta de umplutura este pentru 2 straturi de spanac,intr-o tava de 24x33 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "lasgna cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Penne cu pui

Penne cu pui

Se fierb pastele al dente (la 100 gr paste 1 l de apa). Se pune apa la fiert cu sare si putin ulei

3 voturi    5 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza Iuliana (cu cascaval)

Pizza Iuliana (cu cascaval)

Se pune malaiul, apa si sarea inainte de a o da la o parte se aseaza parizerul taiat cubulete si

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

    nu e nevoie,are suficient sos cat sa-si traga umezeala.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    INteresanta ......dar nu pui foile de lasagna la inmuiat'?sau nu trebuie?

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • -foi de lasagna
  • -500g spanac maruntit congelat
  • -400g telemea rasa de oaie
  • -2 legaturi mari de marar,sau 10 mici ,sau vreo 1 pachet si jumatate marar uscat de la Galeo
  • -2 cepe mari
  • -2 linguri de ulei
  • -cascaval ras
  • -mozzarella
  • ptr.sos bechamel:
  • -3 linguri de faina
  • -50 g unt
  • -cca 1 l de lapte
  • -1/2 lg nucsoara macinata

Raporteaza reteta

Retete
de panseluta
zucchini slice-felia cu dovlecei

zucchini slice-felia cu dovlecei

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Mimoza

Prajitura Mimoza

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este. -Se framanta ingredientele

24 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
rulada cu spanac

rulada cu spanac

intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se

3 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive

panseluta (Chef de cuisine)

nu e nevoie,are suficient sos cat sa-si traga umezeala.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Pizza cu paine