autor:

panseluta

» » Paste si pizza

lasgna cu spanac

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Ingrediente
-foi de lasagna, -500g spanac maruntit congelat, -400g telemea rasa de oaie, -2 legaturi mari de marar,sau 10 mici ,sau vreo 1 pachet si jumatate marar uscat de la Galeo, -2 cepe mari, -2 linguri de ulei, -cascaval ras, -mozzarella, , ptr.sos bechamel:, -3 linguri de faina, -50 g unt, -cca 1 l de lapte, -1/2 lg nucsoara macinata

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Intai se pregateste umplutura ( e cea de la rulada cu spanac ),calim ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se amesteca pe foc 2-3 minute dupa care se lasa sa se raceasca.
Se prepara un sos bechamel din 50 g unt,3 linguri de faina ,aproape 1 l de lapte si putina nucsoara macinata,cam jumatate de lingurita.
In tava se pune intai un strat de sos,apoi 1 strat de foi (petrecute ),1 strat de umplutura de spanac,cascaval ras,apoi strat de sos,si se continua secventa cu foi,etc.
Ultimul strat de foi se unge cu sos,iar daca sosul e prea gros se stropeste cu 100ml lapte si se baga la cuptor,25 minute la 180 grade C.cu 10 minute inainte de a fi gata se adauga deasupra felii de mozzarella.
Cantitatea asta de umplutura este pentru 2 straturi de spanac,intr-o tava de 24x33 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "lasgna cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu ton

Pizza cu ton

Amestecam faina cu sarea, oregano si laptele praf. In apa incalzita foarte usor topim drajdia si

5 voturi    6 comentarii
50 min
Paste si pizza
Paste cu branza la cuptor

Paste cu branza la cuptor

Pastele se pun la fiert in apa cu sare. Intre timp, telemeaua se amesteca cu zaharul, ouale, margarina,

20 voturi    9 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

    nu e nevoie,are suficient sos cat sa-si traga umezeala.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    INteresanta ......dar nu pui foile de lasagna la inmuiat'?sau nu trebuie?

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • -foi de lasagna
  • -500g spanac maruntit congelat
  • -400g telemea rasa de oaie
  • -2 legaturi mari de marar,sau 10 mici ,sau vreo 1 pachet si jumatate marar uscat de la Galeo
  • -2 cepe mari
  • -2 linguri de ulei
  • -cascaval ras
  • -mozzarella
  • ptr.sos bechamel:
  • -3 linguri de faina
  • -50 g unt
  • -cca 1 l de lapte
  • -1/2 lg nucsoara macinata

Raporteaza reteta

Retete
de panseluta
zucchini slice-felia cu dovlecei

zucchini slice-felia cu dovlecei

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Mimoza

Prajitura Mimoza

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este. -Se framanta ingredientele

21 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
rulada cu spanac

rulada cu spanac

intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se

3 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive

panseluta (Chef de cuisine)

nu e nevoie,are suficient sos cat sa-si traga umezeala.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem. Intre timp

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara reţetă simplă Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Pizza cu carnati oltenesti