autor:

Fara foto

» » Salate

Legume a la grec

Autor: Diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2009

Ingrediente
ceapa de apa, conopida, ciuperci, , castraveti, condimente

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Legumele se pregatesc separat, folosindu-se pentru fiecare: o ceapa
mijlocie, ½ cescuta de ulei, ½ cescuta de vin alb, ½ de lamiie, coriandru,
piper, sare. Se curata si se spala legumele, se aleg cepe mici, care se
taie in jumatati, conopida se rupe in bucatele si se pune in apa
fierbinte, cu putin o?et, pentru 5 minute. Fiecare leguma ( castraveti,
ciuperci, conopida ), separat, se stropeste cu ulei si vin alb, se
condimenteaza si se pune sa fiarba pe baie de aburi. Se aseaza in
castroane mici, de forme diferite. Se pastreaza in frigider.

Servire:

Se servesc reci, alaturi de carne rasol, peste alb sau chiftelute prajite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume a la grec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata de cartofi

Salata de cartofi

Cartofii se pun la fiert cu sare. Cand sunt aproape fierti, se adauga amestecul cu mazare si morcov. Dupa

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Salate reci
Salata de ridichi

Salata de ridichi

Cartofii se fierb in coaja cca 30 de minute. Se scot imediat din apa, se lasa sa se raceasca, apoi

0 voturi    0 comentarii
40 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de praz cu stafide, mere si maioneza Salata de praz cu stafide, mere si maioneza

Se spala prazul si se taie in rondele subtiri. Stafidele se pun la macerat in apa, vin alb demisec sau coniac. Se curata merele si

0 voturi    0 comentarii
15 min
Salate
Salata in straturi pentru iarna Salata in straturi pentru iarna

Se curata verzele de primele foi, apoi se toaca fideluta, fin. Se freaca fiecare varza tocata in parte, cu sare grunjoasa. Morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Salata Boeuf