autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Legume cu carne de vaca sau porc

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg carne, 700 g cartofi, 400 g morcovi, 300 g mazare conservata, 300 g fasole verde conservata, 200 g ardei gras, 200 g telina, 100 g pasta de tomate, 400 g rosii, 200 g ceapa, 1 leg. verdeata, 100 ml vin, 250 ml ulei, sare si piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Carnea se portioneaza o bucata la portie. Se spala, se inabusa in 100 ml ulei cu adaos de apa si sare. Separat se inabusa ceapa, in 50 ml ulei, cu putina apa, care a fost curatata, spalata si taiata marunt. In timpul inabusirii se adauga pasta de tomate dizolvata in putina apa si piperul macinat. Cind s-au inabusit componentele, se adauga peste carne si se pun la fiert. Zarzavatul, ardeiul gras, cartofii se curata,se spala si se taie felii apoi se inabusa in 100 ml ulei cu putina apa. Dupa inabusire, se adauga in vasul cu carne, impreuna cu mazarea si fasolea verde, care au fost scurse din cutii si trecute, prin strecuratoare, sub un jet de apa rece. Se amesteca componentele si se lasa la fiert cca 10 - 15 minute, timp in care se pun si rosiile, curatate si taiate sferturi. Se adauga vinul la sfirsitul fierberii si se introduce vasul la cuptor, cca 10 minute, pentru o gratinare a legumelor. Se verifica gustul. La servire, se portioneaza cu paleta si se serveste carnea cu legumele alaturi si verdeata deasupra. Se poate prepara si cu legume proaspete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume cu carne de vaca sau porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Preparatele, branzeturile, ciupercile, ardeiul gras, toate curatate, spalate, taiate marunt, se pun

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Fragede,gustoase si simplu de preparat. Curatam,spalam si taiem pulpele in jumatati. Le lasam

13 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 700 g cartofi
  • 400 g morcovi
  • 300 g mazare conservata
  • 300 g fasole verde conservata
  • 200 g ardei gras
  • 200 g telina
  • 100 g pasta de tomate
  • 400 g rosii
  • 200 g ceapa
  • 1 leg. verdeata
  • 100 ml vin
  • 250 ml ulei
  • sare si piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Sarmale din varza murata si carne amestec