autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Legume cu carne de vaca sau porc

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg carne, 700 g cartofi, 400 g morcovi, 300 g mazare conservata, 300 g fasole verde conservata, 200 g ardei gras, 200 g telina, 100 g pasta de tomate, 400 g rosii, 200 g ceapa, 1 leg. verdeata, 100 ml vin, 250 ml ulei, sare si piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Carnea se portioneaza o bucata la portie. Se spala, se inabusa in 100 ml ulei cu adaos de apa si sare. Separat se inabusa ceapa, in 50 ml ulei, cu putina apa, care a fost curatata, spalata si taiata marunt. In timpul inabusirii se adauga pasta de tomate dizolvata in putina apa si piperul macinat. Cind s-au inabusit componentele, se adauga peste carne si se pun la fiert. Zarzavatul, ardeiul gras, cartofii se curata,se spala si se taie felii apoi se inabusa in 100 ml ulei cu putina apa. Dupa inabusire, se adauga in vasul cu carne, impreuna cu mazarea si fasolea verde, care au fost scurse din cutii si trecute, prin strecuratoare, sub un jet de apa rece. Se amesteca componentele si se lasa la fiert cca 10 - 15 minute, timp in care se pun si rosiile, curatate si taiate sferturi. Se adauga vinul la sfirsitul fierberii si se introduce vasul la cuptor, cca 10 minute, pentru o gratinare a legumelor. Se verifica gustul. La servire, se portioneaza cu paleta si se serveste carnea cu legumele alaturi si verdeata deasupra. Se poate prepara si cu legume proaspete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume cu carne de vaca sau porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci

Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci

Pieptul de curcan desfacut in doua il punem intr-un vas in care am facut o marinada din cele doua

3 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Pui cu legume in punga magica

Pui cu legume in punga magica

Spalam puiul cu apa rece si il portionam in 4 sau 8 bucati, dupa preferinta. Lasam bucatile de carne

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 700 g cartofi
  • 400 g morcovi
  • 300 g mazare conservata
  • 300 g fasole verde conservata
  • 200 g ardei gras
  • 200 g telina
  • 100 g pasta de tomate
  • 400 g rosii
  • 200 g ceapa
  • 1 leg. verdeata
  • 100 ml vin
  • 250 ml ulei
  • sare si piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rulouri de carne panè