autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Legume prajite cu sos si maioneza

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg legume (conopida, dovlecei, ardei, morcovi), 150 g faina, , 1/4 l bere, , 1/2 lingurita sare, , 1/2 lingurita piper, , circa 1,5 l ulei pentru prajit., Pentru sos: 1 ardei iute rosu, , 100 g seminte de dovleac (curatate), , o legatura patrunjel verde, , 20 g cascaval (parmezan) ras, , 3 linguri zeama de lamaie, , 50 ml zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), , 100 ml ulei., Pentru maioneza: un ou, , o lingurita zahar, , o lingurita mustar, , zeama si coaja de la o lamaie, , 1/4 l ulei, , un catel de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata legumele, se spala si se taie fasii subtiri. Se amesteca berea cu faina si se adauga sare si piper.
Se pune uleiul sa se-ncinga (intr-o cratita mare), se dau legumele prin aluat si se prajesc, pe rand, pana ce s-au rumenit bine. Se lasa pe hartie absorbanta sa se scurga. Pentru sos: Se curata ardeiul iute de seminte, se spala, se toaca marunt si se introduce impreuna cu celelalte ingrediente in mixer. Se gusta de sare.
Maioneza se prepara dupa reteta binecunoscuta, iar la urma se incorporeaza usturoiul zdrobit. Se adauga sarea si coaja de lamaie (rasa).
Sosul si maioneza se servesc cu legumele calde sau reci
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume prajite cu sos si maioneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Teriyaki cu vita si brocoli(mancare japoneza)

Teriyaki cu vita si brocoli(mancare japoneza)

Se taie carnea de vita in fasii subtiri (inlaturand grasimea).Se pune carnea intr-un castron cu 5

9 voturi    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Guguluf din conopida cu piept de pui si cascaval

Guguluf din conopida cu piept de pui si cascaval

Desfacem conopida in buchetele, o spalam bine si o punem in apa clocotita cu sare , pentru 5 minute

8 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg legume (conopida
  • dovlecei
  • ardei
  • morcovi)
  • 150 g faina
  • 1/4 l bere
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • circa 1,5 l ulei pentru prajit.
  • Pentru sos: 1 ardei iute rosu
  • 100 g seminte de dovleac (curatate)
  • o legatura patrunjel verde
  • 20 g cascaval (parmezan) ras
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 50 ml zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa)
  • 100 ml ulei.
  • Pentru maioneza: un ou
  • o lingurita zahar
  • o lingurita mustar
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 1/4 l ulei
  • un catel de usturoi

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Chiftele de cartofi