autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Legume prajite cu sos si maioneza

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg legume (conopida, dovlecei, ardei, morcovi), 150 g faina, , 1/4 l bere, , 1/2 lingurita sare, , 1/2 lingurita piper, , circa 1,5 l ulei pentru prajit., Pentru sos: 1 ardei iute rosu, , 100 g seminte de dovleac (curatate), , o legatura patrunjel verde, , 20 g cascaval (parmezan) ras, , 3 linguri zeama de lamaie, , 50 ml zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), , 100 ml ulei., Pentru maioneza: un ou, , o lingurita zahar, , o lingurita mustar, , zeama si coaja de la o lamaie, , 1/4 l ulei, , un catel de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata legumele, se spala si se taie fasii subtiri. Se amesteca berea cu faina si se adauga sare si piper.
Se pune uleiul sa se-ncinga (intr-o cratita mare), se dau legumele prin aluat si se prajesc, pe rand, pana ce s-au rumenit bine. Se lasa pe hartie absorbanta sa se scurga. Pentru sos: Se curata ardeiul iute de seminte, se spala, se toaca marunt si se introduce impreuna cu celelalte ingrediente in mixer. Se gusta de sare.
Maioneza se prepara dupa reteta binecunoscuta, iar la urma se incorporeaza usturoiul zdrobit. Se adauga sarea si coaja de lamaie (rasa).
Sosul si maioneza se servesc cu legumele calde sau reci
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume prajite cu sos si maioneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida la cuptor

Conopida la cuptor

Este tare tentanta conopida cind o vezi pe tarabele din piata! Am desfacut conopida in buchetele,

7 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole cu legume si muschi de porc afumat

Fasole cu legume si muschi de porc afumat

1. Legumele se curata si se taie marunt sau mai măşcat, cum va place. 2. Se pune mai intai ceapa

1 vot    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg legume (conopida
  • dovlecei
  • ardei
  • morcovi)
  • 150 g faina
  • 1/4 l bere
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • circa 1,5 l ulei pentru prajit.
  • Pentru sos: 1 ardei iute rosu
  • 100 g seminte de dovleac (curatate)
  • o legatura patrunjel verde
  • 20 g cascaval (parmezan) ras
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 50 ml zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa)
  • 100 ml ulei.
  • Pentru maioneza: un ou
  • o lingurita zahar
  • o lingurita mustar
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 1/4 l ulei
  • un catel de usturoi

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Pilaf colorat.