autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Legume prajite cu sos si maioneza

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg legume (conopida, dovlecei, ardei, morcovi), 150 g faina, , 1/4 l bere, , 1/2 lingurita sare, , 1/2 lingurita piper, , circa 1,5 l ulei pentru prajit., Pentru sos: 1 ardei iute rosu, , 100 g seminte de dovleac (curatate), , o legatura patrunjel verde, , 20 g cascaval (parmezan) ras, , 3 linguri zeama de lamaie, , 50 ml zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), , 100 ml ulei., Pentru maioneza: un ou, , o lingurita zahar, , o lingurita mustar, , zeama si coaja de la o lamaie, , 1/4 l ulei, , un catel de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata legumele, se spala si se taie fasii subtiri. Se amesteca berea cu faina si se adauga sare si piper.
Se pune uleiul sa se-ncinga (intr-o cratita mare), se dau legumele prin aluat si se prajesc, pe rand, pana ce s-au rumenit bine. Se lasa pe hartie absorbanta sa se scurga. Pentru sos: Se curata ardeiul iute de seminte, se spala, se toaca marunt si se introduce impreuna cu celelalte ingrediente in mixer. Se gusta de sare.
Maioneza se prepara dupa reteta binecunoscuta, iar la urma se incorporeaza usturoiul zdrobit. Se adauga sarea si coaja de lamaie (rasa).
Sosul si maioneza se servesc cu legumele calde sau reci
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume prajite cu sos si maioneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Broccoli cu cascaval

Broccoli cu cascaval

Desfaci broccoli in buchetele. Fierbi 3-4 minute si nu mai lasi in apa fiarta ca se inmoaie prea

9 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica de fasole cu afumatura

Mancarica de fasole cu afumatura

Daca folositi fasole uscata, puneti-o la fiert in apa rece pana ce incepe sa se inmoaie si sa se

6 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg legume (conopida
  • dovlecei
  • ardei
  • morcovi)
  • 150 g faina
  • 1/4 l bere
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • circa 1,5 l ulei pentru prajit.
  • Pentru sos: 1 ardei iute rosu
  • 100 g seminte de dovleac (curatate)
  • o legatura patrunjel verde
  • 20 g cascaval (parmezan) ras
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 50 ml zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa)
  • 100 ml ulei.
  • Pentru maioneza: un ou
  • o lingurita zahar
  • o lingurita mustar
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 1/4 l ulei
  • un catel de usturoi

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces. In tigaia in care vom gati incalzim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Andive la cuptor