autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Legume prajite cu sos si maioneza

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg legume (conopida, dovlecei, ardei, morcovi), 150 g faina, , 1/4 l bere, , 1/2 lingurita sare, , 1/2 lingurita piper, , circa 1,5 l ulei pentru prajit., Pentru sos: 1 ardei iute rosu, , 100 g seminte de dovleac (curatate), , o legatura patrunjel verde, , 20 g cascaval (parmezan) ras, , 3 linguri zeama de lamaie, , 50 ml zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), , 100 ml ulei., Pentru maioneza: un ou, , o lingurita zahar, , o lingurita mustar, , zeama si coaja de la o lamaie, , 1/4 l ulei, , un catel de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata legumele, se spala si se taie fasii subtiri. Se amesteca berea cu faina si se adauga sare si piper.
Se pune uleiul sa se-ncinga (intr-o cratita mare), se dau legumele prin aluat si se prajesc, pe rand, pana ce s-au rumenit bine. Se lasa pe hartie absorbanta sa se scurga. Pentru sos: Se curata ardeiul iute de seminte, se spala, se toaca marunt si se introduce impreuna cu celelalte ingrediente in mixer. Se gusta de sare.
Maioneza se prepara dupa reteta binecunoscuta, iar la urma se incorporeaza usturoiul zdrobit. Se adauga sarea si coaja de lamaie (rasa).
Sosul si maioneza se servesc cu legumele calde sau reci
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume prajite cu sos si maioneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Kapia rosu umplut, la cuptor

Ardei Kapia rosu umplut, la cuptor

Se spala zarzavatul si se lasa sa se zvante, apoi la ardeii kapia li se indeparteaza cotoarele si

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de curcan

Ciorba de curcan

Se taie pieptul de curcan in bucati potrivit de mari si se pune la fiert cu apa, sare si capatana

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg legume (conopida
  • dovlecei
  • ardei
  • morcovi)
  • 150 g faina
  • 1/4 l bere
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • circa 1,5 l ulei pentru prajit.
  • Pentru sos: 1 ardei iute rosu
  • 100 g seminte de dovleac (curatate)
  • o legatura patrunjel verde
  • 20 g cascaval (parmezan) ras
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 50 ml zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa)
  • 100 ml ulei.
  • Pentru maioneza: un ou
  • o lingurita zahar
  • o lingurita mustar
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 1/4 l ulei
  • un catel de usturoi

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Musaca greceasca