autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Legume prajite cu sos si maioneza

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg legume (conopida, dovlecei, ardei, morcovi), 150 g faina, , 1/4 l bere, , 1/2 lingurita sare, , 1/2 lingurita piper, , circa 1,5 l ulei pentru prajit., Pentru sos: 1 ardei iute rosu, , 100 g seminte de dovleac (curatate), , o legatura patrunjel verde, , 20 g cascaval (parmezan) ras, , 3 linguri zeama de lamaie, , 50 ml zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), , 100 ml ulei., Pentru maioneza: un ou, , o lingurita zahar, , o lingurita mustar, , zeama si coaja de la o lamaie, , 1/4 l ulei, , un catel de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata legumele, se spala si se taie fasii subtiri. Se amesteca berea cu faina si se adauga sare si piper.
Se pune uleiul sa se-ncinga (intr-o cratita mare), se dau legumele prin aluat si se prajesc, pe rand, pana ce s-au rumenit bine. Se lasa pe hartie absorbanta sa se scurga. Pentru sos: Se curata ardeiul iute de seminte, se spala, se toaca marunt si se introduce impreuna cu celelalte ingrediente in mixer. Se gusta de sare.
Maioneza se prepara dupa reteta binecunoscuta, iar la urma se incorporeaza usturoiul zdrobit. Se adauga sarea si coaja de lamaie (rasa).
Sosul si maioneza se servesc cu legumele calde sau reci
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume prajite cu sos si maioneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
FRIPTURA DE PASTAI GALBENE

FRIPTURA DE PASTAI GALBENE

Se curata pastaile si se spala. Se pune uleiul, apoi pastaile, delicatul, supa si se acopera oala

2 voturi    3 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume la cuptor (de post)

Legume la cuptor (de post)

1. Ciupercile se spala si se curata, 3/4 din ciuperci le tocam julien, 1/4 le lasam intregi; 2.

11 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg legume (conopida
  • dovlecei
  • ardei
  • morcovi)
  • 150 g faina
  • 1/4 l bere
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • circa 1,5 l ulei pentru prajit.
  • Pentru sos: 1 ardei iute rosu
  • 100 g seminte de dovleac (curatate)
  • o legatura patrunjel verde
  • 20 g cascaval (parmezan) ras
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 50 ml zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa)
  • 100 ml ulei.
  • Pentru maioneza: un ou
  • o lingurita zahar
  • o lingurita mustar
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 1/4 l ulei
  • un catel de usturoi

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
CARTOFI NOI LA CUPTOR CU ROZMARIN SI MARAR