Punem orezul la fiert in trei cani de apa. Curatam, spalam si tocam marunt ceapa si ardeiul. Ciupercile le spalam si le taiem cubulete. Dovleceii ii curatam de coaja, ii sectionam pe lungime si cu ajutorul unei linguri scoatem miezul. La rosii le taiem cate un capacel si cu lingurita, le scobim astfel incat sa obtinem niste cosulete .Cascavalul il dam pe razatoarea mica iar patrunjelul spalat il tocam marunt. Atat miezul dovleceilor cat si a rosiilor il maruntim pentru ca il folosim in umplutura.
Intr-o tigaie punem putin ulei, calim ceapa 2’, adaugam ciupercile si lasam cam 5-7’, pana zeama lasata de ciuperci scade si adaugam miezul de la dovlecei si rosii. Adaugam ardeiul, chimenul, sare si piper, mai lasam 5’ si incorporam orezul si patrunjelul.
Cu acest amestec, umplem legumele si deasupra lor presaram cascavalul. Le asezam in vase de lut (sau tava) in care adaugam cate o lingura de ulei si putina apa, punem deasupra felii de rosie (optional) si le dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 30’.
Legumele se pot servi simple sau cu iaurt/smantana, atat calde cat si reci.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii